Salonda Yemek Odası Takımı Kullanmak İçin Öneriler

Salonlar, kültürümüzde misafir ağırlanan özel mekânlardır. Misafirleriniz için en doğru, rahat ve fonksiyonel mobilyaları seçmeniz sizin için de dekorasyon açısından önem taşımaktadır. Salonda yemek odası takımı kullanmak için öneriler mutlaka değerlendirilmelidir. Günümüzde genellikle salon takımları ile yemek odası takımları bir arada kullanılmaktadır. Bu kullanım, zaman zaman dekorasyon sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu sebeple salonda yemek odası kullanımı için doğru teknikleri ve önerileri değerlendirmelisiniz.

salonda yemek odası alternatifi
salonda yemek odası alternatifi

Salonda yemek odası takımı için mutlaka salonunuzun metrekaresi uygun olmalıdır. Küçük bir salona sahipseniz ve yemek odası için ayrı bir odanız da yoksa salonda yemek odası takımı kullanmak yerine sadece yemek masası kullanmanız daha doğru olacaktır. Aksi halde hem salon takımını hem de yemek odası takımını aynı oda içerisinde değerlendirmek boğucu ve geçiş trafiğinin olmadığı bir mekân dizaynının ortaya çıkmasına neden olur. Bu da salonun ve yemek odası takımının beraberce fonksiyonunu yerine getirememesi anlamına gelmektedir.

Otantik Dekorlu Evler
Otantik Dekorlu Evler

Salonunuz yemek odası ve salon takımını beraber rahat bir şekilde alamayacaksa ufak dokunuşlar ve doğru seçimlerle alanı genişletmek de mümkündür. Öncelikle yemek odası takımının klasik ve ağır görüntüsü yerine mutlaka ince ve modern çizgilere sahip olması salonu verimli kullanmak açısından size avantaj sağlayacaktır. Kalın ahşap bir gövdeye sahip mobilyalar hem daha fazla alan kaplar hem de kullanım pratikliği sunmaz.

salonda yemek odası önerileri
salonda yemek odası önerileri

Salonda yemek odası takımı kullanmak isteyen ve salonu çok geniş olmayanlar için bir diğer güzel öneri de açık renkli mobilyaları tercih etmek olmalıdır. Koyu renkli mobilyalar ağır bir hava vermesine rağmen orta genişlikte ve dar alanlar için kullanılmamalıdır. Bej, pastel ve açık renkli mobilyalar hem daha geniş alan görüntüsü verir hem de ferah bir ortamın oluşmasına katkı sunar.

salonda yemek odası
salonda yemek odası

Salonda yemek odası takımı kullanmak için öneriler arasında salonun geometrik yapısına uygun yemek odası takımının seçimi de gelmektedir. Uzun ve dikdörtgen bir şekle sahip salonların uç kısımlarında salona paralel olarak kullanılan yemek masaları alanı verimli değerlendirmenizi sağlayacaktır. Geometrik şekle uygun hacim değerlendirmesi ile hem daha dekoratif hem de daha geniş alanlar oluşturabilirsiniz.

Yemek Odası ve Koltuk Takımı Uyumu
Yemek Odası ve Koltuk Takımı Uyumu

Salonda Yemek Odası Takımı Alternatifleri

Yemek Odası Modelleri
Yemek Odası Modelleri

Salon takımları ve yemek takımları aynı oda içerisinde olunca dekorasyon açısında da birtakım uyum problemleri ortaya çıkabilmektedir. Salonda yemek odası takımı kullanmak isteyen her aile mutlaka birbiri ile uyumlu renk, desen ve tarzlara sahip takımları tercih etmelidir. Örneğin yemek odası takımının klasik çizgilerde, salon takımının ise modern tarzda olması doğru bir tercih olmayacaktır. Bu sebeple takımların ya beraber alınması gerekir ya da mevcut takımla uyumlu bir tercihte bulunmak gerekir.

Renkli Yemek Odaları
Renkli Yemek Odaları

Salonda yemek odası takımı kullanmak için öneriler arasında aydınlatmanın doğru bir şekilde sağlanması da gelmektedir. Salonlarda aydınlatma bütün olarak düşünülmezse birtakım sıkıntılar yaşanması muhtemeldir. Salon aydınlatması için yemek odası takımı bölümünde mutlaka ayrı bir aydınlatmanın olması gerekir. Bu, aynı zamanda bu bölümün salondan bir nebze olsun bağımsız bir hava yakalamasına katkı sağlayacaktır. Doğru aydınlatılmamış yemek masasında sürekli loş bir ışıkla yemek yeme, yemek odası takımından istediğiniz rahatlığı ve fonksiyonelliği elde etmenize mani olacaktır.

Yemek Odası Örnekleri
Yemek Odası Örnekleri

Salonda yemek odası takımı kullanmak, salonun daralmasına neden olacaktır. Bu daralmayı engellemenin en güzel yollarından biri de konsolların üzerinde aynanın olmasıdır. Aynalı bir konsolunuz yoksa bu bölümde ayna kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayna sayesinde oluşturulan derinlik algısı, salonunuzun daha geniş görünmesine ve ferah bir ortamın oluşmasına da katkı sağlayacaktır.

Yemek Odası ve Koltuk Takımı Uyumu

Salonlarımızda kullandığımız yemek odaları ile yine salonlarımız için tercih ettiğimiz koltuk takımlarının uyumlu olması bizim için önemlidir. Zira aynı oda içerisinde birbirinin zıttı olan mobilyalar bizi rahatsız edecektir. Bu nedenle salonlarımızda tercih edeceğimiz yemek odaları, tercih ettiğimiz koltuk takımları ile uyumlu olmalıdır. Bu uyumu sağlayabilmek için aynı tip mobilyalar tercih etmeliyiz. Örneğin country tarzda bir koltuk takımı tercih ettiysek yine country izlerini taşıyan yemek odası takımları tercih edebiliriz. Bu izler yemek masasının koltuk veya sandalyelerindeki kumaşlarda olabilir. Veya modern tarzda bir koltuk takımı tercih ettiysek yine modern tarzda yemek odası takımı tercih etmeliyiz.