Midye Kabuklarından Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

Yaz sıcaklığını iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, insanlar artık kendisini deniz kenarına atma telaşında olduğu muhakkak. Birbirinden güzel tatil beldeleri ile yazın ve denizin keyfini çıkartan ziyaretçiler buralardan kendilerine bir kaç hatıra almak isterler. Kimileri hatıralarını hazır bir şekilde satın alacağı gibi kimi de kendisinin oluşturacağı el emeği göz nuru  hatıralar yanlarında götürmek isterler.

Midye Kabuklarından Neler Yapılabilir?

Deniz tatillerinde rastladığımız midye kabuklarını genellikle toplarız ancak bunlar zamanla kırılır veya kaybolup gider. Sonunun böyle olmasını istemiyorsanız eğer yazımıza göz atabilirsiniz. Bu yazımızda topladığımız midye kabuklarından neler yapılabilir sorusuna cevap aradık. Bu nedenle biz de kendi hatıra eşyalarını kendi yapmak isteyeceği ziyaretçilerimiz için midye kabuklarından kendin yap dekorasyon fikirleri ve dekoratif ürünler paylaşmaya çalışacağız.  Sizinde hoşunuza gidecek dekoratif fikirler için yorum yaparak bize yardımcı olabilirsiniz.

Renklendirilmiş Midyeler

Eğer boyama becerileriniz varsa mutlaka bu yolu kullanmanızda fayda var. Midye kabukları üzerinde sanatsal dokunuşlar ile muhteşem kendin yap dekorasyon fikirleri türetebilir ve evinize şıklık katabilirsiniz.

Biraz eğlenceli ve sempatik anılarınız olsun istiyorsanız kedi ve köpeklerden ilham almanız mümkün. Eğer çok sevdiğiniz bir köpeğiniz var ise, tasması için çok şık bir dekoratif ürün oluşturmanız da mümkün. Büyüklü küçüklü topladığınız midye kabuklarından minik köpek figürleri oluşturmak oldukça kolay.

Ben daha sade daha klasik şeylerden hoşlanıyorum diyorsanız, bir çok çerçeve, kapı süsü, ayna çerçevesi veya anahtarlık yapmanız mümkün.  Bunlar çok sıradanmış gibi görünse de ortaya çok şık aksesuarlar çıkarabilirsiniz. Sonuç itibariyle satın aldığınız bir kapı süsünden çok daha kıymetli olacaktır zira ortada kendi el emeğiniz olacak.

Deniz kenarlarında midye rahatlıklıkla bulmanız mümkün. Taş içlerinde, kaya altlarında binlerce midye kabuğu bulunmakta.

[galeri]