Eklektik Dekorasyon ve İlham Veren Fikirler

Yeni yazımızda son dönemlerde hızla yayılan ve adını sıkça duymaya başladığımız eklektik dekorasyon stili ve bu stilin öne çıkan belirgin özelliklerinden bahsetmek istiyoruz. Kullanım olarak baktığımızda eklektik stili henüz çok yaygın olmamakla birlikte oldukça dikkat çekici ve merak uyandıran bir dekorasyon stili. Dekorasyonun bilinen doğrularını ve kalıplaşmış kurallarını yerle bir eden eklektik stili özgür dekorasyon ruhunu en açık şekilde dışa yansıtabilen bir stil olarak tanımlanabilir.

Eklektik Ev Dekorasyonu

eklektik detaylar ile harika yemek odası
eklektik detaylar ile harika yemek odası

Peki eklektik dekorasyon nedir, hangi alanlarda daha çok tercih edilir ve en belirgin özellikleri nedir sırasıyla bu başlıkları biraz açalım. En kısa ve net şekilde dekorasyonda eklektik stili, birbirinden farklı tarza sahip parçaların, zıt renklerin aynı zamanda eski ile modernin bir araya getirilmiş halidir.

Ev Dekorasyonu Perde Seçimi Nasıl Olmalı?

Daha basit bir örnek verecek olursak geçmiş dönemlerin asil ve şık tarzını yansıtan gösterişli mobilyaları ile modern bir tasarımın bir arada tercih edilmesi bu stilin farklılığını ve özgürlüğünü ortaya çıkaran en büyük özelliği diyebiliriz. Eviniz country temalı ise eklektik stili dekorasyon için rahatlıkla retro parçalar kullanabilir, modern bir ortama sahipseniz romantik etkilere sahip tasarımları özgürce mekana dahil edebilmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz bu stilde.

eklektik stili salon dekorasyonu 2019
eklektik stili salon dekorasyonu 2019

Sıra dışı ve sınırlarını sonuna kadar zorlayabilen bir stil kesinlikle, birbirinden farklı renklerin ve dokuların ortaya çıkardığı etkileyici görünümün çekici bir etkisi var kesinlikle. Eklektik stili dekorasyon örneklerini incelediğiniz zaman kesinlikle bu tarzın mekanda yarattığı enerjiyi hemen hissedebilirsiniz, canlı renklerin farklı tarz parçalara kattığı enerji ve sıcaklık bu muhteşem görselin oluşmasında büyük rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir : Şeffaf Tasarımlar İle Parlak Bir Dekorasyon

Farklı tarzları aynı anda kullanmak ve bunu başarılı şekilde mekana uygulamak, aynı zamanda kendi zevkinizi ortaya koyarak daha özel bir dekorasyon yaratmak istiyorsanız eklektik dekorasyon tam ruhunuza hitap eden bir dekorasyon stili diyebiliriz. Özellikle bayanların bu tarzı yatak odası, giyinme odası, çalışma odası ve oturma odasında sıkça tercih ettiğini düşünürsek feminen yanının ağır bastığını rahatlıkla söyleyebiliriz ancak maskülen detaylarla mekanda daha keskin bir görsel elde edebilmek yine mümkün.

Ev Dekorasyonunda Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eklektik tarzının dikkat çeken detaylarından biri ise farklı materyallerin bir arada rahatça kullanılabilmesi, yani ahşap detayların öne çıkarıldığı bir mekanda metal ve cam gibi ortama parlaklık kazandıran tasarımlar tercih edilebilir. klasik ve modern parçaların farklı renk ve dokularla mekana uyarlanması sonucunda ortaya çıkan muhteşem tablo bir yandan mekana sıcak ve enerjik bir tarz kazandırırken diğer yandan oldukça dikkat çekici ve özgür bir ruha sahip.  Galerimizde seçtiğimiz eklektik dekorasyon örneklerinden ilham alarak sizde evinizde yada çalışma alanlarınızda çok özel bir dekorasyon ortaya çıkarabilirsiniz.

[galeri]