Dekoratif Kütük Sehpa Nasıl Yapılır?

Profesyonel bir evde yapılabilecek dekorasyon örneği bulunduğunuz alanın görseline oldukça önemli katkı sağlar. Bundan dolayı dekorasyon oluşturacağınız zaman zengin görsellere yer verebilirsiniz. Ayrıca farklılık arayanlar için de ilginç tasarım örnekleri bulunuyor. Bu tasarımlar alanın şık görünmesine yardımcı olduğu gibi farklı bir hava kazanmasına da yardımcı olur.

Eğer doğallığı ve sıcak bir görünümü tercih ediyorsanız, ahşap tasarımları ekstra bir önem veriyorsunuz demektir. Ahşabı işlenmiş bir şekilde kullanabileceğiniz gibi, sırf kütük olarak kullanarak da başlıca bir dekorasyon objesi olarak kullanabilirsiniz. Ağaç kütüğünden neler yapılır ? konusunda alternatif fikirler arıyorsanız, eğer alanınızda geniş ise size kütük sehpa yapımını önerebilirim.

Kütük sehpa bu ilginç tasarımlardan biridir. Bu tasarım şeklide ile odanızın havasına zenginlik katabilirsiniz. Kütükten elde edilen bu sehpayı yapmak için gerekli araçları hazırlamanız gerekiyor. Öncelikle belirlediğiniz orta boyda bir kütük temin etmeniz gerekir. Seçtiğiniz kütüğün kaliteli olması ortaya çıkacak olan sehpanın uzun ömürlü olmasına da olanak sağlayacaktır. Bu ayrıntı atlamamanız gerekir. Kütük sehpa nasıl yapılır merak edenler için aşağıda belirtilen sıra ile hareket etmeleri gerekir. Bu sayede istenen sonuç kısa sürede ortaya çıkacaktır.

Kütük Sehpa Yapımı

Kütük sehpalar modern tasarım örnekleri içerisinde yer alır. Evinizde kendiniz yapabileceğiniz bu sehpa için gerekli olan malzeme listesi aşağıdaki gibidir.

Kütük Sehpa Yapımında KUllanılan Malzemeler
Kütük Sehpa Yapımında Kullanılan Malzemeler

Kütük Sehpa Yapımı İçin Gereken Malzemeler

  • Belirlediğiniz ölçülere uygun bir kütük

  • Tekerlekler ( Tekerlek sayısını tercihinize göre belirleyebilirsiniz ama en az 3 tane olmalı)

  • Maktap, vida

  • Kalın zımpara

  • Özel ağaç verniği ve boya fırçası

Belirtilen Malzemeler Işığında “Kütük Sehpa Nasıl Yapılır?” anlatımına geçelim.

Malzemeleri hazırladıktan sonra kütük sehpa yapımı işlemine geçebilirsiniz. Yapacağınız alanın çevresinde bir şeyler olmaması daha rahat hareket etmenize olanak sağlar. Bundan dolayı geniş bir alanda sehpa yapımına başlayabilirsiniz. Odundan sehpa yapımı günümüzde sıklıkla tercih edilen ve dekorasyonda kullanılan bir modeldir. Bu modeli evinizin her odasında rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz.

Öncelikle kütüğünüzün nasıl olacağına karar vermeniz gerekir. Eğer kütüğün dışında kabuklar var ise tercihe göre soyulabilir. İsterseniz de soyulmuş bir kütük de bularak başlayabilirsiniz. Ayrıca boyu çok büyük gelir ise de testere yardımı ile boyunu ayarlayabilirsiniz. Burada tercih tamamen size ait olacaktır.

