Dekorasyonda Kırmızı İle Uyumlu Renkler

Dekorasyonda kırmızı ile uyumlu renkler sayesinde oluşabilecek ufak dekoratif problemlerin de önüne geçerek pozitif sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Renk uyumları sadece bir renk için değil tüm renkler için aranması gereken hususlardandır.

Kırmızıya Uyan Renkler

Modadan dekorasyona kadar hayatımızı anlamlandıran birçok uygulamada desen ve modelin yanında renk uyumuna dikkat etmediğimiz takdirde istediğimiz etki ve sonuç elde edilemez.

Özellikle bu yıl koltuk takımı renkleri arasında kırmızı oldukça revaçta olduğunuz görmekteyiz. Örneğin kırmızı koltuk takımı dekorasyon uygulaması için düşündüğünüz renklerin yanlış kombinlenmesi sebebiyle tüm salon dekorasyonunu boğucu bir atmosfere büründürebilirsiniz. Ya da çocuk odasında kullanacağınız yanlış renk kombinleri nedeniyle dekorasyonun psikolojik problemlerini çocuğunuzun davranışlarında tetikleyici olarak gözlemleyebilirsiniz. Bu yazımızda dekorasyonda kırmızı ile uyumlu renkler arasında seçtiğimiz temel uyumları ele almaya çalışacağız.

Dekorasyonda Kırmızı İle Uyumlu Renkler
Dekorasyonda Kırmızı İle Uyumlu Renkler

Kırmızı Siyah Uyumu

Kırmızı siyah uyumu dekorasyon için oldukça iddialı bir tasarımın oluşmasını sağlar. Özellikle kırmızı koltuk takımı dekorasyon uygulaması gerçekleştirmek istiyor ve takımlarınızın sadece renk değil kumaş deseni ve tarzını da vurgulayarak odak noktası haline getirilmesini istiyorsanız siyah rengi salon içi diğer aksesuarlarda kullanabilirsiniz.

[haber id=”4652″]

Kırmızı Koltuk ve siyah uyumuKırmızı Koltuk ve siyah uyumu
Kırmızı Koltuk ve siyah uyumu

 

Kırmızı koltuk takımınız için dilerseniz siyah veya koyu tonlarda kırlent de tercih edebilirsiniz. Koltuk takımı içindeki kırmızı siyah veya koyu tonların uyumu sayesinde salon içerisindeki diğer dekorasyon ürünlerinin de farklı renklerde tercih şansı ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca kırmızı koltuk takımının gerek yaslanma minderlerinde gerekse kolçaklarında kullanılacak siyah tonların oldukça etkili bir dekorasyon niteliği kayacağını ifade etmeliyiz.

Kırmızı koltuk ve siyah türevlerine ait kırlent
Kırmızı koltuk ve siyah türevlerine ait kırlent

Kırmızı siyah uyumunu duvar, perde, koltuk ve halı üzerinde çeşitlendirerek de kullanabilirsiniz. Örneğin kırmızı bir halı zeminin daha renkli ve sıcak bir atmosfere kavuşmasını sağlar. Kırmızı perdeler ile kombinlenmiş siyah chester koltuk takımları da iddialı bir dekorasyon örneği oluşturacaktır.

siyah ve kırmızı perde modeli

Kırmızının ana ton olarak belirlendiği siyahın üzerinde farklı desenlerle serpiştirildiği diğer aksesuar ürünleri de salon içerisinde oldukça uyumlu bir havanın yakalanmasına katkı sunmaktadır.

Kırmızı Mavi Uyumu

Kırmızı mavi uyumu sayesinde zıtlıkların birlikteliğini de yakalamanız mümkündür. Renk olarak tam bir zıtlık oluşturmasa da sıcak olan kırmızı rengin soğuk mavi renk ile bir araya gelmesi oldukça etkili dekoratif alanların oluşmasına katkı sunacaktır.

Mavi renk doğadan gelen esintileri de temsil etmektedir. Bu sebeple kullanıldığı ortama bir dinginlik, huzur, özgürlük ve sakinlik katar. Kırmızı ile mavi kullanıldığında kırmızının çarpıcı etkisi de seyreltilmektedir. Dekorasyondaki geçişler için mavinin kırmızı ile kullanılması da istediğiniz sonuçları elde etmede oldukça önemlidir.

Dekorasyonda kırmızı ile uyumlu renkler arasında yer alan mavinin ev içerisindeki her oda için kullanılabilecek nitelikte olması da dekorasyonda elinize güçlendiren bir durumdur.

 

Kırmızı Yeşil Uyumu

Dekorasyonda kırmızı ile uyumlu renkler arasında yeşil rengi de gösterebiliriz. Kırmızı yeşil uyumu için kullanacağınız alanların ev içinde mavi renkte olduğu gibi hemen her alana hitap ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Mutfak, salon, oturma odası, yatak odası için kırmızı yeşil renk ve tonları ile nitelikli uyumlar yakalayabilirsiniz.

Yeşil koltuklar ile kırmızı perdeler, kırmızı koltuk takımı ile yeşil halılar ve perdeler sayesinde elde edebileceğiniz dekoratif kazanımların da fazla olduğunu ifade etmeliyiz.

Kırmızı Beyaz Uyumu

Beyaz renk dekorasyonda oldukça sık kullanılan renkler arasında yer almaktadır. Beyaz, çabuk kir göstermesi sebebiyle her ne kadar çekinilerek kullanılmaya çalışılsa da dekoratif zenginliği sebebiyle vazgeçilemeyen dekorasyon rengidir. Bu sebeple de dekorasyonda kırmızı ile uyumlu renkler arasında mutlaka kırmızı beyaz uyumu değerlendirilmelidir.

kırmızıya uyan renkler
kırmızıya uyan renkler

Özellikle dar ve az ışık alan mekanlarda kırmızı ile nitelikli bir uyum yakalamaktadır. Saflığın ve sadeliğin temsilcisi niteliğindeki beyaz rengin kırımızı ile uyumunu birçok farklı mobilya ve aksesuar grubunda yakalayabilirsiniz. Özellikle duvar ve perde uygulamalarında kullanacağınız beyaz renk ve tonlarının kırmızı rengin iddialı duruşuna ayrı bir atmosfer oluşturacağını da belirtmeliyiz.

[galeri]