Banyo Küveti Küf Lekesi Nasıl Çıkar ?

Banyoda ve mutfaklarda en sık rastlanan sorunlardan biridir küflenme, bu durum her ne kadar can sıkıcı olsa da küf lekeleri için bir çok etkili doğal temizleme yöntemi bulunuyor. Banyo, mutfak gibi alanlar küf oluşumu için oldukça uygun yerlerdir, bu alanların nemli olmaları, suya ve sıcaklığa maruz kalmalarından dolayı yer yer küflenme sorunu kaçınılmazdır.

Banyodaki Küf Lekeleri Nasıl Çıkar?

Banyoda bu sorunun ortaya çıktığı en belirgin alanlardan biri de banyo küvetleridir. Küflenme sorunu ortaya çıktığında ise bu durumu yok etmek bir hayli zor olabilir, yazımızda bugün banyo küveti küf lekesi nasıl çıkar, hangi yöntemler uygulanabilir ve küf lekesi için doğal yöntemler neler gibi başlıklara yer veriyoruz.

Küvetler banyoda küflenme sorununun ortaya çıktığı en belirgin alanlar, küvet temizliği doğru ve zamanında yapılmaz ise banyonun diğer alanlarında yayılması fazla zaman almayacaktır. Genelde küflü bölgeleri temizlemek için çamaşır suyu kullanılıyor ancak yazımızda kimyasal içeren temizlik ürünleri dışında küf lekesini çıkaran doğal yöntemlerden bahsedeceğiz. Evinizde basitçe hazırlayabileceğiniz bu etkili doğal yöntemler ile banyoda yada mutfakta küf lekelerini rahatça temizleyebilirsiniz.

Banyo Küveti Küf Lekesi Nasıl Çıkar ?

Banyonuzda yada mutfağınızda oluşan küf lekeleri için evde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz doğal temizleyiciler bulunuyor, örnek olarak karbonat ve sirke ile banyo küvetinde oluşan küf lekelerini rahatça temizleyebilirsiniz. Temizlik işlemine başlamadan önce bazı malzemelere ihtiyacınız olacak,  büyük olasılıkla bu malzemeler evinizde bulunan malzemelerdir.

banyo küveti küf lekesi nasıl çıkar

Küveti temizlemeye başlamadan önce bir diş fırçası, sünger, karışımı saklamak ve uygulamak için sprey şişesi,  eski bir havlu ve son olarak beyaz sirke ve karbonat.

Doğal Temizlik Karışımı

Eğer bu malzemeler hazırsa sıra geldi küflü bölgeleri temizlemek için doğal karışımı oluşturmaya. Hazırladığınız sprey şişesini beyaz sirke ile doldurun ve banyodaki küflü bölgeye sıkın. Miktarını küfün yoğunluğuna bağlı şekilde ayarlayabilirsiniz. Beyaz sirke kullanılmasının nedeni doğal bir küf temizleyicisi olmasıdır, küf lekesi haricinde küf kokusunu da yok etmesi ile biliniyor.

[haber id=”1659″]

Küvete sıktığınız sirkenin kuruduğundan emin olduktan sonra biraz daha sirke ile bölgeyi ıslatın ve sünger ile silmeye başlayın. Bu işlem küflü yüzeyin biraz daha yumuşaması için etkilidir, sırada ise küfü yok etmek için karbonat kullanımı var.  Küflü bölgenin üzerine yine göz miktarı karbonat sürün ve diş fırçası ile küf lekesi çıkana kadar bölgeyi fırçalayın. İlk etapta leke tamamen çıkmayabilir ancak yoğunluğa göre bu işlemi tekrarlayın, hatta birazda sodalı su ile küflü bölgeyi fırçalayabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra küveti bol su ile güzelce yıkamayı unutmayın, yıkadıktan sonra havlu ile her tarafını kurulayın. Banyoda işiniz bittikten sonra mutlaka ıslak kalan zeminleri kurulamayı ihmal etmeyin, kuru bir yüzeyde küf sorunu görülmez.