Çocuk Odası Halı Modelleri ve Trendleri

Çocuk odası halı modelleri sayesinde çocuk odalarındaki dekorasyon, istediğiniz kaliteye ulaşacaktır. Halılar dekorasyonun çok önemli bir parçasıdır. Bu sebeple de günümüzde daha çok yalıtım ihtiyacı yerine dekorasyon amacıyla kullanılmaktadır. Çocuk odalarındaki halıların modelleri beğenilirken dikkat etmeniz gereken bazı parametreler vardır. Biz de bu yazımızda sizler için çocuk odası halı seçimi nasıl olmalı? Çocuk odası için halı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir konularını ele aldık.

Çocuk Odası Halı Seçimi Nasıl Olmalı?

Öncelikle hangi çocuk odası halı modeli seçimi yaparsanız yapın mutlaka sağlıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Çocukların alerjik yönden hassas olmaları halinde gerek halı temizliğine gerekse halının üretildiği ham maddelerin sağlıklı olmasına ayrıca dikkat etmek gerekiyor. Halılar, üretim şekilleri sebebiyle akar dediğimiz organizmaları bünyelerinde tutmaya müsait ürünlerdir. Bu sebeple halıların derinlemesine temizliği de gündeme gelmektedir. Bazı çocuk odası halı modelleri, üretim teknolojisi sebebiyle bu canlıların yaşam alanlarını daraltmaktadır. Seçiminizi yaparken bu özelliğe sahip halıları tercih etmeniz halinde çocuğunuzda oluşabilecek muhtemel sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz.

Çocuk odası halı modelleri, çocuk odasında kullandığını diğer mobilyalar ile uyum içinde dizayn edilebilir. Çocuk odasının odak noktasını belirledikten sonra aldığınız ana mobilya grubunun rengi, desenleri ve şekline göre seçilecek halılar dekorasyonda tamamlayıcı niteliklere sahip olacaktır. Bu uyumu yakalamada sadece çocuk odası içindeki mobilyalar değil odanın duvar rengi ve diğer aksesuarlar da etkilidir. Eğer tematik bir çocuk odası dekorasyonu yapmak niyetindeyseniz, çocuğunuzun sevdiği çizgi film veya animasyon film karakterlerinin baskısı bulunan halı modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer tematik değil normal bir çocuk odası dekorasyonu düşünüyorsanız bunun yerine odaya girildiğinde evet burası çocuk odası tepkisini alabileceğiniz çocuklara has renklerin kullanıldığı renkli halı modelleri tercih edebilirsiniz.

Çocuk odası halı modelleri seçiminde tematik çocuk odası tasarımına uygun halıları da seçebilirsiniz. Bu halılar genellikle belirlediğiniz temanın ( çizgi film kahramanı, sporcu, film yıldızı vb. ) halıya dokunmuş şekli ile karşımıza çıkmaktadır. Tematik çocuk odası tasarımlarının dekorasyon açısından da tamamlayıcı bir bütünlüğe sahip olduğunu düşünüyoruz.

Çocuk odası halı modelleri çok renkli özelliklere sahip olarak oda dekorasyonunu tamamlayabileceği gibi sade tasarlanmış çocuk odalarında kullanılan renkli halılar dekorasyonun odak noktasını da oluşturabilir. Burada önemli olan çocuğunuz ile birlikte karar vermenizdir. Siz, öncelikli olarak sağlık sonra da dekorasyon özelliklerine bakarken çocuğunuz halıyı tek başına değerlendirecektir. Bu sebeple onu yönlendirerek ortak noktada buluşmanız, çocuğunuzun da onayı ile oluşturulmuş bir dekorasyona kavuşmanızı sağlar.

Çocuklar için Farklı Halı Modelleri

Bazı ebeveynler çocuklarının yaşına uygun halı modellerini değiştirerek kullanmaktadırlar. Bu yöntem de çocuk odası halı modelleri için tercih edilebilir. Bu tür uygulamalarda öğretici ya da oyunların ön plana çıktığı motiflerin halılara işlendiğini görmekteyiz. Örneğin ortaokul çağındaki bir öğrencinin odasında insan vücudunun bölümlerinin yer aldığı bir halı motifi kullanılırken ana sınıfı seviyesindeki bir çocuk için halılarda farklı oyun motifleri kullanılabilir. Bu sayede çocuğunuzun akademik gelişimine de katkıda bulunmuş olursunuz.

Son dönemde çok farklı çocuk odası dizaynları oluşturulmaktadır. Tematik çocuk odası tasarımlarında bazen sadece duvar ve halıların kullanıldığını mobilyaların ise sade ve minimalist bir çizgide kaldığını gözlemliyoruz. Bu sayede istediğiniz tematik uygulamayı, halı ve duvar uygulamalarını değiştirerek daha az masraf ile elde edebilirsiniz. Mobilyaların temaya uygun dizayn edilmeleri halinde farklı bir temaya geçmek oldukça masraflı ve zor olacaktır. Çocukların sevgilerinin ve beğenilerinin zaman geçtikçe değişebileceğini de akılda tutmak gerekir.

Son dönemde sipariş ile üretilen farklı motiflere sahip halılar da çocuk odası halı modelleri arasında değerlendirilmektedir. Bu halılardan dikkat çeken grup, çocuğunuzun üstünde isminin yazılı olduğu halı çeşitleridir. Çocuğunuzun kendine özel bir halıya sahip olduğunu hissettirmek ve ona verilen değerin bir göstergesi olarak kabul edilen bu uygulamanın çocuklar tarafından da beğenildiğini ifade etmek gerekir. İsimli halıların desenleri de genellikle sade birkaç figürden oluşmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile bu desenlerin sayıları da artırılabilir. Ancak çok fazla desene ve şekle bürünmüş halılarda çocuğunuzun isminin geri planda kalması da mümkün olacağından motiflerin isime uygun ve ismi ön planda tutacak şekilde ayarlanması daha doğru olacaktır.

Çocuk Odası Dekorasyonu Püf Noktaları

Renkli Erkek Çocuk Odası Modelleri

2019 Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Aşağıda bulunan galerimizde birbirinden güzel çocuk odası halı modelleri yer almaktadır.

[GALERİ]