Ufak Detaylar : Dekoratif Kapı ve Duvar Süsleri

Dekoratif  kapı ve duvar süsleri artık neredeyse kendin yap kategorisinin temelini oluşturmaktadır diyebiliriz. Çünkü yapısı itibariyle kendi zevk ve tercihlerinizi en fazla yansıtabileceğiniz dekoratif objeler arasında yer almaktadır. Kapı ve duvar süsleri dekorasyon noktasında evinizin gerek dış kapı giriş dekorasyon gerekse  antreye giriş noktasında önemli dekoratif çözümler sunar. Biz de bu makalemizde giriş duvar süsleri ve kapı süsleri hakkında detaylı bilgiler sunmaya çalışacağız.

Özellikle evinizin tarzına uygun ufak detaylar ile dekorasyonu görsel açıdan daha zengin ve renkli hale getirebilirsiniz , bazen ufak detaylar büyük farklılık yaratabilir.. Evinize renk katabileceğiniz dekoratif kapı ve duvar süsleri ile kapı girişlerini görsel açıdan zenginleştirebilirsiniz. Duvara yada kapılara asabileceğiniz dekoratif süsleri kapı girişi dekorasyon noktasında evinizin dıştan görünümüne alternatif zevkli detaylar oluşturmanızı sağlayacaktır.

Dış Kapı Giriş Dekorasyonu İçin Kapı Süsleri

Eğer çok detaylar barındırmayan veya varaklı kapı modeline sahip değilseniz, kapıdaki durgunluğu bir nebze hareketlendirecek kapı süslerini tercih edebilirsiniz. Ülkemizde en çok kullanılan kapı süsü genel olarak çelenk tarzı modellerdir.

Kapı Çelenk Modelleri

Dekoratif kapı süsleri modelleri arasında sıkça kullanılan kapı çelengi yapımı itibariyle çoğunlukla kendin yap-diy ürünleri arasında yer alır. Gerek mevsim temasına uyumu ile doğal kapı çelengi, gerekse evin iç dekorasyonu hakkında fikir veren, bir nevi fragman niteliğindeki tamamlayıcı kapı çelengi çok sıkça kullanılmaktadır.

Yılbaşı Temalı Kapı Çelengi
Yılbaşı Temalı Kapı Çelengi

 

İlkbahar Temalı Doğal Kapı Çelengi
İlkbahar Temalı Doğal Kapı Çelengi

 

Sonbahar Temalı Kapı Çelengi
Sonbahar Temalı Kapı Çelengi

İsme Özel Kapı Süsleri

İsme özel kapı süsleri genellikle yeni evli çiftlerin kapısında veya bebek-çocuk odası kapılarında yer almaktadır. İsimli ahşap kapı süsleri, kişiye özel detaylar sunması nedeni ile gerek ülkemizde gerekse dünya üzerinde sıklıkla kullanılmaktadır.  Eğer kapı süsünde kendi isminizi direk belirtmek istemiyor ancak kendinizden de esintiler olsun istiyorsanız, bu konudaki tavsiyem isminizin baş harfini kullanarak bir kapı süsü oluşturmanızdır.

İsme Özel Kapı Süsü
İsme Özel Kapı Süsü

 

İsme Özel Kapı Süsü
İsme Özel Kapı Süsü

 

Halattan Kapı Süsü

Halattan kapı süsü nasıl yapılır? gibi bir sorunun cevabı oldukça açık ve nettir. İstediğiniz kalınlıkta bir halat ve bir kaç dekoratif malzemenin bir araya getirilmesinden oluşan yapımı oldukça basit, hazır almak isteyenler içinse piyasa da çokça bulunabilme imkanı sunulabilen kapı süsü ürünleri arasında yer alır.

Halat Kapı Süsü
Halat Kapı Süsü

Yukarıda ev girişi dekorasyonu için size alternatif olarak sunabileceğim kapı süsleme modellerini az çok tanıtmaya çalıştım. Eğer dekorasyonu bir bütün olarak ele almak gerekirse, diğer detayları da incelemek gerekir. Bu yüzden yazıma giriş duvar dekorasyonları ile devam edeceğim.

Dış kapılar için merhaba yazılı dekoratif kapı süsleri aynı zamanda evinize ne derece değer verdiğinizi ve detaylara dikkat ettiğinizi gösteren ufak detaylar arasında yer alır. Özellikle dış kapı süsleri arasında sıkça tercih edilenler arasında çiçekli yada düz çelenkler yer alıyor , daha çok yılbaşı günlerinde karşımıza çıkan kapı çelenkleri günümüzde artık sıkça tercih edilen kalıcı detaylar arasında yer alıyorlar.

Alternatif olarak yine kapı süsü modelleri arasında farklı formlarda nazarlıklar yine en fazla tercih edilen aksesuar modelleri arasında yer alıyorlar. Çelenk kapı süsleri , nazar askıları ve hoş geldin kapı süsleri ile giriş için şık ve renkli detaylar düşünebilirsiniz.

Evin Girişi İçin Dekoratif Duvar Süsleri

Kapınızın önüne yerleştirdiğiniz Dekoratif duvar süsleri aynı kapı süsleri gibi evinizle ilgili genel dekorasyon anlayışınız hakkında misafirlerinize ön bilgiler verir. Gerek modern, gerek geleneksel, gerekse kapı girişinizde boydan boya duvarları kaplayan sarmaşıklar ile sağlayacağınız natürel görüntü ile evin giriş kısmını çeşitli şekillerde renklendirebilirsiniz.

Kapı Girişi için Kuş Evi 

Kapı Önü İçin Kuş Yuvası
Kapı Önü İçin Kuş Yuvası

Duvar dekorasyonunda insancıl bir çözüm olarak sıcak ve narin canlılarına yaşam imkanı da sunmanız mümkün. Ahşap kuş evleri sizin ihtiyacınızı tam olarak karşılayacaktır.

Aydınlatmalar

Kapı Önü Aydınlatması
Kapı Önü Aydınlatması

Kapı önlerinde gaz lambası tarzı antika değerindeki aydınlatmaların oluşturduğu nostalji etkiler, evinizin girişinde farklı bir ambiyans meydana getirecektir. Bunun haricinde kapı çevresinde sağlı sollu modern aydınlatmaları da tercih edebilirsiniz.

Çeşitli Duvar Süsleri

 

Nazar Boncuk Duvar Süsü
Nazar Boncuk Duvar Süsü

 Örnek olarak klasik duvar süsleri arasında renk renk melek heykelleri, rengarenk kelebekler, farklı renklerde kuş figürleri , nazarlık tasarımları ve son yıllarda oldukça ilgi gören modern baykuş duvar süsleri evinize renk ve hareket kazandıracak aksesuarlar arasında yer alıyorlar.

Yazımızda seçtiğimiz dekoratif kapı ve duvar süsleri size ilham verebilir , hemen her yaşam alanınıza şık ve modern detaylar eklemeniz için size fikir verecekler..

[galeri]