Tv Niş Modelleri ve Dekorasyon Uygulamaları

Çok eski çağlardan beri insanlar çeşitli ihtiyaçları için niş uygulamasını gerçekleştirerek daha verimli bir kullanım ve pratiklik hedeflemişlerdir. Bunun için de duvarda bıraktıkları oyuklar onlar için yeterli olmuştur. Günümüzde kullanılan duvarda niş modelleri ise bazen evin yapım aşamasında projelendirilerek kullanılmakta bazen de sonradan alçıpan ile oluşturulmaktadır. Ancak genel olarak evin yapım aşamasında oluşturulması, TV’nin o kısma monte edilmek zorunda bırakılmasına neden olduğundan çok fazla tercih edilmemektedir. Bu nedenle sonradan alçıpan ile oluşturulan TV nişleri daha çok kullanılır.

TV Nişleri

Her iki durum da estetik açıdan doğru tercihlerle istediğiniz yüksek dekorasyon niteliklerini sağlayabilir. Tv niş modelleri bu dekoratif zenginlik isteği ile ortaya çıkmıştır. İsterseniz oturma odası isterseniz de salon tv niş modelleri sayesinde televizyon izleme zevkini artırırken dekoratif açıdan da güzel bir örnek sergilemiş olursunuz.

Tv niş modelleri
Tv niş modelleri

[haber id=”5856″]

Alçıpan tv ünitesi olarak da geçen tv niş modelleri için öncelikle duvar seçimini gerçekleştirmeniz gerekir. Televizyonun yeri nerede olmalı bu soruya net bir şekilde cevap verebilmeniz gerekiyor. Çünkü bu uygulama ile şunu da kabul etmiş oluyorsunuz. Ben, uzun süre televizyonumu bu duvara sabitleyerek kullanacağım. Bu sürenin ne kadar olduğu ise tamamen sizin zevkinize ve bütçenize kalmış. Eğer bu uygulamadan sıkılırsanız duvarda niş modeli iptali için maddi olarak da bir kayıp yaşayacaksınız.

Salon TV Niş Modeli
Salon TV Niş Modeli

Belirlediğiniz duvarda uygulanacak tv niş modelleri arasından size uygun olanı seçebilmek için farklı özelliklere sahip niş uygulamalarını görmeniz oldukça yararlı olacaktır. Bu uygulamaların farklı renkteki aydınlatmalara sahip olması, taşlı ya da alçıpan ile kaplanmış olması tavan-duvar birlikteliğine sahip olanlarının olması gibi birçok alternatife sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir. Ayrıca bu alanın tasarımı, TV’nin bulunduğu duvarı diğerlerinden ayıracağından odanın genel dekorasyonundan çok da bağımsız olmaması önemlidir. Güzel ve uyumlu bir görüntü elde etmek dikkat edilmesi gereken bir ayrıntıdır.

Tv Niş Modelleri ve Dekorasyon

Salonlarda kullanılan tv niş modelleri aynı zamanda dekorasyon açısından da ciddi bir sonuç ortaya çıkarmaktadır. Salon dekorasyonunda odak noktası belirleyerek bu odak noktasına uygun bir mobilya dekorasyon uygulamasına gitmek gereklidir. Tv niş modelleri etkili bir salon dekorasyonu içinde odak noktasını oluşturmaktadır. Oluşturulan bu odak noktası ile artık tüm mobilyalar buna uygun dizayn edilmek durumundadır. Bu yöntem, mobilyaların dekoratif özellikleri için çok farklı alternatif seçeneklerini ortadan kaldırırken salon dekorasyon uygulamasının daha kolay olmasına da katkı sunmaktadır.

Duvarda Niş Uygulaması
Duvarda Niş Uygulaması

Tv niş modeli için düşündüğünüz duvarın tamamında niş uygulaması yaparak salon dekorasyonuna katkı da sağlayabilirsiniz. Bunun için duvar ortasında tv niş modeli olacak şekilde etrafında ebatları, duvarınızın ebatlarına göre belirlenecek oyuklar oluşturmanız gerekecektir. Alçıpan uygulaması ile yapacağınız bu niş uygulamasında ışıklandırma kullanmak da yukarıdaki görselde olduğu gibi  oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

TV Niş Işıklandırma
TV Niş Işıklandırma

Tv niş modelleri için de kullandığınız ışıklandırmaların hem renkleri hem de şiddetlerinin ayarlanabiliyor olması oldukça önemlidir. Bu sayede televizyon izlerken aydınlatma etkisini ayarlayarak çok daha güzel bir televizyon izleme vakti geçirebilirsiniz. Ayrıca tv nişi dışında kalan bölgelerin aydınlatılmasının da tv izleme süresi dışında durdurulması gerekir. Ayrıca alçıpan niş modellerinde duvar kağıdı kullanımı da oldukça yaygındır.

Tv Ünitesi Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

Ahşap TV Niş Modelleri

Tv niş modelleri için alçıpan, taş ve ahşap kullanılabilmektedir. Bu hammaddelerden hangisi sizin salon dekorasyonunuza uygunsa onu seçmekte fayda var. Bazı salonların klasik tasarımına taş niş uygulaması oldukça şık sonuçlar almanızı sağlar. Modern tarzda döşenmiş bazı salonlarda da alçıpan uygulaması daha şık duracaktır. Ahşap her salon tarzı için kullanılabilecek uygulamaları da sağlayabilmektedir. Doğru seçimi yapabilmek için profesyonel bir yardım almanız, istemediğiniz bir niş uygulaması sonucu ile karşılaşmanıza da engel olacaktır

Ahşap Tv Niş Modeli
Ahşap Tv Niş Modeli

Bazı tv niş modelleri çok geniş yapılarak uzun vadede televizyonların ebatlarına uygun olması düşünülmektedir. Bu doğru bir dekorasyon anlayışı değildir. Dekorasyon hayatın bir parçası olması sebebiyle sürekli değişkenlik gösteren dinamik bir kavramdır. Bu sebeple ileride lazım olur düşüncesi ile tv niş modelleri için geniş oyuklar bırakmak istediğiniz dekorasyon kalitesini almanıza engel olacaktır. Geniş oyuklardaki küçük televizyonların da seyir zevki açısından sizi tatmin etmeyeceği muhakkaktır. Bu sebeple televizyon ebatlarınızı önceden belirleyerek o ebatlara uygun bir tv niş modeli uygulaması istemeniz, en doğru yaklaşım olacaktır.