Kütüğün boy işlemine karar verdikten sonra sıra zımparalama işlemine geliyor. Üst kısmındaki çıkıntıları zımpara yardımı ile düzeltebilirsiniz. Zımpara bildiğiniz gibi kağıt benzeri olduğundan sürtmek biraz zor olabilir. Bu nedenle küçük düz bir tahta parçasına sararak zımpara yapmanız daha kuvvetli zımparalama işlemi için size yardımcı olacaktır. Kütüğün yüzeyinin düz ve pürüzsüz olmasının en büyük avantajlarından biri görsellik olduğu gibi elinize de kabuk ve benzeri şeylerin batmasını da önlemek olacaktır. Tamamen pürüzsüz bir yüzey elde ettikten sonra vernikleme işlemine geçebilirsiniz. Verniği kütüğün üzerine yavaşça sürebilirsiniz. Dekoratif kütük hazır hale gelebilmesi için kurumasını da beklemeniz gerekiyor. Dilerseniz kuruduktan sonra bir kat daha vernik kullanabilirsiniz. Kuruma işlemi sona erdikten sonra ayaklarını hazırlamanız gerekiyor.

Kütük Sehpa Yapım Aşamaları
Kütük Sehpa Yapım Aşamaları

Tekerleklerin döner şeklinde olması taşıma açısından kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede evinizde istediğiniz alana tekerlekler yardımı ile taşıyabilirsiniz. Tekerlekleri resimde görüldüğü üzere belirli aralıklarda matkap yardımı ile yapabilirsiniz. En az 3 tekerlek kullanılması yeterli olacaktır. Ancak tercihinize bağlı olarak da 4 adet yapabilirsiniz. Bu tekerlekler kilitli olması gerekir. Evinizde herhangi bir yere koyduğunuzda tekerleklerini kilitleyerek kaymasının önüne geçebilirsiniz. Tekerlek yerine tercihinize bağlı küçük mobilya ayakları da kullanabilirsiniz. Ancak bu taşıma esnasında kaldırmanızı gerektireceğinden çok kullanışlı olmamaktadır.

Bu şekilde kütük sehpa nasıl yapılır sorusuna cevap bulmaya çalıştık. Kütük sehpalar aynı zamanda dekoratif orta sehpalar olarak da kullanılabilir. Aşağıdaki görselde kütüğün biraz daha işlenmiş ve endüstriyel bir tasarım oluşturulmuş halini size sunmak istedik. İlerleyen aşamalarda siz de gördüğünüz tasarımlara benzer kütük sehpa yapımını deneyebilirsiniz. Biraz el becerisi kazandıktan sonra ortaya çıkaracağınız ürünlere siz bile hayret edeceksiniz.

[haber id=”8208″]

Kütük Orta Sehpa

Kütük orta sehpa işlemlerini tamamladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Odanızın herhangi bir bölümünde dekorasyon amaçlı kullanım sağlayabilirsiniz. Oluşan görsellik evinizin havasını da değiştirecektir. Ağaç kütüğünden dekorasyon oluşturmak hobi amaçlı kullanılacağı gibi farklı tasarımlar yapmak ve evinizin havasını zengin bir hale getirmek için ideal bir seçim olacaktır.

Tekerlekli Orta Sehpa
Tekerlekli Orta Sehpa

Evde sehpa yapımı gerekli malzemeleri sağladıktan sonra oldukça kolaydır. Sehpanızın üzerine dekoratif ürünler koyarak zengin bir hale getirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı ise tozlandığında temizlemek olacaktır. Bunu da belirli periyotlarda yapmanız yeterlidir. Bu tarz kütükten bir sehpa yaptığınız gibi isterseniz de ahşap kütük sehpa da oluşturabilirsiniz.

[haber id=”6857″]

Kütük görünümlü sehpa tarz olarak da oldukça dikkat çekicidir. Sizde evinizde profesyonel bir dekorasyon örneği oluşturmak isterseniz size önerdiğimiz şekilde kütüğünüzü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca ahşap dekoratif eşyalar da kullanabilir ve kaliteli bir görsel elde edebilirsiniz.  Kütük sehpalar bulunduğu ortama doğal bir görüntü kattığından daha fazla tercih edilmektedir. Kendin yap dekorasyon ürünleri içerisinde en çok tercih edilen kütükten sehpa yapımı, başlangıç aşaması için oldukça kolay ve basit bir uygulamadır.

Ağaç Kütüğünden Neler Yapılır?

Halen kütük sehpa nasıl yapılır sorusunun cevabını bulamadıysanız veya makalemiz yeterli gelmediyse yorum bölümünden bize ulaşarak ayrıntılı bilgi elde edebilirsiniz.