Mürdüm Koltuk Takımına Ne Renk Perde Gider?

Mürdüm koltuk takımına ne renk perde başlıklı yazımızda dekorasyonda uyum yakalamanızı sağlayacak fikirler bulacaksınız. Mürdüm rengi son zamanlarda bayanların tutkun oldukları renkler arasında ilk sırada gelmektedir. Öyle ki giyimden dekorasyona kadar her alanda mürdüm renginin hakimiyetini görmek mümkün.

Mürdüm sıcak renkler arasında olmadığı için dekorasyonda dikkatli kullanılmalıdır. Dalga boyu çok fazla uzun olmayan mürdüm renginin daha çok dikkat çekmesi için uyum haline kullanılması gerekmektedir. Gelin şimdi dekorasyonunuza göz alıcı bir hava katmak ve dekorasyonunun görselliğini üst seviyelere taşımak için mürdüm koltuk takımına ne renk perde sorusunun detaylı cevabını görelim.

Mürdüm Koltuk Takımına Ne Renk Perde Kullanılmalı?

mürdüm rengi fon perde modelleri
mürdüm rengi fon perde modelleri

Mürdüm cazibeli olduğu kadar gizemli ve görkemli bir renktir. Gösterişli bir dekorasyon yapmak istiyorsanız mutlaka mürdüm rengi koltuk takımı edinmelisiniz. Odanın odak noktası haline gelecek mürdüm koltuklar ile uyumlu perdeleri kullanarak dekorasyonu taçlandırmalısınız.

Sıcak ortamlar istiyorsanız mürdüm koltuk takımına uyan perde olarak turuncu ve kırmızı seçebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda mürdüm rengini kullanmaya karar verdikten sonra dekorasyon bütünlüğü ve renk uyumu için mürdüm ile uyumlu renkleri bilmeniz gerekmektedir. Mürdüm sarı uyumu en dikkat çekici kombindir. Ancak bu kombin ev dekorasyonunda yorgun bir görünüm yaratacağı için fazla önerilmez. illede sarı kullanacaksanız metalik gri ile birlikte kullanmalısınız.

Mürdüm ile uyumlu renkler bej, metalik gri, ekru, beyaz, altın sarısı ve fümedir bu renkleri mürdüm salon veya oturma odası dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Bu renkleri perdede, halıda ve aksesuarlarda kullanarak hayranlık uyandıracak dekorasyon yapabilirsiniz.

Mürdüm koltuk takımına ne renk perde kullanmalısınız sorusunun cevabında mekan boyutlarınızın önemi de büyüktür. Küçük bir alanda kullandığınız mürdüm koltuk takımında pastel tonlarda perde ve halı kullanmalısınız. Aksi durumunda ortam hem daha dar görünecek, hem de boğucu bir hava estirecektir. Beyaz ve bej küçük ortamlarda kullanacağınız en etkili renktir. Mürdüm koltuk takımın uyan perde renkleri metalik gri, altın rengi sarı, ekru, beyaz, bej ve saman rengi olarak gösterilmektedir.

Mürdüm koltuk takımını konumlandırdınız, şimdi sıra perde seçiminde. İşte tam da bu noktada dikkat edeceğiniz nokta seçeceğiniz perdenin renk yoğunluğudur. Mesela, düz mor bir perde de metalik gri olağanüstü dururken, aynı etkiyi gri ve beyaz renk kombininde yakalayamazsınız.

Mürdüm renkli koltuk takımında desenli perde kullanacaksanız krem ve beyaz üzerine mürdüm desenli perde kullanmalısınız.

Mürdüm koltuk takımı olan alanda renk patlaması olmaması için en fazla üç rengi kombin etmelisiniz. Bu üç rengi halıda ve perdede kullanabilirsiniz. 2018 Perde Modellerini inceleyerek en şık perde modelini mürdüm rengi koltuk takımı ile kullanabilrsiniz. 

Mürdüm Koltuğa Uygun Perde Modelleri…

mürdüm rengi perde modelleri
mürdüm rengi perde modelleri

Mürdüm rengi dekorasyonun kendine özgü çizgileri vardır. Mürdüm koltuklarla uyumlu perdeler derin izler bırakmaktadır. İç tasarımda mürdüm koltukta kullanılacak perde modelleri arasında zebra, tül ve fon perde bulunmaktadır.

Mürdüm tül perde, stor perde, fon perde ve zebra perde modelleri doğru şekilde kombin edildiği zaman etkileyici bir görünüm sunacaktır. Mürdüm rengi dekorasyon her ne kadar çok koyu renkmiş gibi dursa da etkileyici bir görünüm sunduğu garantidir. Mürdüm koltuk ile perde modelleri belirlenirken ortamdaki havayı yumuşatmak için koltuk üzerindeki dekoratif yastık renklerini perde ile aynı tonlarda kullanabilirsiniz. Yastıktaki basit çizgilerde veya çiçek detaylarında mürdümün zıtlığını kullanabilirsiniz.

Perde Ve Koltuk Kumaşı Uyumu

Perde ve koltuk uyumunda renk uyumundan bu kadar söz ettik, bu noktada kumaş uyumunu da atlamak olmaz. Koltuk takımı kumaşı ile perde kumaşınızın örtüşmesi dekorasyonunuzu üst seviyelere taşıyacaktır. Mesela saten kumaşlı koltuk takımlarında parlak kumaşa sahip perde kullanmanız gerekmektedir. Parlak kumaşa sahip koltuk takımında keten perde kullanmanız dekorasyonunuzu alt seviyelere çekecektir.

[galeri]