Alandan Tasarruf Yaptıran Dekorasyon Fikirleri

Alandan tasarruf yaptıran dekorasyon fikirleri hakkında araştırma yapmayan yoktur herhalde. Eviniz ister küçük olsun, ister büyük olsun, ortalarda gezen eşyaları toplayarak derli toplu olması için birçok dolap, çekmece ve raf isteriz. İsteriz istemesine de bu dolap, raf ve çekmeceleri nereye konumlandıracağımızı da bilemeyiz.

İşte tam da bu noktada sizlere yardımcı olmak için iyi fikirler vereceğiz.

Alandan Tasarruf Yaptıran Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Yatak odasından banyoya, mutfaktan salona, antreden çocuk odasına dek evin her yerinde ihtiyaçlarınızı karşılayacak alanlara ihtiyaç vardır. Oturduğunuz ev birde küçük metrekareli ise minik ve dekoratif dolap ve çekmeceler hayati önem taşır.

Kişisel eşyalar, oyuncaklar, mutfak gereçleri, sık kullanılmayan kıyafetleri, okunmuş kitapları, misafir yastık ve yorganlarını ve buna benzer tüm ev eşyalarını depolamak için sihirli depolama alanları oluşturmak zorundasınız. Konforunuzdan ödün vermeden ve yaşam alanını daraltmadan bu gereksiniminizi karşılayacak fikirleri sizler için derledik.

İlk olarak evinizin depolama alan potansiyelini inceleyerek yapabileceklerinizi not almalısınız. Bunun için evinizin kör noktalarını, merdiven altlarını, duvar diplerini, dolap aralarını, kapıların üst kısımlarını, yatak altlarını kısacası evin işlemde olmayarak atıl durumda bekleyen bütün alanlarını değerlendirerek işinize yarayacak hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak içinde evinizi çok iyi gözlemlemelisiniz.

Yatak Odası Duvarlarına Sihirli Bir Dokunuş Yapın

Yatak odası duvarlarından bir tanesine boydan boya dolap yaptırabilirsiniz.  Böylece yatak odanızdaki eşyaları depolayabilirsiniz. Hatta diğer odalara ait kullanmadığınız eşyaları bile depolayabilirsiniz. Yaptıracağınız dolabın 1-2 tanesini boydan boya açık bırakarak, yani arasına raf attırmayarak halı gibi uzun eşyalarınızı bile depolayabilirsiniz.

Merdiven Altına Şık Dinlenme Köşesi

Merdiven altının altı bir durumda beklemesine gerek yok demi? Hemen bir usta çağırarak merdiven altına kitap ve aksesuar koymak için dekoratif rafları olan şık bir dinlenme köşesi oluşturabilirsiniz.

Dinlenme alanı yapmak istemezseniz kapaklı dolaplar veya çekmeceler yaptırarak depolama alanı oluşturabilirsiniz.

Ben bunu da istemiyorum diyorsanız bu alana çalışma masası konumlandırarak şirin bir çalışma odasına dönüştürebilirsiniz.

Merdiven Basamak Altlarına Ne Koysam Acaba?

Merdiven basamak altlarına şık çekmeceler yaparak dilediğiniz eşyayı depolayabilirsiniz. Özellikle ayakkabı ve terlikleri ya da yazlık ve kışlık kıyafetleri kaldırmak için bundan daha elverişli beri yer bulamazsınız.

[haber id=”9967″]

Dolap Kapaklarınızda İşe Yarasın

Mutfak ve banyo dolap kapaklarınıza minik raflar veya askılıklar yapabilirsiniz. Böylece bu bölmeleri alanına uygun olarak depolama alanı haline dönüştürmüş olacaksınız.

Çok çocuklu küçük çocuk odalarında yatakları zeminden yarım metre yükseğe konumlandırabilirsiniz. Bu yüksekliğin içine dilerseniz yatak zulalayabilir, dilerseniz de çekmece ve raf yaparak depolama alanı haline getirebilirsiniz.

Baza içine eşya koymayı istenilen zamanda kaldırılıp kullanılması zor olduğu için birçok kişi istemez. Bu alanı boşa götürmeye de içimiz el vermez. O halde bu alana yani yatak altına şık çekmeceler yaparak depolama alanı haline getirmeye ne dersiniz.

Alandan tasarruf yaptıran dekorasyon fikirleri için işlevsel mobilyalardan destek alabilirsiniz. Hatta evinizin ihtiyacına göre kendi işlevsel mobilyanızı kendiniz tasarlayabilirsiniz. Yumurtlayan çocuk ranzaları, yumurtlayan çekmeceler, tezgah altına gizlenen masa ve sehpalar, merdivene dönüşen sandalyeler, çalışma masasına dönüşen yataklar, TV ünitesine dönüşen kanepeler ve buna benzer birçok mobilyayı özel olarak yaptırabilirsiniz.

Yani göründüğü üzere boş alanlardan maksimum oranda faydalanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey birazcık hayal gücü. Sonrasında küçük maliyetlerle hem şık hem de ihtiyacınızı giderebilecek nitelikte depolama alanları yaratabilirsiniz.

Aşağıda sizler için Alandan tasarruf yaptıran dekorasyon fikirleri resim galerisi derledik. Alan sıkıntısı çekiyorsanız galeriyi dikkatli bir şekilde inceleyerek kendi evinizde de radikal değişiklikler yapabilirsiniz.

[galeri]