Stor Perde Kırışıklığı Nasıl Geçer?

Günümüzde eski tüllerin yerini alan stor perdelerin kullanımı fazlasıyla yaygın hale geldi. Bu nedenle stor perde temizliği, stor perde yıkanması hanımların en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir. Bizde bu nedenle bugün sizlere stor perde kırışıklığı nasıl geçer konusu hakkında detaylı bilgi paylaşmak istiyoruz.

Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Stor perdelerin kirlerinin yoğunluğuna göre silinmesi veya yıkanması gerekir.

Eğer stor perdeleriniz çok kirliyse ve silinmekle geçmiyorsa, yıkama konusunda fazla bilginiz yoksa ayrıntılı olarak hazırlanmış  stor perde nasıl yıkanır konulu makalemi incelemenizi tavsiye ederim.

Stor Perde Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?

Stor perdeleri her zaman yıkamaya gerek duymadan, sadece silmeyle temizlenmesi mümkündür. Bununla ilgili Stor perde çıkarmadan nasıl temizlenir konulu makalemi incelemenizi tavsiye ederim. Orada perdenin çıkarılmadan nasıl temizlendiği hakkında aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderecek bilgiler mevcut.

Stor Perde Kırışıklığı Nasıl Geçer?

Stor perdelerin yıkanması veya çıkarılmadan temizlenmesi konusunda bir probleminiz yok yalnız stor perdelerinizin yıkandıktan sonra veya bir şekilde farklı nedenlerden dolayı kırışması nedeni ile bu sonunu nasıl halledeceğinizi mi düşünüyorsunuz?

Bu tarz bir sorun yaşamadan önce stor perdeyi kırışıklığını nasıl önlemeniz gerektiğini bilmenizde fayda var. Akabinde bu soruya ayrıntılı olarak cevap verilecektir.

stor perde kırışıklığı nasıl açılır

Stor Perdelerin Kırışmaması İçin Ne Yapılmalı? 

Dekorasyona çok büyük katkılar sağlayan stor perde modelleri, tercih edilirken en çok temizliği konusunda düşünülür. Stor perde kırışıklığı kolaylıkla açılmaz, açılsa da eski görünümü pek fazla yakalanmaz bu nedenle temizleme işlemi sırasında kırışıklık oluşmasını önlemeniz gerekmektedir.

⇒Silme işlemini nemli mikrofiber bezle veya nemli süngerle yapabilirsiniz. Günlük ev temizliğinde perdenin tozunu elektrik süpürgesi ile almanız halinde perdenizin kirlenmesini büyük ölçüde geciktirebilirsiniz.

⇒Stor perde yıkama konusunda yıkama firmaları daha hassas yıkama yaptıkları için perde kırışıklığının önüne geçmiş olurlar.

⇒Diyelim ki, stor perdeniz kendiniz yıkadınız. Kırışıklı oluşmaması için düz biz zemine dümdüz sererek yıkamalısınız. Yıkama işlemi sırasında ve yıkama suyunu akıtırken kırışıklık oluşmamasına dikkat etmelisiniz.

Stor ve zebra perdeler apre kaplamalı kumaş olduğu için yanlış yıkama sonucu oluşan kırışıklıklar canınızı çok sıkabilir.

Bu nedenle kırıştırmadan yıkamaya özen göstermelisiniz.

Kırışıklık oluşmadan yıkamanın püf noktaları ise;

Stor perdenizi düz zeminde yıkayın.

Yıkama işlemi sonrasında perdeniz rulo yaparak yoğun suyunun süzülmesini sağlayınız. (rulo yaparken perdeniz ıslak olduğu için kolay kırışacaktır, bu nedenle rulo yaparken dikkatli olmalısınız) Suyu tamamen çekilince ıslaklığını kaybetmeden yerine asarak sonuna kadar açınız ve tamamen kuruyana kadar rulo yapmayınız.

Yıkama işlemi sonrasında stor perdem kırıştı diyorsanız, yapmanız gereken şeylere bir göz atalım…

Kırışık Perde Nasıl Açılır?

Perde yıkandığında perdenin kırışması istenmeyen bir durumdur. Ancak eğer perdenizde kırışıklık oluştuysa çözümü şu şekillerde diyebiliriz.

Stor perdede bir tür kolalama olan apre kaplama olduğu için kırışıklık oluşumunda tekrar apre kaplama yaptırabilirsiniz. Kırışan stor perde apre ile kaplandığı zaman kırışıklık problemi çözülmüş olacaktır.

Stor Perde Kırışıklığının Başka Çözümleri Var Mıdır?

Stor perde ütülenir mi?

stor perde ütülenir mi
stor perde ütülenir mi

Ütülenirse, stor perde nasıl ütülenir? Dediğinizi duyar gibiyim.

Stor perde kırışıklığında ılık ütü ile perdenizin kırışıklığını açabilirsiniz. Ancak bu kırışıklık açma işlemi ile her şey bitmiş değil ne yazık ki. Çünkü kırışıklık oluşumu ile apre kaplaması kırılarak deforme olduğu için stor perdeniz lekeli izlenimi veren bir görünüme kavuşacaktır. Ütüleme yaparak kırışıklığını düzeltmeniz çok fazla işe yaramayacak ne yazık ki.

Bu nedenle stor perde kırışıklığı nasıl geçer sorusunun en mantıklı cevabı yeniden apre kaplaması yaptırmaktır. Bu da ekstra bir maliyet olduğu için hanımların pek tasvip etmediği bir seçenektir.

Normal perdelerde kırışıklık nasıl açılır diye merak ediyorsanız; Perdelerinizi nemli iken ütülemeye ve doğrudan asarak açılmasını sağlamaya dikkat etmelisiniz. Böylece kırışık perdeler açılacaktır.

»Peki, Ne Yapmalıyım?

Stor perde yıkama sırasında kırışıklık oluşumunun önüne geçemeyeceğinizi düşünüyorsanız, stor perde yıkama firmalarına yıkatabilirsiniz. Yıkatma işlemi ile hem yorulmayacak, hem stor perdemi nasıl çıkarıp nasıl takacağım sorusunun cevabını düşünmeyecek, hem de yıkama sonrası oluşabilecek deformasyonun önüne geçmiş olacaksınız. Ayrıca kırışarak deforme olan perdenizi yeniden apre ile kaplatmak zorunda kalmayacaksınız.

Yıkama firmaları nasıl yıkıyor?

Stor perde yıkama firmaları perdelerinizi, düz bir zemine sererek, havuz sistemli, ultrasonic sistemli veya hidrosonic sistemlerde yıkama yapıyor. Yıkama işleminden önce perdenin dokumasına, cinsine ve kumaş dokuma kalitesine göre yıkama seçeneği belirlenerek bu yönde yıkama yapılıyor.

Stor perde kırışıklığı nasıl geçer?  Konusunda araştırarak yapmış olduğumuz araştırma faydalı olmuştur umarım.