Mutfak Dekorasyonu : Sıkça yapılan Hatalar Neler ?

Kullanışlı ve şık  bir mutfağa sahip olmak şüphesiz ki herkesin hayalidir, ancak çoğu zaman hesaba katılmayan küçük detaylar ileride hiçte istenmeyen büyük sorunlara yol açabiliyor. Büyük sorunları biraz daha açacak olursak doğru planlanmadan yapılan bir mutfak dekorasyonu uzun vadede kullanım açısından oldukça sıkıntı yaratabilir, hem görsel açıdan hemde mutfak kullanımı açısından. Hangi yaşam alanı için olursa olsun dekorasyon çalışmalarına başlamadan önce mutlaka iyi bir plan yapmalı ve en küçük ayrıntılar dahi bu plana dahil edilmelidir. Bugün yazımızda mutfak dekorasyonunda sıkça yapılan hatalar neler ve nelere dikkat edilmeli, mutfak dekorasyonunda püf noktalar nelerdir? bu başlıkları ele alacağız.

Mutfak Dekorasyonunda Püf Noktalar Nelerdir?

Mutfağını yenilemek isteyenler yada şuan yenileme çalışmaları yapanlar için aşağıda mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken önemli başlıklara yer verdik, can sıkıcı sonuçlar ile karşılaşmamak için mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

mutfak dekorasyonu 2017

Zemin Döşemesi 

Mutfak dekorasyonlarında yapılan hataların başında genelde zemin döşemesi geliyor. Hata olarak görünmeyebilir belki ama zemin döşemeleri mutfak dekorasyonunda en çok atlanan ancak görsel açıdan önemli bir kayıptır. Mutfak zemininde seçeceğiniz döşeme ve rengi mutfağınızda büyük farklılıklar yaratacaktır. Yeni mutfak dolapları yada mobilyaları alabilirsiniz, ancak eski bir zemin döşemesi yeni aldığınız mobilyalardan daha fazla dikkat çekecektir.

Mutfakta tercih edilecek olan tasarım ve duvar rengi göz önünde bulundurularak yer döşemesi ve malzemesi seçilmelidir.

Mutfak Dolapları 

Mutfak dolapları bir mutfağın en önemli mobilyasıdır ve mutfağın rahatlığı, kullanımı ve tarzı mutfak dolapları ile ön plana çıkar. Bu anlamda mutfak dolabı seçerken görsellik kadar kullanışlı ve işlevsel olması gerekir. Depolama alanları bir mutfakta daha rahat iş yapılması adına çok önemli, seçilen tasarımda mutlaka mutfak araç ve gereçlerinizi rahatça depolama imkanı sağlamalısınız.

Diğer bir nokta ise kalitesi malzemeden üretilen mutfak dolaplarıdır, bu tarz kalitesiz tasarımların kullanım ömrü uzun olmayacaktır ve bir süre sonra kullanılamaz hale geleceğinden mutfağınızda tekrar bir yenileme çalışması yapılması gerecektir. Bu çalışma ise hem maddi açıdan hemde zaman açısından sorunlara yol açacaktır.

Malzeme Kalitesi

Mutfak dekorasyonu söz konusu ise seçilen tasarımların uzun süreli kullanıma uygun olması gerekir. Mutfak dolabı, tezgah, döşemeler sadece görsel olarak değil malzeme kalitesi göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır. Sıkça yapılan mutfak dekorasyonu hataları arasında desen ve renge göre seçim yapmak en bilinenler arasında gelir.

Duvar Fayansları 

Mutfakta yer alan fayans, mozaik gibi uygulamaların kalitesi ve montaj işçiliğine dikkat edilmelidir. Fayanslar arasında ciddi kalite farkları vardır ve mutfağınızda ilerde olası sorunlarda fayans yenileme çalışması maddi açıdan büyük sorun yaratacaktır. Bu tarz malzemelerin kalitesine ve bu ürünlerin montajının bir usta tarafından yapılmasına mutlaka önem verilmelidir.

Depolama Alanları 

Mutfağınızda rahat ve hızlı şekilde iş yapmak için extra depolama alanlarına ihtiyacınız olabilir, bu gibi durumlarda mutfağı kişiselleştirmekten asla korkmayın. Belli yerlere yeni depolama alanları oluşturun ve mutfağınızı düzene sokun. Dekoratif raflar bu işi rahatlıkla yapabilecek küçük parçalar, hem fiyatları çok uygun hemde işinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilecek tasarımlardır.

İşlevsellik 

Mutfağınıza dahil edeceğiniz tasarımların görselliğine kapılarak satın almak yine mutfak dekorasyonu için yapılan büyük hatalar arasındadır. Özellikle uzun süre kullanılan elektronik aletler yada beyaz eşyalar görselliği kadar kullanışlı ve kaliteli olmalıdır.

Dağınıklıktan Uzak Tasarımlar

Mutfak dekorasyonunun içimize sinmesi için en çok dikkat etmemiz gereken noktalardan bir tanesi de dağınıklıktan uzak durmaktır. Mutfaklarda en güzel mutfak dolaplarını, en güzel mutfak masalarını tercih etsek dahi ortada bir dağınıklık varsa, bu dekorasyonu arka plana atacaktır. Bu nedenle mutfağın derli toplu durmasını sağlamalı, dağınıklığı ortadan kaldıracak yeterli miktarda depolama alanı sağlamalıyız. Ancak çok fazla mutfak dolabı kullanmakta ortamı daraltıp basık bir görüntü oluşturabilir. Bu nedenle yeterli miktarda kavramına dikkat etmeliyiz.