Ahşap Masalar ile Doğal ve Şık Çalışma Odaları

Ahşap şüphesiz ki dekorasyona doğallık kazandıran dayanıklı, uzun ömürlü ve sıcak bir yapı malzemesi. Tarzı ne olursa olsun her dekorasyon stili ile uyumlu aynı zamanda şık ve estetik bir hava kazandırıyor. Zemin, duvar, mobilya ve aksesuarlarda pek çok farklı formda karşımıza çıkan ahşap tasarımlar mekana kazandırdığı doğal ve sıcak etkisi ile ilk tercih sebebi.

Tabi ki bu tasarımlar evlerimize girmeden pek çok farklı işlemden geçiyorlar, ahşaba uygulanan işlemlerden sonra ise karşımıza renkli, desenli, oymalı, kabartmalı yada parlak şekilde yeni görünümleri ile çıkıyorlar. Dekorasyonda doğallık arayanlar bu tarz işlem görmüş tasarımlar yerine işlenmemiş masif  mobilyaları tercih ediyor, masif mobilyalar genelde el yapımı ve kişiye özel olarak üretiliyor. Buda tasarımların kalitesini ve değerini arttırıyor. Yazımızda bugün masif ahşap masalar ve çalışma odalarında yarattıkları şık ve doğal etkilerden bahsetmek istiyoruz sizlere.

Doğal Ahşap Masa Modelleri

Doğal Ahşap Masa Modelleri
Doğal Ahşap Masa Modelleri

Çalışma odası  genel olarak baktığımızda rahat ve sakin bir dekorasyona sahip olmalı, görsel açıdan göz yormamalı ve dikkat dağınıklığına yol açan etkenlerden arındırılmış olmalıdır. Bu anlamda çalışma odası içinde seçilen her bir tasarımın, rengin ve eşyanın büyük bir önemi vardır.

Çalışma masası seçimi verimli bir çalışma açısından büyük önem taşır, seçilen çalışma masasının tarzı, fonksiyonel özelliklere sahip olması bu açıdan göz önünde tutulması gereken unsurlar arasında yer alır.  Her zevke ve tarza hitap eden binlerce farklı çalışma masası modeli var bildiğiniz gibi,  çeşitli renklere ve farklı özelliklere sahip masalar. Peki neden masif çalışma masaları tercih edelim ?

Masif mobilyaların tercih nedeni ilk olarak doğallığıdır aynı zamanda kullanıldıkları mekana elegan bir tarz kazandırmaları. Masif çalışma masaları ise bir çalışma odasının hem en çok dikkat çeken parçası olarak,  hemde gösterişten uzak odaya sıcak ve doğal bir tarz kazandıran sade bir parça olarak karşımıza çıkarlar. Basit bir tasarıma sahip olması çoğu zaman aldatıcıdır, kullanıldığı alanda onu tamamlayan diğer dokular ile birleştiğinde son derece şık ve kaliteli bir görünüm sunar.

Klasik, rustik, endüsrtiyel / loft gibi dekorasyon stillerinde masif çalışma masaları tarzı tamamlayan ve mekanda odak noktası haline gelebilen bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda mekan içinde yer alan çoğu renk ve doku ile başarılı şekilde uyum sağlayabilir. Masif çalışma masasını ister deri bir koltukla, ister metal detaylı bir kitaplıkla tamamlayın, ortaya çıkan sonuç yine kaliteli olacaktır.

Doğal ahşap masa modelleri, diğer bir deyişle ağaç masa modelleri, bulundukları ortama doğallık katacağı için isterseniz homeofis dekorasyonunuzda çalışma masası olarak, dilerseniz ofisinizde toplantı masası olarak tercih edin, bulunduğu ortama kalite katacaktır. Bunu duvarda kullanacağınız dekoratif bir tablo modeliyle destekleyebilirsiniz, isterseniz ise klasik bir dekoratif duvar saati ile tamamlayabilirsiniz.

Çalışma Masasında Bulunması Gerekenler

Galerimizde sizlere ilham verebileceğini düşündüğümüz masif çalışma masaları ile doğal ve şık dekorasyon örnekleri hazırladık.

[galeri]