Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

Hem akıldaki yaratıcılığı ortaya çıkaran hem de kişilerin kendi bütçelerine göre yönlendirebileceği fikirler olan dekorasyon fikirleri kendin yap tercih sebebidir. Ayrıca değişiklik isteyen ve buna yeterli bütçesi olmayan kişiler de kendin yap fikirlerine yönelmektedir. Bu çok doğru bir seçimdir.

Harika ve Dikkat Çekici Kendin Yap Fikirleri 

  • Mobilyaları boyamak dekorasyon fikirleri kendin yap örnekleri içerisinde en dikkat çeken ve en çok değişime sebep olan örneklerden birisidir. Kişiler mobilyaların renginden sıkıldıysa, değişiklik yapmak istiyorsa veya hiç aklında yoksa ama başka yerde görüp beğendiyse aynısını kendi evinde tercih edebilir.

  • Duvar kâğıtlar ve duvarlarda kullanılan desenler ise bir diğer yaratıcı alandır. İster destek alarak, ister destek almadan farklı tasarımlar meydana çıkarmak mümkündür. Dileyen sadece duvar kâğıdı uygulamasına bağlı kalmadan, rulo veya fırça yardımıyla değişik desenler ile farklı çalışmalar yapabilir.

  • Özel halı ve kilimlerde farklı tasarımlar. Hazır satılanlardan almak yerine farklı detaylara yönelmek mümkündür. Mesela el örmesi veya değişik kumaşlar ile bunu sağlamak mümkündür. Ayrıca renginde de katalogda bulunan sınırlı renklerde kalmak yerine istenilen renklerde yapılabilir.

  • Perde seçimleri de dekorasyon fikirleri kendin yap örnekleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Kiralık bir evde oturan kişilerin perde en büyük sorunudur. Kirada oturulan eve göre tercih edilen perde ne yazık ki genellikle farklı bir eve taşınıldığı zaman uyumlu olmamaktadır. Bu yüzden hem bütçeden kısarak hem de istenilen tarzda kendin yap perdeler tercih edilebilir.

  • Orta sehpalar da ise değişik kendin yap fikirleri mevcuttur. Farklı farklı orta sehpalar ile değişik bir atmosfer oluşturulabilir. Ahşaplar bu konuda biçilmiş kaftandır denilebilir.

Özetle portatif, ekonomik ve yaratıcılıktan yana olanlar kendin yap fikirlerine yönelebilir. Ortaya çıkan sonuçlar oldukça tatmin edici olacaktır.