Astım Hastaları için Halı Modelleri

Astım Hastaları için Halı Modelleri bu rahatsızlığı yaşayanalr için son derece öenmli. Astım, solunum yollarını daraltan ve iltihaba neden olan bir tür akciğer solunum yolu hastalığıdır. Her yaştan insanı etkileyebilir, ancak sıklıkla çocukluk döneminde teşhis edilir. Bazı astım semptomları hırıltı, öksürük ve nefes darlığıdır. Önlem alınmadığında astım yaşam kalitesini düşürerek rahatsızlık verici bir hal almaktadır.

Astım alerjenler olarak tanımlanan tahriş edici maddeler tarafından tetiklenebilir. Özellikle ev ortamında alınacak önlemler son derece önemlidir. Evinizde kullandığınız halı astımlı kişiler için uygun değil ise mutlaka değiştirilmelidir.Astım Hastaları için Halı Modelleri.,

Astım teşhisi konmuş olmasa bile özellikle küçük yaştaki çocukların solunum yolları, yetişkinlere oranla çok daha hassas olmaktadır. En çok yerde ve halı üzerinde zaman geçirdiklerini düşünürsek, evdeki halının solunum açısından ne denli önemli olduğu çok açıktır. Özellikle son yıllarda astım krizi ve önlemleri konusunda halı seçimi çok konuşulmaktadır.

Astım Hastaları için Halı Modelleri

Astım için Evde Alınacak Önlemlerin Başında Halı Gelir

Kapalı ortamlarda ev ve iş yerlerimizde gözle göremediğimiz birçok toz ve küf gibi alerjenlere maruz kalırız. Dış alanlarda astım için çok fazla önlem alamasak ta, evlerimizde alacağımız doğru önlemler ile astımlı kişilerde ciddi bir rahatlama olmaktadır.antibakteriyel halı

Peki, evde ne yapabiliriz? İlk önce halıları kaldırmamız istenir. Ancak halılar hem evimizin görselliği için hem de ihtiyaç nedeniyle bulundurulması gereken eşyalarımız arasında yer alırlar. Bu nedenle halıları kaldırmak uzun vadede iyi bir çözüm olmayabilir. Bunun yerine astım hastaları için halı modelleri bulunmaktadır.

[haber id=”13913″]

Ayrıca geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, halılar ve astım konusunda birçok çalışma yapıldı. Halıların toz ve akar başta olmak üzere, gözle göremediğimiz birçok alerjeni hapsettiği ortaya çıkmıştır. Halıları kaldırdığımızda ise bu bakterilerden kurtulmak yerine, evin içinde rahatça salınmalarına neden olduğu ortaya çıkmıştır. Yani boş ve sert zeminlerde toz ve akarlar etrafta çok daha rahat hareket ederek havaya karışmaktadırlar.

 Halı için alışveriş yaparken, tüm halıların eşit dokuma ve üretimde olmadığını fark etmişsinizdir. İşte! Astım hastaları için halı seçerken aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar var.Astım Hastaları için Halı Modelleri

* Uzun tüylü bir halı yerine, üzerinde sıkıca örülmüş iplikler bulunan kısa tüylü halıları tercih edin.

* VOC (Uçucu organik bileşikler), halılardan ve diğer ürünlerden salınan gazlardır. Düşük VOC derecesine sahip bir ürün seçin.

* Solüsyon boyalı Naylon halılar küfü azaltır ve kire karşı dayanıklıdır. Yün halılar ise daha fazla alerjenik özellik taşımaktadır.

* Anti alerjik yapıdaki halılar, bakterilerin halı üzerine nüfuz etmesine engel olur. Bu nedenle Antialerjik halılar tercih edilmelidir.

* Antibakteriyel halılarda bu gözle görünmez olan canlıların üremesi zordur. Yüksek vakumlu bir süpürge ile desteklenerek zemine inmiş olan bu bakterilerin solunması önlenmiş olmaktadır.

Antibakteriyel Halılar Ve Özellikleri

Anti bakteriyel özelliği olan halılar, ev tozunu barındırmaz. Üretimin hemen sonrasında alerjenleri uzaklaştıran özel kimyasalların halı içine enjekte edilmesi ile bu özellik sağlanabilmektedir.Astım Hastaları için Halı Modeli nasıl olmalı

Tamamen astım hastaları için düşünülmüş olsa da her ailenin evinde hijyen ve sağlık için tercih ettiği bir halı modeli olmaktadırlar.

[haber id=”13116″]

 Bu özellik halı renk ve modellerinde hiçbir kısıtlama getirmez. Tam tersine her türlü model ve tasarımdaki halıya mikroorganizmaların üremesini engelleyen bu işlem uygulanabilmektedir.

Antialerjik Halılar

Halılarda bulunan bu özellik, halının ham maddesi ve bu maddenin toz tutabilme kuvveti ile ilgili olmaktadır. Astım ataklarına sebep olan mikroorganizmalar, uygun sıcaklık ve nemli alanlarda çok çabuk üreyerek çoğalırlar. Eğer halınız antibakteriyel ya da antialerjik özelliklerinden birisine sahip ise, mutlaka bir süre sonra farkı bariz bir şekilde hissedersiniz.antibakteriyel halı 2019

Alerjenlerin solunum yollarından içeri girmesini engellemek için evimizde elbette birçok önlem almak, mutlaka bir rahatlama sağlayacaktır. Ancak en önemlisi evlerimizin nem ve küf gibi kötü hava koşullarından da arındırılmış olması gerekmektedir.

Astımı Olanlar Nasıl Halı Tercih Etmeli?

Astımı olan bireylerin en çok dikkat etmesi gereken ev eşyaları arasında halılar yerini alıyor. Bu nedenle, çok yüksek oranda toz ve kiri bünyesinde barındırabilecek, uzun püsküllü veya çok fazla su emecek materyallerden üretilmiş modeller tercih edilmemelidir. Nemi bünyesinde tutabilecek yapıdaki kalın halılarda en çok yaşanan sorunlardan bir diğeri ise, kirlerin çıkmasının diğerlerine göre daha zor olmasıdır.

Astımı Olanlar Nasıl Halı Tercih Etmeli?

Odada yürümediğiniz, havalandırmadığınız zamanlarda tozlar yere ineceği için, doğrudan halının üzerine yapışacaktır. Yürümeye başladığınızda ise bu tozların bir kısmı havaya karışacak olması nedeniyle, uzun püsküllü ve her bölgesinde bu bölgelerin yer aldığı modelleri tercih etmemelisiniz.

[galeri]