Yatak Odası Perde Modelleri

Yatak odası perde modelleri birbirinden farklı model ve tarzda yüzlerce çeşit olarak üretilmektedir. Günden güne önemini arttıran dekorasyon ilgisi herkesin kendi tarzını kendisinin yansıtabileceği bir özgürlüğün kapılarını aralamaktadır. Öncelikle yatak odası için kullanılacak tarzın belirlenmesinin ardından bu tarzı tamamlayacak olan perde modelleri oldukça dikkatli şekilde seçilmelidir. Ayrıca çok çabuk sıkılmayı engelleyecek ve modasının uzun bir dönem geçerliliğini korumasına dikkat edilerek seçilecek olan perde modeli uzun vadede kullanımı sağlamaktadır.

2020 Yatak Odası için Perde

Yatak odası perdeleri farklı tarzlarda üretildiği gibi farklı modellerde de karşımıza çıkmaktadır. Kullanımı kolaylaştıran işlevsel özellikleri de ihtiyaca yönelik tercihler arasında kendini göstermektedir. Öncelikle işlevsel özelliklerini anlatmak gerekir ise yatak odası perdelerinin kalitesi, kumaşı ve kalınlığı önemlidir. Yüksek kalitedeki kalın bir kumaş yatak odasının mahremiyetini en üst düzeye çıkartır.

Bunun yanında kolay temizlenebilen, leke tutmayan ve yalıtım özellikli perdeler de kullanım rahatlığı sunması bakımından tercih edilebilecek perde modelleri arasında yer almaktadır. Stor ya da zebra perdeler de yukarı çekme veya aşağı indirme özelliği ile kullanım rahatlığı sunmaktadır. Ayrıca zebra perde gibi perde modelleri de ekstra tül arama zahmetinden kurtarmaktadır. Yatak odasının aydınlanmasına da istediğiniz ölçüde kendiniz karar verebilirsiniz. Bu tarz perde modellerinde de istediğiniz rengi ve desene kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca stor perdeleri kruvaze perde modelleri ile de kombinleyebilirsiniz.

2020 Yatak Odası için Perdeler

Yatak odası perdelerine model olarak bakıldığında ise pek çok çeşit karşımıza çıkmaktadır. Bunlar arasında en çok tercih edilenleri fon perdeler, stor perdeler, zebra perdeler, kruvaze perdeler, degrade perdeler bulunmaktadır. Bunlar arasında da istediğiniz renk ve deseni bulmanız mümkündür.

Yatak odası perdelerine tarz olarak bakıldığında ise yine istenilen tarzı bulmak mümkündür. İskandinav tarzı perde modelinden romantik tarzdaki perde modeline kadar farklı renk ve çeşitlerde perde üretimi yapılmaktadır. Yatak odası tarzına göre perde modeli seçerken dikkat etmeniz gereken her rengin her tarza uyumlu olmadığıdır.

2020 Yatak Odası Perde Çeşitleri

Örneğin klasik tarzdaki yatak odasında yine klasik kruvaze perde modeli ya da fon perde modellerini tercih edebilirsiniz. Bu perde modelleri arasında kritik olan konu renk ve desen seçimidir. Öncelikle yatak odası dekorasyonunuza uygun renklerde ve ağır tonlardaki renkleri tercih etmeniz klasik tarzın zengin ve ihtişamlı yapısına daha uygun olacaktır.

İskandinav tarzı bir dekorasyonda genellikle sade eşyalar tercih edilmektedir. Bu tarza uygun yine sade tonlarda perde modeli seçebileceğiniz gibi yatak odasına uyumlu düz ve canlı bir renk ile yatak odanıza hareket de katabilirsiniz.

Yatak Odası İçin Perde Renkleri Nasıl Olmalıdır

Yatak odası uyku kalitesi yönünden zengin özelliklere sahip olmalıdır. Ne boğucu, kasvetli renkler ile insan psikolojisinde karamsar bir havaya neden olmalı ne de heyecan veren renkler ile insana yatak odasında coşku vermelidir. Bunların tam ortasında gece huzur vererek hemen uykuya dalmaya yardımcı olmalı sabahları ise uyanmaya elverişli olarak insanı zinde hissettiren bir yapıya sahip olmalıdır.

Renklerin insan psikolojisinde yapılan araştırmalara göre çok farklı etkileri bulunmaktadır. Bunların iyi araştırılması ve buna göre yatak odası dekorasyonunda kullanılacak renk kombinasyonuna önem verilmesi gerekmektedir. Dekorasyonu tamamlayıcı özelliği bulunan perdeler de bu konu dikkate alınarak özenle seçilmelidir.

2020 Yatak Odası Perde Modelleri

Yatak odası renk kombinasyonunu yaparken tarza da önem verilmeli seçilecek perde modeline de hem tarza hem de renge göre karar verilmelidir. Örneğin klasik tarzda dekorasyonu yapılan bir yatak odasında hareketli ve canlı renklerden ziyade daha ağır tonlarda ve daha ağır kumaşlarda perde modeli seçilmelidir. Klasik dekorasyonunun zengin görüntüsü perdelere de yansıtılmalıdır.

[haber id=”24248″]