Duvar Çıkartmaları ile Dekorasyon Fikirleri

Birbirinde güzel bu duvar sticker modelleri sayesinde oldukça uygun fiyatlara yaşam alanlarınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Yaşam alanlarına renk ve hareket katmak istiyorsunuz, hem dekorasyon zevkinizi yansıtacak hemde bütçenizi yormayacak yaratıcı fikirler mi arıyorsunuz, o halde artık dekorasyonunun vazgeçilmez parçaları haline gelen duvar çıkartmaları ile tanışmanızın zamanı geldi. Duvar çıkartmaları yani diğer bir adı ile duvar sticker modelleri son yıllarda hemen her alana renk ve tarz katan dekoratif tasarımlar haline geldiler. Aklınıza gelebilecek her alana farklı tarzları ve modelleri hareket ve enerji katan duvar çıkartmaları çok uygun fiyatları ile bütçenizi asla yormayacaktır.

Sıradışı Sticker Modelleri

Duvar çıkarması diyoruz ancak sticker modelleri sadece duvarda değil diğer tüm düz ve pürüzsüz zeminlere uygulanabiliyor, cam yüzeyler, ahşap yüzeyler, plastik yüzeyler gibi hemen her alana rahatça uyum sağlayabiliyor ve bu alanı istenilen tarza göre hızlıca değiştirebiliyor. Duvar çıkartmaları bir çok farklı ebada ve modele sahip, yani evinizi renklendirmeye karar verdiyseniz önünüzde binlerce farklı renk ve model seçeneği sizleri bekliyor olacak. Bu dekoratif tasarımlar arasında sadece grafik yada yazılardan oluşan çok şık modeller bulunuyor, ayrıca yaşam alanların kullanımına uygun temalar içeren eğlenceli ve yaratıcı onlarca dekoratif modele sahipler.

büyük duvar çıkartmaları

Duvar çıkartmaları bir çok farklı boyuta sahip demiştik, isterseniz bir duvarı komple kaplayacak şekilde tasarlanmış büyük duvar çıkartmaları ile yaşam alnının tarzını kolay ve hızlı şekilde dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Manzaralar, el yazıları, yaratıcı ve eğlenceli temalar ve bunun gibi bir çok farklı temaya sahip binlerce şık tasarım duvarlarınızı ve evinizde yer alan diğer boş bölgeleri kolayca süsleyebilirsiniz.

Dekoratif sticker modelleri son yıllarda dekorasyonunun vazgeçilmezleri haline geldiler ve hatta dekorasyonda moda oldular diyebiliriz. Uygun fiyatları ile dekorasyonda büyük değişimlere imkan veren dekoratif tasarımlar, evin her alanına uyum sağlayabilmeleri açısından evde kullanılması gereken dekoratif ürünler arasındalar.

İlginizi Çekebilir: Yapışkanlı Folyo ile Dekorasyon Fikirleri

Duvar çıkartmaları nasıl uygulanır ?

Duvar stickerları uygulama açısından çok zahmetli yada ustalık gerektiren uygulamalar değiller, yani çok basit şekilde istediğiniz alana rahatça yapıştırabilirsiniz. Duvar çıkartması yapıştırırken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta zeminin düz ve pürüzsüz olmasıdır. Ayrıca uygulayacağınız zeminin nemli yada ıslak olmamasına dikkat edin.

Duvar çıkartmalarını duvara yada istediğiniz bir zemine yapıştırırken hizasına yani çıkartmanın tasarımına göre hangi şekilde duracağını iyi hesaplamalısınız, tekrar tekrar yapıştırıp çıkartmak duvar sticker modelinin kullanılmaz hale gelmesine yol açabilir. Satın aldığınız duvar çıkartmasının arkasında bulunan şeffaf yüzeyi kaldırdıktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir, yapıştırdıktan sonra eğer yüzeyinde kabarcıklar oluştuysa basit şekilde toplu iğne ile kabarcıkları patlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İlham Verici Ağaç Temalı Duvar Dekor Fikirleri

Çıkartırken?

Son yıllarda üretilen duvar çıkartmaları beraberinde bir çok yenilikle geliyor. İlk tasarımlara bakacak olursak günümüz duvar sticker modelleri sudan, nemden yada ısıdan etkilenmiyor ve yapıştırıldıkları düz zeminden çıkartılırken iz bırakmıyorlar. Ancak hatırlatmadan geçmeyelim, eğer duvar kağıdının üzerine uygulanmış bir stickerı sökmeye çalışıyorsanız bu konuda dikkat etmelisiniz, çünkü kağıt üzerine uygulanan duvar çıkartmaları sökülürken duvar kağıdına zarar verebiliyor. Bunun için mümkün olduğu kadar düğer yüzeylere uygulamaya çalışın.

Başka hangi alanlara uygulayabilirim?

Duvar çıkartmaları bahsettiğimiz gibi bir çok düz zemine rahatça uygulanabilen ürünler olduğu için mobilyalara, cam yüzeylere, plastik düz zeminlere, beyaz eşyalara uygulanabilir. Geniş model seçeneğinden bahsetmiştik, özellikle beyaz eşyalarınız için son derece şık ve dekoratif beyaz eşya stickler modelleri bir çok ev dekorasyon ürünü satan online alışveriş sitelerinde son derece uygun fiyatlar ile satılıyor. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı veya fırınlar için farklı renk ve grafiklere sahip yüzlerce farklı model bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Çocuk Odaları İçin Eğlenceli Kara Tahtalar

En çok hangi alanlarda kullanıyor?

