Ağaçtan Yapılan Süs Eşyalar Nelerdir?

Ağaçtan Yapılan Süs Eşyaları nelerden oluşmaktadır
Ağaçtan Yapılan Süs Eşyaları nelerden oluşmaktadır

Ağaçtan Yapılan Süs Eşyalar Nelerdir? Son dönemlerde “Kendin Yap” ev dekorasyonları oldukça moda haline geldi. En başta kadınlar bu işlerle boş zamanlarını değerlendiriyor ve kayda değer bir hobi edinmiş oluyorlar. Bunun yanı sıra edinmiş oldukları bu hobi, ev dekorasyonunda da oldukça güzel işler başarmalarına neden oluyor. En çok kullanılan malzeme ise tabi ki ağaçların kovukları ve dallarıdır. Kimi zaman kopmuş, dökülmüş ağaç dalları ile kimi zamanda hobi dünyalarından aldıkları kovuklar ile birbirinden güzel ev dekorasyon ürünleri yapıyor hem kendi evlerine farklı bir hava katıyorlar hem de çoğu kez bunu bir iş kapısı haline getirerek para kazanıyorlar. Sizde ağaçtan süs eşyaları yapmak isterseniz, bununla ilgili birkaç fikir edinebilirsiniz bu yazımızda.

Ağaçtan Yapılan Süs Eşyalar Nelerdir?

Kalemlik

En çok beğenilen ağaçtan süs eşyaları arasında kalemlikler gelmektedir. İsterseniz boyuna uzun fakat enine pek de geniş olmayan bir kovuktan kalemlik yapabilirsiniz. Eğer biraz uğraşmak istiyorsanız, o zaman hemen hemen her yerden bulacağınız ağaç dallarını aynı uzunluklarda keserek bir plastik bardağın çevresine dik bir şekilde dizerek birbirine yapıştırabilir ve çevresinden hoşunuza giden bir ip geçirerek mükemmel bir kalemlik oluşturabilirsiniz. Yine kalemlik yapımına örnek olarak ağaç dallarını kullanarak ve aynı boyutlarda keserek, yanlamasına üst üste ya da çapraz bir şekilde dizip yapıştırarak da oldukça şık kalemlikler meydana getirebilirsiniz.

Mıknatıslı Buzdolabı Süsleri

Mıknatıslı Buzdolabı Süsleri
Mıknatıslı Buzdolabı Süsleri

Ağaçtan Yapılan Süs Eşyalar Nelerdir; Hobi dünyalarından uygun fiyatlarla hem enine hem de boyuna küçük kütük parçaları alarak, üzerlerine isterseniz internet üzerinden çıkaracağınız kalıpları yerleştirerek kalıcı kalem ile kütük üzerine çizip boyayabilirsiniz. Daha sonra arkasına silikon ile mıknatıs yerleştirerek birbirinden şık buzdolabı için ağaçtan süs eşyaları yapabilirsiniz.

Kara Tahta

Kare şeklinde ya da yine yuvarlak şekilde bir kütük satın alarak, ortasını siyah boya ile boyayabilirsiniz. Alt kısmına ağaç dallarından balkon yaparak da tebeşirlerinizi bu kısma yerleştirerek gerek kapı girişine gerek odanıza bir hatırlatma tahtası yapabilirsiniz.

[haber id=”10812″]

Bardak Altlığı

Bardak altlığı yapmak oldukça kolaydır. Zaten hazır halde satılan kütükleri alıp daha sonra üzerlerine keçeli kalem ile birbirinden şık çizimler yaparak hem evinizde kullanabilir hem de dostlarınıza hediye edebilirsiniz.

Hoş Geldiniz Panosu ve Paspası

ağaçtan yapılan kapı süsü
ağaçtan yapılan kapı süsü

Ağaçtan Yapılan Süs Eşyalar Nelerdir; Özellikle misafirlerinizin oldukça hoşuna gidecek “Hoş Geldiniz” panosu ve paspası yapabilirsiniz. Paspas için farklı boyutlarda irili ufaklı kütükler alarak birbirine yapıştırabilirsiniz. Daha sonra üzerine “Hoş Geldiniz” yazısını yağlı boya ile kalıp kullanarak yazabilirsiniz. Pano için de daha büyük ve ince bir kütük alarak, bir çivi yardımı ile iki baş kısmından delip ip geçirebilirsiniz. Üzerine yine yağlı boya ile “Hoş Geldiniz” yazarak kapınızın dış kısmına asabilirsiniz

Tüm bunların yanı sıra; Ağaç kütüklerine transfer baskılar yaparak eskitilmiş görüntüsü verebilir, birbirine yapıştırarak Amerikan servis tepsisi yapabilir, kütükleri dört yandan delip ip geçirerek üzerine saksılarınızı koyabilir, raf olarak ya da ayna çevresinde kullanabilir, muhteşem sehpalar ve saatler yapabilirsiniz. Kısaca ağaçtan süs eşyaları yapmak oldukça basit olduğu gibi geniş bir yelpazeye de sahiptir.

[haber id=”7419″]

Tabi ki evinizin dekoru da oldukça önemli bir husustur. Fakat genel olarak bakıldığında hemen hemen her ev ağaçtan süs eşyaları yapımına uygundur. Özellikle kahverengi kolçaklı ahşap mobilyalarınız varsa, ev dekorasyonunuza genel olarak krem, kahverengi, haki yeşili, turuncu gibi renkler hakim ise oldukça güzel ağaç süsleri yapabileceğinizi ve evinizin dekoru ile bir uyum sağlayacağını bilmelisiniz. Şıklık her zaman pahalı değildir. Kendiniz de evinizi şık ve modern bir havaya sokabilir hatta bunun için pahalı eşyalardan kaçınabilirsiniz. Hem kendinize bir hobi edinebilir hem de evinizin dekorasyonuna katkıda bulunarak misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz.

Ahşap Süs Eşyaları Yapımı

İç mekan dekorasyonunda aksesurlar evin en önemli parçalarıdır. Aksesuarda ise en çok tercih edilen evi daha canlı ve doğayla iç içe gösteren ahşap modelleridir. Ahşap süs eşyalarını büyük marketlerin ev ve yaşam bölümlerinden satın alabileceğiniz gibi, ahşabı hobi mağazalarından alıp kendi zevkinize göre kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

Ahşap Süs Eşyaları Yapımı

Ahşap süs eşyası yapımı için birbirinden farklı model ve şekillerde ahşap edinip kendi zevkinize göre boyayarak tasarlayabilirsiniz. Örneğin duvarlarınız için ahşap parçalar alıp üzerine farklı şekiller çizerek boyayabilir, duvar dekorasyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Ya da ağaç dilimlerinden kapılarınız için süs yapabilirsiniz. Ahşaptan süs eşyası yapmak için edinmeniz gereken malzemeler de kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerdir.

[galeri]