Banyo Dekorasyonu

Dekorasyon günden güne ilginin arttığı konulardan bir tanesidir. İnsanların kendilerini konuşmadan ifade etme biçimi olarak ve tarzlarını yansıtma biçimi olarak gördükleri dekorasyon insanın yaşadığı her alan içinde yer almaktadır. Ev içerisinde ise özellikle üstünde durulan dekorasyon için farklı alanlarda farklı tarzlar yaratmak mümkündür.

2020 Banyo Dekor

Evin her alanında önemli hale gelen dekorasyon tutkusu banyo için de geçerlidir. Eski tip banyolardan son zamanlarda giderek küçülen banyolara kadar farklı banyo tipleri için farklı tarzları uygulamak mümkün iken kendi tarzınızı ve yaratıcılığınızı da banyo dekorasyonlarında yansıtabilirsiniz. Banyolar için farklı banyo dolapları, duşa kabin, küvet, fayans gibi banyo ürünleri bulmak mümkündür.

Küçük ve dar olan son zamanlarda üretilen ve modern tarzın izlerini taşıyan banyolarda tarz belirleme ve yansıtma konusu oldukça sınırlı iken geniş banyolarda da mimari olarak eski olduğu için daha klasik tarzda dekorasyonlar yapılmaktadır.

6 Metrekare Banyo Dekorasyonu

Küçük metre kareye sahip banyolarda dekorasyon yaparken hem şık bir görüntü sağlaması hem de kullanışlı bir banyo olması ile beraber küçük ve dar olan banyoyu daha geniş ve ferah göstermek de amaçlanmaktadır. Küçülen evler ile beraber banyoların da metre karelerinin küçülmesi ile beraber daha ufak ebatlarda mobilya ve eşya seçimi yapılmaktadır. Aynı zamanda seçilen bu mobilyaların da alanda fazla yer kaplamamasına dikkat edilmelidir. Küçük ve dar banyolarda parlak fayans modelleri hem ışığı daha güzel yansıtarak banyoyu geniş göstermekte hem de şık ve göz alıcı bir görüntü sağlamaktadır. Bununla beraber genellikle modern çizgide dekore edilen küçük ve dar banyoları farklı tarzlar ile de dekore etmek mümkündür.

2020 Banyo Dekorasyon

Fransız Banyo Modelleri

Fransız tarzı banyo dekorasyonları yoğunluklu olarak klasik tarzın izlerini taşımaktadır. Örneğin duvara monte edilen altı açık olan büyük ve gösterişli lavabo modelleri ile beraber genellikle gold rengi detaylı lavabo bataryası ve bu batarya ile uyumlu büyük bir işçiliğe sahip gold rengi detaylı çerçevesi ile büyük ve geniş bir ayna dekorasyonda yerini almaktadır Fransız tarzı banyo dekorasyonlarında genellikle bu aynaların yanlarına eski dönemleri çağrıştıran ve ayna ile uyumlu aydınlatmalara yer verilmektedir. Ayrıca Fransız tarzı banyo dekorasyonlarında banyo duvarlarının da büyük bir önemi bulunmaktadır. Yine duşa kabin yerine küvet modelleri tercih edilmek ile beraber bu küvet modelleri de ayaklı modellerdir.

Country Banyo Dekorasyonu

Country tarzı dekorasyonlar eski dönemin izlerini taşıyan dekorasyon tarzıdır. Bu tarz dekorasyonlar için eskiye dönüş ya da eskiye çağrışım olarak da isimlendirilmektedir. Country tarzı banyo dekorasyonlarında modern tarzın Hilton banyo modelleri, duşa kabinleri ya da gömmeli rezervuarları yerine daha klasik tarzdaki büyük ve geniş banyo materyalleri kullanılmaktadır. Bunun için ise daha geniş ve büyük olan banyolar bu tarzdaki dekorasyonlar için oldukça idealdir.

Modern Banyo Modelleri

Modern banyo dekorasyonu için birbirinden farklı alternatif bulunmaktadır. İyi bir araştırma ile banyo mimarinize ve banyonuzun küçüklüğü ya da genişliğine göre banyonuza en uygun çizgilerde modern bir banyo dekorasyonu yapmanız mümkündür. modern banyo dekorasyonlarında en önemli noktalardan biri aydınlatmalardır. Modern banyo dekorasyonlarında dekoratif aydınlatmalara sıklıkla yer verilmektedir. Ayrıca metal renkte olabilecek bu aydınlatmaların gümüş ve rose tonlarında olanları da tercih edilmektedir. Banyo dekorasyonu yaparken banyonun darlığına göre modern tarzda kullanabileceğiniz renkler beyaz, krem rengi, gri gibi renkler olmak ile beraber nude tonları da banyo dekorasyonuna ekleyebilirsiniz. Banyonuz geniş ise modern tarzdaki banyo dekorasyonunda siyah ve antrasit renklerine de yer verebilirsiniz.

