CD ‘ den Köpek Yapımı

CD ‘ den köpek yapımı; CD’ler, eva kağıdı, keçe, göz, burun gibi aksesuarlar ile basit bir kalıp çıkartıp, kes, yapıştır yaparak çocukların çok seveceği köpeği kolayca yapabilirsiniz.

 CD den köpek yapmak için öncelikle eva kağıdı yada keçe üzerine çizim yaparak kalıp çıkartıyoruz. Köpeğin kafa, kulak, patileri ve kuyruğunu keçeli ya da yumuşak tükenmez bir kalem ile çizerek kalıbını çıkarttıktan sonra, kullandığınız eva ya da keçeyi çizdiğimiz şekle göre kesiyoruz.

CD ‘ den köpek yapımıeski CD ' lerden köpek yapımı

Parçaları hazır olan köpek kalıbını yapbozun parçaları gibi CD’nin etrafına yapıştırarak sevimli köpeğimizi hazır hale getiriyoruz. Gözler, ağız, burun için keçeli kalem kullanabileceğimiz gibi hazır satılan aksesuarları da yapıştırabiliriz. Ya da yine yapışkanlı eva kağıdı veya keçe kullanarak göz, ağız, burun çizip, keserek köpeğimize yapıştırabiliriz.

Bu tarz etkinliklerde yapılacak görseller tamamen sizin ve çocuklarınızın hayal gücüne göre şekillenmektedir.

Okul Öncesi Etkinliklerde Beceri Kabiliyetini Arttıran EtkinliklerCD ' den köpek yapım aşamaları

CD ile yapılan köpek figürleri çocukların görsel ve el becerisi yeteneklerini ortaya çıkarması ve geliştirmesinde keyifli etkinliklerden biridir. Sizlere bahsettiğimiz köpek yapımı okul öncesi çocukların yapmaktan keyif aldığı ve kolaylıkla kendisinin yapabileceği eğlenceli bir etkinliktir. Bu çalışmayı yapabilmek için basit materyallere ihtiyaç vardır.

Çocuğunuza küçük bir destek vererek kendisinin de hayal gücünü katarak tasarlayabileceği pek çok köpek görselini kullanabilirsiniz.

CD’den Köpek Yapmak için Malzemeler Nasıl Temin Edilir?eski cd den köpek yapımı

Tüm detaylarını paylaştığımız CD ‘ den köpek yapımı köpek için renk ve görsellik adına renkli eva kağıtları, keçeler, desenli, düz, simli eva kağıtları zengin çeşitlerde kırtasiye ve hobi malzemeleri satan yerlerde bulunmaktadır.

Eva kağıdı yerine fon kartonu kullanmayı da tercih edebilirsiniz. CD için ise, evinizde mutlaka kullanmadığınız ya da bozuk olan CD’ler mevcuttur. Eğer yoksa yine CD’leri de yine dışarıda kolaylıkla satın alabilirsiniz veya tanıdıklarınızdan talep edebilirsiniz.

[haber id=”14834″]

Kolay bulunur malzemeler ile hem güzel bir etkinlik yapacak hem de kullanılmayan bozuk CD leri değerlendirerek çocuklarınıza eşyaları değerlendirme özelliğini kazandırabilirsiniz. Geri dönüşüm projeleri ile çocuklarınızın yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz.

CD ile Köpek Yapımı İçin Gerekli MalzemelerCD ' den köpek yapımı nasıl olur

* Kullanılmayan CD

* Eva kağıdı

* Keçe

* Fon kartonu

* Keçeli kalem

* Makas

* Yapıştırıcı

* Aksesuarlar

Eva Kağıdı ile CD’ den Köpek Yapımı TarifiCD ' den köpek yapımı

Öncelikle köpek kalıbı çıkarmakla etkinliğimize başlıyoruz. Dilerseniz hazır bir köpek kalıbından yararlanarak eva kağıdınızı bu şekle göre keserek hazırlayabilirsiniz. Ya da kendiniz istediğiniz bir köpek şekli çizebilirsiniz.

İstediğiniz renkte bir eva kağıdına keçeli kalem ile köpeğin başını, kulaklarını, gövdesini, kuyruğunu ve patilerini ayrı ayrı çizin. Çizim işleminiz bittikten sonra makasla tüm parçaları muntazam bir biçimde kesin. Önce gövdeyi CD’ nin üzerine yapıştırın. Sonra parlak yüzeyini kendinize çevirin. Kafa, kulak ve patiler CD’ nin parlak olan yüzeyine yapıştırılacak.

CD’ nin parlak yüzeyine önce kafa ve kulakları yapıştırın. Kolay olması için kafa ve kulakları bir bütün olarak çizmeniz görüntünün daha güzel olmasını sağlarken hem de yapımı daha kolay olacaktır.

Yine parlak yüzeye patileri dikkatlice yapıştırın. Kuyruk kısmını da CD’ nin arka kısmına yapıştırdığınız eva kağıdının üzerine yapıştırın. Köpeğin başlıca aşamaları bittiğine göre şimdi sıra köpeği tamamlayıcı ve eğlenceli işlemlerine geldi.

Köpeğin ağız, burun ve gözlerini farklı renk bir eva kağıdı kullanarak şekilleri kesip yapıştırabilirsiniz. Hazır satılan aksesuarları da kullanabilirsiniz. Keçeli kalem ile çizerek de yapabilirsiniz.

Köpek için eva kağıdı haricinde, keçe veya fon kartonu da kullanabilirsiniz. Bu yöntem ile farklı hayvan figürleri de yapabilirsiniz. Figürü çocuk odasına asarak kullanmayı tercih ederseniz üst kısımdan bir delik açarak sevimli köpeğinizi duvara asabilirsiniz.

 CD ‘ den köpek yapımı okul öncesi çocukları için kolay uygulamalı, keyifli bir etkinliktir.

CDlerle Yapılan Etkinlikler

CD ile yapılabilecek figürler, tasarımların dikkat çekicilik için özel olarak kullanımı son derece önemlidir. Kağıt veya mukavva ile birlikte kullanımı halinde, ortamdaki en dikkat çekici kutlama ürünlerinin başında, CD ile yapılmış dekorasyonlar gelecektir.

CDlerle Yapılan Etkinlikler

CD kullanılan en popüler yerlerin başında uzun yıllar boyunca, arabaların aynaları gelmekteydi. Bu durumun günümüzde, çocuklar ve gençler için süsleme amacıyla değişiklik gösterdiği görülüyor. Köpek, kedi, tavşan, fil, kaplumbağa da dahil olmak üzere birçok havyan figürünü, bunlara uygun kağıtlar keserek süsleyebilir ve odanızın bir köşesine asabilirsiniz. Duvarlarda ve tavanda çok şık duracağı için, çocuk odalarının vazgeçilmez nesneleri haline geleceklerdir.

[galeri]