Bebek Odası Duvar Kağıdı Modelleri

Malzeme özelliklerinden renk ve desen özelliklerine kadar bebek odası duvarları için üretilen duvar kağıdı modelleri arasında seçim yaparken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Bebek odası dekorasyonu genellikle cinsiyete göre yapılmaktadır. Erkek bebekler için mavi, kız bebekler için ise pembe renk teması seçilerek yapılan bebek odası dekorasyonlarında unisex olarak yapılan dekorasyonlar da bulunmaktadır.

Bebek Odası Duvar Kağıdı Fikir 2020

Bebek odası dekorasyonu genellikle yaratıcı bir tarz ile yapılmaktadır. Gökyüzünün olduğu dijital baskılı duvar kağıtları ya da bebek odaları için özel tasarlanmış 3D duvar kağıtları en sık tercih edilen duvar kağıtları arasında bulunmaktadır. Bebek odası dekorasyonu yapılırken çocuk odasının aksine daha hareketli ve canlı tasarımlar kullanılmazken, bebeğin sağlığı ve huzuru düşünülerek rahat uyuması amacı ile daha sade tasarımlar kullanılmaktadır.

Bebek odası dekorasyonunda ilk önce düşünülmesi gereken detay temizliktir. Sağlıklı temizlik malzemeleri ile titizlikle temizlenen oda için tüm mobilyalar ve kullanılacak dekoratif aksesuarlar da aynı titizlikle malzeme içeriği dikkat edilerek seçilmelidir.

Bebek Odası Duvar Kağıdı Fikir

Temizleme işlemi oda duvarları için de geçerlidir. Odanın duvarları zehirli kimyasallar ile değil daha doğal temizlik malzemeler ile temizlenmelidir. Duvarlar için bu konuda arap sabununu kullanabilirsiniz. Bebek odası için dekore etmek istediğiniz odanın duvarlarını arap sabunu ile temizledikten sonra kullanmak istediğiniz duvar kağıdı ile oda duvarlarını kaplayabilirsiniz. Bebek odası için seçtiğiniz duvar kağıdının malzeme kalitesine de dikkat edilmeli ve sağlığa zararlı olmayan malzeme ile üretildiğinden emin olmanızda fayda bulunmaktadır.

Renklerin insan psikolojisine etkileri bulunduğu gibi bebekleri de ruhsal açıdan etkilemektedir. Örneğin sarı rengin yoğun kullanımı bebekleri huzursuz edip ağlamalarına sebep olduğu ortaya konulmuştur. Bu tip renklerdeki dikkat çekici tonlar yerine daha sade ve açık tonlar tercih etmek gerekmektedir. Açık ve sade renk tonları bebeklere huzur vererek sakinleştirebilmektedir. Aynı zamanda bebek odasına giren güneş ışığı da çok önemlidir. Güneş ışığının bebek odasına tam girmesi ve odayı iyi şekilde aydınlatması gerekmektedir. Açık tonlar odanın aydınlanması konusunda daha yardımcı olacaktır.

Bebek Odası Duvar Kağıdı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek odasının duvarları için seçilen duvar kağıdının malzeme kalitesine dikkat etmek en öncelikli detaydır. Sonrasında ise seçilen duvar kağıdının yoğun desenlerden ziyade daha sakin ve huzur verici olması gerekmektedir.

2020 Bebek Odası Duvar Kağıdı Önerisi

Örneğin hayvan figürlerinin olduğu bir duvar kağıdı yerine daha sade görseller ile tasarlanmış ay ya da yıldız ve bulut gibi tasarımlı duvar kağıdı modelleri seçmek daha doğru olacaktır. Sade desenlerin olduğu duvar kağıtları bebekleri daha çok sakinleştirebileceği gibi görsel açıdan da şık bir görünüm sağlayacaktır.

Bebeklerin ciğerleri oldukça hassastır. Bu konu üzerinde önemle durularak bebek odası için seçeceğiniz duvar kağıdının da toz tutmama özelliği olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca bebek odaları gün aşırı temizleme ihtiyacının bulunduğu odalardır.

Bebek Odası Duvar Kağıdı Önerisi 2020

Sağlık açısından temizliğin en sık yapılması gereken alan olduğu için duvar kağıtlarının da temizliğe yardımcı özellikte olması gerekmektedir. Bunun için ıslak ve sabunlu bir bez yardımı ile kolaylıkla silinebilen ve açınma yapmayacak kalitedeki duvar kağıdı modellerine yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Bebek odaları için dijital baskılı duvar kağıdı modelleri ya da kabartmalı duvar kağıtlarını seçebilirsiniz. Bebek odaları için özel tasarlanmış bu duvar kağıtları arasından ise bebeklerin algılama özelliğinin geç oluşmaya başlayacağı düşünülerek seçim yapılmalıdır.

Bebek Odası Duvar Kağıdı Önerisi

Örneğin kalabalık desenli bir duvar kağıdını bebeklerin algılama kabiliyeti, sade desenli bir duvar kağıdını algılama kabiliyetinden daha zordur. Bütün bunlar göz önünde tutularak seçeceğiniz duvar kağıdı modeli ile he odada istediğiniz şıklığa kavuşmuş olursunuz hem de bebeğinizin sağlığını korumuş olursunuz.