Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Sizin de eskiyen bir buzdolabınız varsa ve eski buzdolabından neler yapılır sorusuna cevap arıyorsanız bu yazı tam da istediğiniz cevabı bulmaya yöneliktir. Eski buzdolabı geri dönüşüm fikirleri arasında oldukça farklı kullanım alanlarında değerlendirebileceğiniz buzdolabını, düşük maliyetlerle dekoratif bir ürün haline getirebilirsiniz. Eski buzdolabı değerlendirme yöntemlerinden biri buzdolabını tamamen farklı bir amaç için kullanmaktır. Bu tip durumlarda mutfak dışında dolap, ayakkabılık gibi eski eşyalardan yeni tasarımlar oluşturma şeklinde bir yöntem tercih edilebilmektedir. Mutfak içinde buzdolabı yenileme fikrine sahipseniz dış boyasını mutlaka yenilemeniz gerekir.

Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Eski buzdolabından neler yapılır sorusunun ilk cevabını yine mutfak içinde değerlendirebileceğiniz rafları ile erzak koymaya elverişli bir dolap yapımı oluşturuyor. Bunun için öncelikle buzdolabının sizin için ağırlık oluşturabilecek ve kullanmayacağınız her parçasını çıkarın. Özellikle buzdolabını ağır kılan motor ve benzeri parçaları için yardım alabilirsiniz. Bu işlemin ardından mutfağınızın ağırlıklı rengine uygun bir renk tercihi yapmanız gerekecek. Bu tercih ile  yeni dolabınız oldukça nitelikli bir dekorasyon ürünü de olacaktır.

Boyama işlemi açık alanda ve güvenlik önlemleri alınarak yapılmalıdır. Her boyama işlemi öncesinde olduğu gibi eski buzdolabını boyama işlemi için de yüzeyi pürüzlerden arındırmak ve maskeleme bandı kullanmak temel gereksinimleri oluşturur. Eğer buzdolabınızın boyasında paslanmalar ve atmalar çoksa zımpara yapmanız da gerekebilir. Eski buzdolabı değerlendirme yöntemi ne olursa olsun boyama işlemi önemli basamaklardan birini oluşturur.

Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Buzdolabı için belirlediğiniz rengin tam olarak dolap üzerine nüfuz edebilmesi için astar boya kullanmalısınız. Eğer eski buzdolabınızın yüzeyini kara tahta gibi yazılabilir bir şekilde kullanmak isterseniz manyetik astar boya ile kapatmanız gerekecektir. Astar boyanın tüm dolap yüzeyine eşit oranda ve homojen bir dağılım ile sürülmesi gerekir. En az iki kat olacak şekilde sürülen boyanın bir katı kurumadan diğer katına boyama işlemi yapmanız doğru olmayacaktır.

Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Kullanılmayan Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Eski buzdolabından neler yapılır sorusuna yanıt ararken boyama işleminin basamaklarını vermeye devam edebiliriz. Astar boyanın yeterince kurumasının ardından ana boyamızı uygulayabiliriz. Ana boya rengi belirlenirken mutfak dolap renkleriniz ile uyumlu bir renk de tercih edebilirsiniz. Boyama işlemi bittikten sonra iki üç gün kurumaya bırakmak eski buzdolabını yeni dolap olarak kullanmadan önce gerekli işlemlerin sonuncusudur. Dilerseniz bu yeni erzak dolabınızın üstünü kara tahta boyası ile boyayarak büyük bir not defteri de elde edebilirsiniz. Böylece mutfak içinde uyulması gereken kurallardan günün menüsü ve tariflere kadar birçok ayrıntıyı dolap yüzeyinde sergileyebileceğiniz büyük bir defter alanı oluşturmanız mümkün olacaktır.

Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Eski buzdolabından neler yapılır sorusu çok daha geniş kapsamlı da cevaplanabilir. Bu cevapları ararken ihtiyaç odaklı çözümler üretmek çok daha doğru olacaktır. Örneğin çocuk odasında ihtiyacınız olan bir dolap için eski buzdolabı sizin için iyi bir değerlendirme şekli olacaktır. Dilerseniz kitapların konulacağı bir kitaplık dilerseniz de kişisel eşyalarınızı koyabileceğiniz bir dolap tasarımı da yapabilirsiniz.

Eski Buzdolabından Neler Yapılır?

Cevabı ne olursa olsun eski buzdolabından neler yapılır sorusu için dış yüzeyin dekorasyona uygun şekilde renklendirilmesi önemlidir. Yukarıda anlattığımız boyama yöntemi sizin için maliyetli ve zaman alıcı bir uğraş ise beyaz eşyaları kaplama folyosu ile istediğiniz sonucu da elde edebilirsiniz. Bu folyoyu uygulamadan önce yüzey temizliği ve pürüzlerin giderilmesi gerekir. Aksi halde yapışkan folyo altında oluşabilecek hava kabarcıkları nedeniyle kötü bir görüntü ortaya çıkabilir.  Ayrıca folyonun kalitesi de kullanım süresini önemli ölçüde etkilemektedir. Kalitesiz folyolar kısa süre içerisinde deforme olabilmektedir.

Eski Buzdolabı Alanlar

Eğer bu fikirler size sıcak gelmediyse veya dekore ettiğiniz eski buzdolabınızı koyacak bir yeriniz yoksa yine bu ürünü değerlendirebilirsiniz. Eski buzdolabı alanlar ile iletişime geçerek bunlar spot mağazaları, ikinci el mağazaları veya hurdacılar olabilir, bu ürünlerinizi makul fiyatlar karşılığında satabilirsiniz.