Sade Oturma Odası Dekorasyonu

Evin her alanının dekorasyonu oldukça önemli olduğu gibi oturma odası dekorasyonu da üstünde düşünülmesi gereken bir alandır. Oturma odası hem misafirlerin ağırlandığı bir bölüm olması bakımından hem de aile bireylerin toplandığı yer olması bakımından en çok sohbet edilen ve keyifli zamanların geçirildiği bir alandır. Bunun için dekorasyonun da keyif verici ve kullanan kişilerin enerjilerini düşürmeyecek bir tarz ile yapılması gerekmektedir.

2020 Sade Oturma Odaları

Oturma odası dekorasyonu genellikle modern tarz çizgisi ile canlı renklere yer verilerek yapılan bir dekorasyon alanıdır. Ancak sade bir tarz isteyenler de oturma odalarını sade ve açık renkler ile oldukça şık ve zarif hale getirebilmektedir. Örneğin açık ve sade renkler ile yapılan dekorasyon bir tane canlı renk eklenerek de hem şık hem de zarif bir dekorasyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine az eşya ve açık renkler ile de sade bir dekorasyon yapılmaktadır.

Oturma odası dekorasyonu yaparken konforlu mobilyalar tercih edilmektedir. Bunun yanında renkler ile tarzına karar verilen oturma odaları için bembeyaz bir dekorasyon yapmak da mümkündür. Genellikle İskandinav tarzlarda görmeye alışık olduğumuz açık tonlarla yapılan sade dekorasyonlara modern tarzın çizgisinde de rastlayabilmekteyiz.

2020 Sade Oturma Odası Dekorasyon

Oturma odası dekorasyonları için vazgeçilmez renkler arasında bulunan gri renk ve tonlarını kullanarak da hem şık hem zarif hem de sade bir dekorasyon tarzını oturma odasında yaratmak mümkündür.

Oturma odası dekorasyonunda renk kombinasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yapılan renk kombinasyonundaki renklerin insan psikolojisine etkileridir. Yapılan araştırmalar renklerin insan psikolojisine sanıldığından da fazla etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Oturma odalarında geçirilen zamanın çokluğu ve aile bireylerinin de hemen hepsine hitap etmesi bakımında da düşünüldüğünde oturma odası dekorasyonu yaparken renklerin insan psikolojisine etkileri üzerinde de durulmalıdır.

Oturma Odasında Kullanılabilecek Renklerin İnsan Psikolojisine Etkileri

Beyaz, hiçbir zaman modası geçmeyen bir renk olarak saflığı ve temizliği simgelemektedir. En çok küçük ve dar odalarda tercih edilen beyaz renk ışığı yansıtarak ortama ferah bir görüntü kazandırmaktadır.

2020 Sade Oturma Odası Dekorasyon

Mavi, kullanıldığı alanda insanın içini açan bir renktir. Ayrıca doğru kullanıldığında bilgelik, güven, sadakat gibi olumlu duyguları da arttırıcı etkisi vardır. Kararlı ve bağlılık duygusu gelişmiş insanların tercih ettiği mavi renk insana doygunluk hissi vermektedir. Mavi aile ve arkadaşlık bağlarına önem veren insanların tercih ettiği bir renktir. Mavi rengi doğru kullanamazsanız ise yalnızlık, üzüntü ve depresyon gibi olumsuz duyguların artmasına neden olmaktadır.

Gri, alçakgönüllülüğü simgeleyen bir renktir. Doğru kullanıldığı alanlarda bulunan insanlarda uzlaştırmacılığı ve dengeyi arttıran özelliğe sahip olmaktadır. Aktif ve eğlenceli bir yapıya sahip olan insanların genellikle tercih etmediği bir renk olsa da doğru renk kombinleri ile dekorasyonda çok şık bir görüntü sağlamaktadır.

Siyah, yoğun kullanıldığı alanlarda karamsarlık ve karanlık yönü güçlü tutmaktadır. Doğru bir şekilde kullanılırsa sadakat, dayanıklılık, bilgelik ve güvenirliği simgelemektedir. Genellikle güçlü karaktere sahip olan ve ciddi görünen insanların tercih ettiği bir renktir. Siyah rengi tercih eden kişiler özgüveni yüksek, kararlı, azimli kişilerdir.

2020 Sade Oturma Odası Dekoru

Yeşil, yaşamın devamlılığını ve umudu simgeleyen bir renktir. İnsanlarda doğru kullanıldığı alanlarda sakinleştirici ve sinir sistemini yatıştıran etkilerini de görmek mümkündür. Genellikle özgüveni gelişmiş kendine değer veren insanların tercih ettiği yeşil fikirlerinden ödün vermeyen insanlar içindir.

Sarı, doğru kullanılmadığı alanlarda ve yoğun kullanımda yorucu bir renk olma özelliğine sahiptir. Çok fazla kullanıldığında o ortamda bulunan kişilerde gerginlik hissini verebilmektedir. Özgür ve bağımsız olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir renktir. Doğru kullanılması durumunda bu ortamda bulunan kişilerin enerjisini yükseltebilmektedir.