Salon / Oturma Odası

Kullanım alanı oldukça geniş olan duvar çıkartmaları ile dekorasyonu daha renkli ve eğlenceli hale getirmek için işe salondan başlayabilirsiniz. Salon, oturma odası gibi alanlarda daha modern ve zarif bir görünüm elde etmek için oturma takımı arkasında, tv arkası bölümde veya kapı giriş alanlarında kullanabilirsiniz. Oturma odanızın tarzınıza uygun modeller seçerek dekorasyonda bir bütünlük sağlayabilir aynı zamanda görselliği arttırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yapışkanlı Folyo ile Dekorasyon Fikirleri

Mutfak / Balkon

Dekoratif duvar çıkartmaları kullanım alanı olarak mutfaklara oldukça yakışan tasarımlardır, mutfak temasına uygun zarif ve şık modeller ile mutfağınızda bambaşka bir hava yaratabilirsiniz. Aynı zamanda mutfak dolaplarınıza yada mutfakta bulunan beyaz eşyalara rahatça uygulayabilirsiniz. Ufak düzenlemeler ile mutfağınızı bir anlamda yenilemek için mutlaka denemelisiniz.

Yatak odası / Banyo

Zevkinize ve tarzınıza uygun dekoratif stickerları yatak odanızda ve banyonuza uygulayarak bu alanları daha renkli ve cıvıl cıvıl bir görünüme sokabilirsiniz. Yatak odasına uygun yüzlerce özel model bulunuyor, özellikle yatak başı için dekorasyon yapmayı düşünenler için harika bir fikir. Yatak odasında duvar çıkartmaları ile farklı etkiler yaratmanız mümkün, romantik ve zarif modeller ile odanın genel temasını güçlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İlham Verici Ağaç Temalı Duvar Dekor Fikirleri

Çocuk Odası

Çocuk odalarını görsel açıdan daha zengin ve eğlenceli hale getirmek için kesinlikle duvar sticker modelleri kullanılmalıdır. Bu tasarımlar ayrıca çocuğunuzun hayal güçlerini tetiklemek ve odasında daha keyifli zamanlar geçirmesini sağlamak adına mutlaka kullanılmalıdır. Kız yada erkek çocuklar için hazırlanan yüzler farklı model seçeneği olduğundan çocuk odasına duvar stickerı almadan önce çocuğunuzun fikrini sormanızda yarar var.

İlginizi Çekebilir: Çocuk Odaları İçin Eğlenceli Kara Tahtalar

Çocuk odasına seçilecek her üründe olduğu gibi duvar çıkartması seçerken çocukların sağlığını tehlikeye sokmayan üretim malzemeleri kullanılıp kullanılmadığını araştırmalısınız. Özellikle bu tarz tasarımları renklendiren boyalar farklı kimyasallar içerebileceği için güvenilir markaları tercih etmenizi öneriyoruz.

Galerimizde size ilham vereceğini düşündüğümüz Duvar Çıkartmaları ile Dekorasyon Fikirleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Koridor/ Merdiven

Dar koridor veya antrelerdesticker kullanımı alana derinlik katacaktır. Bu da koridorunuzun veya antrenizin daha ferah görünmesine yardımcı olacak. Evinizin girişindeki dar alanı daha geniş bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız son yılların modası haline gelen aynalı stickerları kullanmanız iyi bir fikir olabilir. Bu kullanışlı stickerlar oldukça düşük maliyetlerle evinizi yenilemenize yardımcı olur. Şık ve zarif tasarımlı bu aksesuarlar ile eviniz farklı bir hava kazanacaktır.

Katlı evlerde merdivenlerin bulunduğu alanlara uygulanan çıkartmalar mekana oldukça şık bir görünüm kazandırmakta. Evinize hem modern hem de zarif bir hava katacak bir birinden farklı boyda ve tasarımda olana bu çıkartmaları sizde yaşam alanlarınıza değişiklik katmak için kullanabilirsiniz.

Duvar Çıkartmaları Seçerken

Duvar çıkartmalarını kullanırken düz ve pürüzsüz zeminlerin terci edilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Salonunuzda duvar çıkartması kullanacaksanız seçtiğiniz tasarımın fon perde koltuk uyumuna, aksesuarlar ile olan uyumuna dikkat etmelisiniz. Mutfakta sticker kullanmayı düşünüyorsanız beyaz eşyalara uyumlu veya mutfak dolabı renkleri ile uyumlu tasarımlar daha zarif bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Dar alanlarda veya banyoda aynalı çıkartmalar daha ferah bir alan oluşturulmasını sağlar. Çıkartmaların suya, neme, ısıya, ışığa dayanıklı olması uzun süre kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Son yılların en çok kullanılan dekorasyon malzemesi olan çıkartmaları seçerken evinizin stiline uygun olan tarzdaki tasarımları seçmelisiniz. Bu sayede evinizin bütünlüğü bozulmaz. Aksi takdirde göze hoş görünmeyen veya gözü yoran bir duvarınız olabilir.

Duvar Dekorasyon Önerileri

Duvarda sadece televizyona ve dolaplara yer verdiğiniz odalarda şık bir görünüm ortaya çıkmayacağı için, tablo yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu alanı dikkat çekici hale getirmek için ise üzerine minik bir aydınlatma kurmanız, ışığı kapattığınızda odanızdaki dikkat çekici alanı belirlemenizi sağlayacaktır. Ufak ampuller, özel tasarımlara sahip olan kitaplıklar da tercih edilebilir.

Duvar Dekorasyon Önerileri

Duvarda dekorasyon için kullanılan en ekonomik ve avantajlı yöntemlerin başında, tabloların kullanımı, aydınlatma sistemlerinin alt veya üst köşe bölgelere yerleştirilmesi geliyor. Böylelikle çok kısa süre içerisinde hem koridorlarınızı hem de salon, mutfak, oturma odası gibi alanları çok daha şık görünüme sahip hale getirebilirsiniz.

[galeri]