Ev Dekorasyonu Perde Seçimi Nasıl Olmalı?

Ev Dekorasyonu Perde Seçimi Nasıl Olmalı? Evlerimizi dekore ederken ve yenilerken her eşyanın önemi olduğu gibi perdelere de dikkat etmek gerekmektedir. Perde, bir evin tarzını ve kalitesini yansıtır. Ayrıca eve istenilen sıcak ve şık havayı kazandıran önemli eşyalardan biridir. Eviniz için perde seçimi yaparken hem kendi tarzınızı yansıtalı hem de evinizin dekorasyonu ile bir bütün olmasını sağlamalısınız. Tabi ki perdenin kalitesi, kumaşı, kir tutmaması ve temizleme şeklide önemli unsurlar arasındadır.

Perde
Perde

Evinizdeki diğer eşyalar ile uyum sağlayan ve görselliği ön planda olan bir perde seçerken ilk dikkat etmeniz gereken renkler ve evin tarzıdır. Ev dekorasyon tarzınız modern mi yoksa klasik mi? Spor mu yoksa egzotik mi? En başta bu konuya yoğunlaşmalısınız. Odaların ve salonun genişliğini de hesaba katmalısınız. Küçük ve büyük odalar için, salon ya da mutfak için yapılan perde seçimleri hem kesim hem kumaş hemde renk olarak farklılık göstermelidir.

Perde Seçiminde Renk Uyumu

Gelelim renk konusuna; odanıza, salonunuza ya da mutfağınıza hangi renkler hakim? Duvar renkleri, yer döşemeleri ve içerisinde bulunan eşyaların rengi perde seçiminizde önemli rol oynar. Öne çıkan renk tonlarına uyumlu bir model seçimi ile görsel açıdan harika bir uyum elde edebilirsiniz. Kısaca perde seçimi yaparken evinizin tarzı, renkleri ve mekanın genişliği çok önemli.

Perde Seçiminde Stilin Önemi

Perde Modelleri
Perde Modelleri

Perde almadan önce odanın ihtiyaçlarını ve tarzını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Evinizdeki pencereleriniz tüm duvarı kaplıyorsa veya bel bölgenize kadar cam bulunuyorsa bu durumda sade ya da dekoratif özelliği olan uzun perdeler kullanabilirsiniz. İngiliz tarzı bir dekorasyon hakim ise sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak için romantik tasarımlarla uygun renk ve desende perde seçimi son derece uygun olur. Genel olarak salonlara uzun tül perdeler ve güneşlikler takılmaktadır. Evinizin tarzı modern ya da klasik bir tarzda ise uzun perdeleri tercih edebilirsiniz.

Spor ve egzotik tarzda evlerde ise salon dekorasyonu için perde modelleri arasında katlamalı, stor ve jaluzi perde modellerine göz atabilirsiniz. Yine burada dikkat edilmesi gereken husus camların büyüklüğüdür. Stor perdelerin camlara uygunluğunu göz önünde bulundurmalısınız.Ayrıca stor perde modelleri her cam tipi için uygun olmayabilir. Yine sürekli olarak evlerinizi havalandırmak için sıkça camları açıyorsanız kullanım konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Fakat genel anlamda stor perdelerin kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır. Yine stor perdeler tüm camlı balkonlar için daha idealdir.

Perde Seçimi Hakkında Merak Edilenler

  • Fazla Güneş Gören Evler
Ev Dekorasyonu Perde
Ev Dekorasyonu Perde

Ev Dekorasyonu Perde Seçimi Nasıl Olmalı? Güneş ışınlarının gelmesini engelleyecek tasarımlara önem verilmelidir. Blackout stor perde modelleri ve düet perde seçimi fazla güneş gören odalar için idealdir.

  • Az Güneş Gören Evler

Güneş görmeyen, karanlıkta kalan odalar için tül perde kullanılması idealdir. Ancak yine ışığı diğer kumaşlara nazaran daha çok alan keten perdelerde işinizi görecektir.

  • Yere Kadar Uzanan Pencereler
Perdeler
Perdeler

Genel olarak yere kadar uzanan pencereler için Japon perde seçimi yapabilirsiniz.

Yine mekana biraz olsun enerji katmak için farklı desenler tercih edilebilir. Örnek vermek gerekirse iç kısım için tül perde, dışa ise katlamalı perde seçilebilir.

  • Küçük ve Dar Pencereler
Perde Seçimi
Perde Seçimi

Ev Dekorasyonu Perde Seçimi Nasıl Olmalı? Pencereleriniz dar ya da küçük ise en başta pencerenin ölçülerine uyum gösteren perdeler ve perde montajı yaptırmanız gerekmektedir.

Kısa perdeler tercih etmelisiniz. İç kısma güneşlik ve dış kısma tül perde asarak hem gösterişli hem de işlevsel olarak kullanabilirsiniz.

[haber id=”14809″]

Genel olarak küçük pencerelerde görünümün güzelliğini sağlayan tül perdeler dışarıdan görülmez. Bu yüzden dış kısma takılır ve güneşin geçirgenliğini engellemek için güneşlik ise içe takılmaktadır. Böylece misafirleriniz tül perdenizin şıklığını görebilir.

Fransız Balkon Perde Seçimi

Fransız danteli ile işlemeli bir şekilde perdeler herkesin en çok tercih ettiği modeller arasında olmaktadır. Bu modelin son derece kullanışlı ve şık görüntüsü ile balkonlarınızı dizayn edebileceksiniz. Özellikle renk seçeneklerinin de çok fazla olduğu detaylı bir görüntü vermektedir. Tüm şıklığı ile farklı modelleri bir arada bulunduğu bu perde seçimlerini balkonunuza daha şık hale getirmiş olacaksınız.

Fransız Balkon Perde Seçimi

Son zamanlarda balkonları da salon şeklinde kullana büyük ve geniş evler mevcut olduğu için perdeler her daim önemli ihtiyaçlar arasında gelir. İşte bu seçimleri, Fransız modeli ile daha farklı boyuta taşımız olacaksınız. Herkesin kendi renk zevkine göre ve boyu olarak değişim gösterecek olan bir model olmaktadır.

[galeri]