Köşe Takımı Seçimi İçin Püf Noktalar

 

Her geçen gün değişen trendler evlerimizde de kendini hissettirmeye başladı. Özellikle son yılların neredeyse en çok tercih edilen mobilya ürünlerinden olan köşe takımları da bunlardan biri. Hem estetik duruşu hem de sağladığı alan tasarrufu nedeniyle ilk akla gelen tercihlerden biri olmaya devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte doğru köşe takımı seçimi de bir o kadar önem arz ediyor. Köşe takımı seçerken dikkat edeceğiniz bazı unsurlar evlerinizin daha ferah ve daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Peki nedir bu unsurlar?

Öncelikle köşe takımı kullanmak istediğiniz alanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Köşe takımları her ne kadar ufak alanların kurtarıcısı olarak bilinse de kimi zaman yanlış tercihlerle ufak alanları daha da ufak hale getirmenize neden olabilir. Alanınız küçük ise köşe takımı alıp kurtulayım demek yerine artık rahatlıkla bulabileceğiniz her genişlik ve uzunlukta köşe takımları arasından en uygun olanını tercih etmelisiniz. Bu şekilde ufak alanlarınızı en verimli şekilde kullanmış olacaksınız.

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise geniş alana sahip olup köşe takımı tercih edenlerde ortaya çıkıyor. Yeterince alana sahip olmanıza rağmen mobilya tercihinizi köşe takımdan yana kullanmak istiyorsanız yine genişlik ve uzunluk açısından en doğru kararı vermeye çalışmalısınız. Geniş bir alanın ortasında duran küçük bir köşe takımı başarısız bir dekorasyon ortaya çıkaracaktır. Hatta geniş alanlarınıza uygun köşe takımları bile dekorasyonu tamamlamak adına yeterli olmayabilir. Gerektiği takdirde köşe takımlarınızı berjerlerle tamamlayarak dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

 

Kritik bir diğer nokta ise köşe takımlarının yön olarak odanızla uyum sağlamasıdır. Kimi köşe takımları yalnızca sağ ya da yalnızca sol olarak üretildiği için modelin güzelliğine aldanıp satın almak, kullanım anında size zorluklar yaşatabilir. Bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsanız https://www.berkemobilya.com.tr/kose-takimlari linkinden çok çeşitli ve her alana uyum sağlayabilecek köşe takımlarına göz atabilirsiniz.