Mürdüm Koltuk Takımı 2020 Uyumlu Renkler ve Kombinler

Ev dekorasyonunda son dönemlerde dikkat çekici ve cesur renkler kullanılmaktadır. Bu canlı renkler arasında en ön planda olan renk mürdüm rengidir. Bu bağlamda bugün sizlere mürdüm koltuk takımı hakkında fikirler vermek istiyoruz. Minimal alanlar dışında kullanılan mürdüm koltuk takımı modern zamanların en çok kullanılan dekorasyon ögesidir.

Mor rengine olan yakınlığı ile dikkatleri üzerine çeken mürdüm, bünyesinde çarpıcı bir etkiyi barındırmaktadır. Saray dönemlerinde fazlasıyla kullanılan mürdüm koltuk takımları, asaleti, gösterişi, vakarlığı ve zenginliği temsil etmektedir.

Mürdüm adını mürdüm eriğinden alması nedeni ile koyu bir renk olarak düşünülür. Oysaki mürdümün pembeye kadar uzanan tonları vardır. Dekore edilecek olan alana göre doğru şekilde kullanılan mürdüm rengi ile mükemmel dekorasyonlara imza atabilirsiniz.

Mürdüm koltuk takımı modelleri ile doğru renk kombinleri detayları…

Mürdüm Koltuk Takımı Nerelerde Kullanılır?

mürdüm koltuk takımı modelleri
mürdüm koltuk takımı modelleri

Mürdüm rengi koltuk takımı iddialı ve zengin bir stil arayanların tercihleri arasında sayılabilir. Mürdüm koltuk takımlarını oturma odası ve salonda kullanabilirsiniz. Mürdüm koltuk takımını oturma odasında kullanacaksanız odanın ana rengini açık renklerden yaparak ortama ferahlık kazandırmalısınız.

Modern oturma odalarında minimalizm etki ağır basar. Bu da açık renklerle dekorasyonu gerektirir. Dekorasyonda minimalizm etkisi ile birlikte mürdüm rengini kullanmak istiyorsanız, mürdüm koltuk takımı modelleri seçerken beyaz, bej veya krem kombinli modelleri seçmelisiniz.

Mürdüm koltuk takımını salon dekorasyonunda kullanmayı düşünüyorsanız, pirinç aksesuarlarla kullanarak asil bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Mürdüm salon dekorasyonu için gri mürdüm koltuk takımı kullanabilirsiniz.

Az ışık alan salon veya oturma odasına sahipseniz mürdüm krem koltuk takımı modelleri tam size göre diyebiliriz.

Mürdüm koltuk takımı dar ve küçük bir alanda kullanılacaksa mürdümün açık tonlarına yönelmeniz gerekmektedir. Dekore edeceğiniz alan büyükse koyu tonlarda koltuk takımı kullanabilişiniz.

Mürdüm koltuk takımını salonda kullanırken alanın ışık dengesini göz önüne alarak seçim yapmalısınız. Örneğin, az ışık alan alanlarda mürdüm krem veya mürdüm beyaz koltuk takımı modelleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Yeni sezon koltuk ürünlerinde tek renk hakimiyeti çok fazla görünmüyor.Yeni koltuk tasarımlarında iki renk kombinleri daha çok öne çıkmaktadır. Bu bağlamda mürdüm koltuk kombinleri arasında dikkat çeken kombinler, gri mürdüm koltuk takımı, mürdüm krem koltuk takımı, mürdüm beyaz koltuk takımı, mürdüm bej koltuk takımı, mürdüm turuncu koltuk takımı, mürdüm pembe koltuk takımı, mürdüm cam göbeği koltuk takımı, mürdüm ekru koltuk takımı seçenekleri öne çıkmaktadır.

istikbal opera mürdüm rengi koltuk takımı
istikbal opera mürdüm rengi koltuk takımı

Mürdüm rengi birçok ünlü marka tarafından 2020 sezonu koltuk takımı tasarımlarında kullanılmıştır. İstikbal mobilya da bu markalar arasındadır. İstikbal mobilya ürünü olan Opere koltuk takımında gri ve mor kombin edilerek asalet ve görkem sunan mükemmel bir görünüm yakalanmıştır.  Chester tarzının modern tarzla harmanlanması görünümündeki şıklığı artırmıştır. Sırt ve kol bölümündeki uygulamalar tasarımındaki ustalığı ve kaliteyi göstermektedir.

İstikbalin yanı sıra, alfemo, bellona ve enzahome gibi ünlü markaların yeni sezon koltukları arasında mürdüm renkli tasarımları rahatlıkla bulabilirsiniz.

alfemo mobilya mürdüm koltuk takımı
alfemo mobilya mürdüm koltuk takımı

[haber id=”9702″]

Sizde mürdüm koltuk takımının salon veya oturma odanıza katacağı ihtişamı yakalayarak kendinizi şımartmak istiyorsanız mürdüm koltuk takımı modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Mürdüm Koltuk Takımı İle Ne Renk Halı

Mürdüm koltuk takımında ortama ferahlık ve aydınlık vermesi açısından açık ve düz renklerde halı kullanmanızı öneririz. Böylece koltuklarınızda odak noktası haline gelerek tüm ihtişamı ile büyüleyici bir görünüm sergileyecektir.

Mürdüm koltuk takımları ile bej krem, gri, gök mavisi, hardal sarısı, yeşil, turuncu, saman sarısı, altın sarısı, beyaz gibi renkleri barındıran nötr tonlara halı kullanabilirsiniz

Mürdüm Rengi Koltuklarla Ne Renk Duvar Boyası

Mürdüm koltuk takımları ile birlikte kum beji, krem, beyaz boya veya duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Mürdümü koltuklarınızda odak noktası olarak kullandıysanız mürdüm rengi duvar boyası ve duvar kağıdı kullanımı dekorasyonunuzu üst seviyelere taşıyacaktır.

[galeri]