Tabuları Yıkan Öğrenci Evleri İçin Dekorasyon Önerileri

Öğrenci evleri için dekorasyon şaheserlerinden ziyade daha çok göz göz acıtan, iç gıcıklatan görüntülerle karşılaşırız. Bunun nedeni veya bahanesi de  çoğunlukla öğrenci şartlarının elverişli olmamasıdır. Ancak iyi bir dekorasyona sahip olmanız için muhteşem gelirlere sahip olmak zorunda değilsiniz. Pekala çok kısıtlı bütçelerle çok güzel dekoratif bir alan oluşturabilirsiniz. Biz de bu yazımızda minimum maliyetle yapılabilecek birbirinden güzel öğrenci evi dekorasyonu modellerini ele aldık.

Daha önceki günlerde 40+ Evde Yapılabilecek Dekoratif Eşyalar hakkında ilgi gören bir makalemiz olmuştu. Maddiyatla alakası yüksek olması nedeni ile yeniden böyle bir makale kaleme alma ihtiyacı hissettik.

Öğrenci evleri için dekorasyon dendiğinde bütçe olmazsa olmazdır. Bu nedenle 50 TL Altı Dekoratif Duvar Rafı Modelleri konulu yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Birden fazla alana bölünmüş bir ev
Birden fazla alana bölünmüş bir ev

Öğrenci Evi Dekorasyonu

Öğrenci Evi Dekorasyonu
Öğrenci Evi Dekorasyonu

Genellikle öğrenci evleri ya stüdyo daire şeklinde olur ya da evin her bireyi için farklı bir oda olur. Yukarıdaki görsel size çok lüks gelmesin. Eğer yalnız bir öğrenci iseniz  ve bir ev arkadaşı düşünmüyorsanız tavsiyeniz stüdyo daireden yana olmalıdır. Çünkü Stüdyo daireler hem fiyat olarak daha uygun hem de daha geniş alandan faydalanabilme imkanı sunabilmektedir. Ayrıca oda sayısının azlığı nedeniyle çok fazla külfete katlanmadan daha güzel bir dekorasyona sahip olabilmeniz için de olanak sağlar.

Kitaplıkla alanlara ayrılmış bir daire
Kitaplıkla alanlara ayrılmış bir daire

Dekoratif Kitaplıklar

 Kitaplıklar bir çok öğrenci evinin olmazsa olmazlarıdır. Yukarıdaki görselde odadaki yatak kitaplık arkasına yerleştirilerek oda ikiye bölünmüş ve farklı kullanım alanları oluşturulmuş ve farklı bir dekor meydana getirilmiştir. Kitaplıklar şüphesiz bilgi yüklü olmalarının yanında öğrenci evi için dekorasyon parçası olarak da çok güzel kullanılabilir. Ayrıca öğrencilik boyunca pek çok kitaba sahip olacağınızı da düşünürsek, toparlayıcı bir görevi de olacaktır.
Evde Yapılabilecek Dekoratif Eşyalar
Öğrenci evleri için dekorasyon önerisi olarak ana tavsiyemiz daha uygun olan eşyaların yeniden elden geçirilerek yenilenmesi ve dekoratif birer eşya olması yani diy projelere yönelmenizdir. Böylelikle çok güzel dekoratif ürünler oluşturarak azami bir şekilde kar elde edeceğinizdir. Peki diy proje nedir, diy bildiğiniz gibi do it yourself kalıbından gelmektedir. Ev dekorasyonunda bu, kendin yap kategorisi için kullanılmaktadır. Evde eski ve işe yaramayan eşyalarınızı kullanarak yeniden dekore edebilirsiniz. Ayrıntılar yazımızın devamında..
meyve kasası kitaplık fikirleri
meyve kasası kitaplık fikirleri

Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

Meyve kasalarından oluşturulmuş bir kitaplık. Daha fazlası için Meyve Kasaları İle Şaşırtıcı Fikirler makalemizi inceleyebilirsiniz.

Diy Projeler öğrenci evleri için en uygun dekoratif alternatiflerdir. Bu sektör artık günümüzde çok fazla gelişmiş ve büyümüştür.  Bir eskiye dönüş hareketi olan bu çalışmalar hem anıların hem de çağdaşlığın bir parçası olmuştur. Gerek Youtube’de gerekse bir çok internet sayfasında dıy ürünler hakkında bilgiler bulabilmeniz mümkün.

Bizce öğrenci evleri de dekorasyonun bir parçası olmalı ve kesinlikle bir kenara itilmemelidir. Çünkü üniversite yılları bireyin artık aktif yaşama daha fazla dahil olduğu yıllar olmasıdır.Bu dönemde sağlam ve nezih bir ortam bireyin ruh ve sosyal hayatına doğrudan etki edecek olması nedeni ile büyük bir önem arz eder. Hatta ilerleyen yıllarına da etki eder.