2020 Banyo Dekorasyonu

Döşenmiş Banyo Modelleri

Döşenmiş banyo modellerinde son zamanlarda kendi içerisinde dekorasyonu yapılarak alıcıya sunulan evlerde daha sık rastlanmaktadır. Zemin ve duvar fayansları daha modern çizgide, mat ve banyonun genişliği ya da darlığına göre açık ya da koyu tonların tercih edildiği fayanslar ile kaplanmıştır. Aynı zamanda bu tarz evler daha küçük yapılı olduğu için banyo alanlarının metre karesi de eski evlere göre daha küçüktür. Bu nedenle de küvet yerine yer tasarrufu sağlanması açısından duşa kabin monte edilmiştir. Yine gömmeli rezervuar ile yer tasarrufu yapılarak daha kullanışlı hale getirilmiştir. Lavabo ve lavabo dolabı olarak da Hilton banyo modellerinin tercih edildiği döşenmiş banyolarda modern tarzın izlerini görmek mümkündür.

Küçük Banyo Dekorasyonu

Küçük banyo dekorasyonlarında tarz, renk, aydınlatma gibi konular oldukça önemlidir. Doğru aydınlatma ve açık renkler ile banyoda ışığın daha kolay ve güzel yansımasını sağlayarak dar ve küçük banyonuzu olduğundan daha geniş ve büyük gösterebilirsiniz. Aynı zamanda banyonuzun daha yüksek görünmesini sağlamak için duvar ve zeminde aynı renk fayansları kullanabilirsiniz. Bunun yanında yien zemin ve duvar fayanslarını birbiri ile uyumlu iki renk olarak seçebilirsiniz. Küçük ve dar banyolarda zeminde mermer kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır. Aynı zamanda banyo dolabı olarak da hayali olarak konumlandırdığınız alanın ölçüsünü alarak bu alan için uygun ve açık renkte bir banyo dolabı satın alabilirsiniz.

2020 Banyo Dekoru

Banyo Duvar Kağıdı Modelleri

Duvar kağıdı modelleri arasında birbirinden farklı işlevsel fonksiyonlara sahip aynı zamanda kullanım rahatlığı veren ve kalitesi olarak da uzun ömürlü olan duvar kağıdı modelleri bulunmaktadır. Bu duvar kağıdı modelleri arasından ise banyo duvarlarına en uygun olan duvar kağıdı modelleri buhara, suya ve neme dayanıklı aynı zamanda da kolay silinebilen duvar kağıtlarıdır. Küçük banyolarda genellikle bütün duvar fayans ile kaplanırken büyük ve geniş banyolarda suyun çok fazla ulaşamadığı duvarlarda fayans yerine iç cephe boyası ya da duvar kağıdı kullanılmaktadır. Teknolojinin de tasarıma dahil edilmesi ile beraber yüksek kalitedeki ve banyolar için özel üretilen duvar kağıdı modellerini geniş banyolarda kullanmak mümkündür.

Siyah Beyaz Banyo Modelleri

Siyah ve beyaz birbirine en çok yakışan iki renk olarak dekorasyonlarda yerini almaktadır. Modern tarz ile beraber dekorasyonlarda yerini alan gri, antrasit, ahşap, metal gibi renkler yoğunluklu olarak kullanılsa da siyah ve beyazın da tercih edildiği pek çok banyo dekorasyonu bulunmaktadır. Duvar fayanslarının ya da iç cephe boyasının beyaz olup zemin fayanslarının siyah olduğu banyo dekorasyonlarında yine siyah ya da beyaz renkte dolap tercihi yapılabilmektedir. Aynı zamanda banyo dekorasyonu için pek çok farklı renkte üretilen küvet, duşa kabin, lavabo ve rezervuarların da siyah renkte üretilenleri mevcut olup modern tarzda oldukça şık bir görüntü sağlamaktadır.

2020 En Güzel Banyo Dekorasyon

Hilton Banyo Nedir

Hilton banyo modelleri takım olarak üretimi yapılan banyo modelleridir. Evlerin giderek küçülmeye başlaması ile beraber ev içerisinde bulunan mobilya ve eşyaların da ebatları küçülmeye başlamıştır. Dekorasyon ilgisinin ise son zamanlarda daha fazla öneminin artması üretici firmaları daha işlevsel ve daha şık ürünler üretmeye itmek ile beraber dekorasyonda da kolaylık sağlayan parçaları bir araya getirerek bir bütün oluşturmaya itmiştir. Önceki dönemlerde ayrı ayrı satılan banyo dolabı, tezgahı ve lavabosu Hilton banyo ile beraber bir araya getirilerek aynı tarz ve aynı model çizgisinde dekorasyonda daha şık bir görüntü sağlayacak modeller üretilmeye başlanmıştır.