Avize Seçimi Nasıl Olmalı?

Yeni ev dekorasyonu için en önemli soru avize seçimi nasıl olmalı ile başlamaktadır. Odanın genişliği başta olmak üzere zevkinize ve mobilyalarınıza uyumuna göre bir aydınlatma objesi olmalıdır. İlk olarak kadınların ortak düşüncesi salona gösterişli bir avize almayı düşünmektir. Kimine göre mükemmel bir dekorasyon oluştursa da kimine göre yorucu bir görüntüden ibarettir. Bu nedenle öncelik enerji tasarrufu göz önünde bulundurulmalıdır.

Yaşam alanınızı kullanacağınız avize aynı zaman da aydınlatma maliyetini de düşük tutmanızı katkı da bulunmalıdır. Avize üzerinde yeterli ampul yuvasının yer almasına dikkat edilmelidir. Aile bireyleri ve sizin sağlığınız açısında TSE damgası bulunan avizeleri seçmeye çalışmalısınız. Evinin hangi bölümüne alacağınız konusu da tamamen yaşam şeklinize bağlıdır. İşte avize seçimi nasıl olmalı sorusunun detayları…

Avize Seçimi Nasıl Olmalı?

Avize Seçimi
Avize Seçimi

Evin Bölümlerine Uygun Avize Tercihleri

Beğendiğiniz için satın aldığınız her avizeyi istediğiniz yere asmak doğru değildir. Avizenin büyüklüğü, ışık yayma oranı veya tasarımı gereği belli başlı hususlar söz konusudur. Evinizin en aydınlık olması gereken yeri hol veya antre olmaktadır. Bu alanlar da gösterişli olmayan, sade fakat ışığın iyi yayıldığı modeller tercih etmeniz gerekir. Aynı şekilde mutfakta aydınlık olması gereken bir başka bölümdür. Ancak mutfağın büyüklüğüne ve şekline göre 2 avize de tercih edilebilir.

Genellikle orta boy ve cam avizeler mutfak için idealdir. Akşamları dinlenme alanınız olan oturma odalarında zevkinize göre bir avize tercih edebilirsiniz. Fakat mobilyalarınız sade ise taşlı ve cam modeller pek uygun olmayacaktır. Daha çok tavana yakın konumlandırılan uzun avizeleri tercih edebilirsiniz.

Salon, misafirlerinizi ağırlayacağınız bir mekandır bu yüzden aydınlatmanın en iyi olması gereken yerdir. Kadınlar aydınlatma kriterinin yanı sıra avizenin kolay temizlenebilmesini de istemektedir. Kolay temizlenen bir avize istiyorsanız fazla taşlı ve uzun sarkıtı olan modelleri elemeniz gerekebilir. Ayrıca koltuk takımını da ön plana çıkaran bir avize modeli olmalıdır.

Yemek odası takımı için seçilecek avize ise bir alanı baştan yaratmanızı sağlar. Koyu renk mobilyaları bile arka planda bırakan uygun ışık düzeyine sahip sade ve modern avize tercih edilmelidir. Avizeyi destekleyecek duvar apliklerinden de faydalanmak mümkündür.

[haber id=”12876″]

Trend Avize Modelleri

Avize Seçimi Nasıl Olmalı
Avize Seçimi Nasıl Olmalı

Günümüzde avize seçimi nasıl olmalı sorusunun cevabı olarak taş, ayna ve cam malzemelerin sıkça kullanıldığı avizeler diyebiliriz. Ancak hem temizlik hem ağırlık ve taşıma konusunda sıkıntı olmaktadır. Bu nedenle son trenlerden odun ve ahşap malzemelerin kullanıldığı avizeler tercih edilmektedir. Daha çok yatak odası ve çalışma odası için uygun görülen ahşap avizeler loş bir ortam oluşturmaktadır.

Oturma odasını film izlemek için kullanan insanlar iseniz ahşap avizeler sizin içinde uygundur. Enerji tasarrufu açısından son dönemin gözde olan LED avizeleri de hayat kurtarmaktadır. Tavana sabitlenen odun materyalinin kullanıldığı aydınlatmalar koridorlar için idealdir. Geceleri daha rahat hareket etmeniz için yeterli ışığı sağlayacaktır.

Odaların Kimliği Olan Avizeler

çocuk odası aydınlatması
çocuk odası aydınlatması

Tasarımın ilk adımı her zaman mobilyalar ve perdeler oluşturmaktadır. Fakat tasarımı asıl yansıtan, ortaya koyan ise avize modelleri olmaktadır. Özel alanlar için seçeceğiniz avizeler uzun süre kullanıma uygun olmalıdır.

Avize seçimi nasıl olmalı derken, özellikle bebek ve çocuk odaları için hijyenik, ekonomik ve çevre dostu materyallerden üretilmiş olanları tercih edilmeli diyebiliriz. Fazla ışıktan rahatsız olan bebekler için hafif aydınlık ve loş bir alan yaratacak orta boy avizeler yeterlidir.

[haber id=”11500″]

Çocukların oyun alanını iyi aydınlatacak fakat göz yormayacak avizeleri tercih etmeniz gerekmektedir. Banyolarınızda ve giyinme odalarında orta parlaklıkta aplikler ve tavan aydınlatmaları daha uygun olacaktır. Banyonun kapalı olmasından kaynaklı rutubet ve neme dayanıklı materyalden üretilmiş avizeler idealdir.

Avize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Ev dekorasyonunda ve ihtiyaç duyulan eşyalar arasında ilk sırada şüphesiz ki avizeler yer alıyor. Gerek büyük bir dekorasyon aracısı olan, gerekse de aydınlatma için ihtiyaç duyulan avizeler binlerce farklı çeşitleri ile mağazalarda yer alıyor. Peki, avize alırken nelere dikkat edilmelidir?

Avize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Avize seçerken dikkat edilecek ilk nokta odanın büyüklüğüne uygun bir model seçmelisiniz. Salon avizesi ile oturma odası avizesi aynı boyda olmadığı için avizeler de aynı boyda olmamalıdır. Etrafı açık renkli avizeler seçmelisiniz, bu şekilde daha aydınlık olacak ve %35 oranında daha aydınlık bir ışık alabileceksiniz.

[galeri]