İskandinav Tarzı Yemek Odası Dekorasyonu

Yemek odasında ferah ve sade tarzı ile oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan iskandinav tarzı daha aydınlık ve modern bir görünüm arayanlar için ideal bir stil. Yazımızda bugün iskandinav tarzı yemek odası dekorasyonu ve öne çıkan detaylara değinmek istiyoruz. İskandinav tarzı dekorasyonlar ilk bakışta rahatlatıcı ve ferah bir etki bırakır, kalabalıktan uzak sakin aynı zamanda temiz bir görünüm arayanlar için ideal bir tarz kesinlikle.

Dekorasyonla çok ilgilenenler İskandinav evlerinin ününü duymuşlardır. Bu ünü kazandıran tarzları ise sade, abartıdan uzak fakat şık, ferah ve rahatlatıcı bir dekorasyona sahip olmalarıdır.

Bu tarzın önemli bir diğer avantajı ise ister klasik ister modern bir iç mekana imkan verebiliyor olması. İsteğe göre iskandinav tarzı bir yemek odası için modern mobilyalar kullanabilir, yada rustik ve eklektik tarza sahip tasarımlar ile mekanda istenilen rahatlık kolayca elde edilebiliyor. Bu anlamda mobilya seçimlerinizde biraz daha rahat davranabilirsiniz, beyaz ve gri tonların öne çıkarıldığı mobilyalar ile yemek odanızda belirgin bir şekilde sakinliği ve estetiği elde etmeniz mümkün.

iskandinav tarzı yemek odası dekorasyonu

İskandinav tarzı ile merak edilen sorular arasında ahşap kullanımı hakkında merak edilen bazı noktalar yer alıyor. Ahşap tasarımlar bu tarzın belirgin özellikleri arasında, genel olarak bakıldığında beyaz ahşap mobilyaların tercih edildiği bir tarz olarak bilinir ancak iskandinav tarzında masif ahşap tasarımlar ile mekanda daha sıcak bir etki yaratılabilir.

İskandinav tarzında beyaz, gri gibi açık renkler yani sakin ve sade tonlar hâkimdir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus nasıl bir dekorasyon yaparsanız yapın sadelikten ödün vermemelisiniz. Amaç insanı rahatlatan pozitif enerji veren bir dekorasyon yapmaktır.

Modern İskandinav Yemek Odası Dekorasyonu

Yazımızın girişinde iskandinav tarzının modern mobilyalar ile daha çağdaş bir görünüme sahip olabileceğinden bahsetmiştik, tıpkı modern mobilyalar gibi masif yada eskitilmiş ahşap tasarımlar ile son derece sıcak ve rahat bir dekorasyon tarzı elde edilebiliyor. Yemek odası dekorasyonu için ahşap masalar ve ahşağ detaylı sandalyeler bu popüler iç mekan dekorasyon stili için vazgeçilmez tasarımlar arasında, ister parlak lake beyaz bir masa tercih edin, isterseniz masif ahşap bir masa, mekanda belirgin şekilde iskandinav izleri varsa kesinlikle eski yada yeni tasarımlar görsel yönden bu tarzı etkilemeyecektir.

Peki nedir bu iskandinav izleri, öne çıkan detaylar arasında mekanın duvarlarının baştan aşağı beyaz olması, zemin rengi içinde beyazın farklı tonlarında seçilen ahşap parkeler ve ahşap, metal ağırlıklı dekoratif aksesuar ve aydınlatma seçimleridir.

İskandinav dekorasyon nasıl yapılır?

İskandinav dekorasyonun da temel, minimalist ve modern tarz isteyen kişilere hitap etmektedir. Bu tarzın ana rengi beyazdır. Beyaz renk odanızı olduğundan daha geniş ve ferah yapar. İsminden de anlaşılacağı üzere bu tarz İskandinav ülkelerinde kullanılmaktadır. O ülkelerde kışlar çok uzun geçtiği için insanlar aydınlık ve ferah bir ortam istemektedirler.

İskandinav dekorasyonda çoğunlukla ahşaptan yapılma mobilyalar kullanılır. Bu mobilyalar düz ve zarif çizgilere sahiptir ve çok işlevseldir. İskandinav dekorasyonda işlevsellik, sadelik ve sıcaklık tarzı belirleyen en önemli unsurlardandır. Bu tarz dekorasyonlar oluşturmak için mümkün olduğu kadar az eşya kullanmalısınız. Bu sizin için hem estetik hem de ekonomik olur. Özetleyecek olursak İskandinav dekorasyonunun en önemli özelliği basitliktir. Gözünüzü yormayan sade dekorasyonlar sizi gereksiz eşyalardan uzak tutar.

İskandinav Tarzı Yemek Odası Dekorasyonu

Hayalinizde canlandırdığınız yemek odasında temiz, rahat bir görünüm aynı zamanda sıcak bir etki yaratması gibi özellikler yer alıyorsa iskandinav stili yemek odaları kesinlikle bir an önce incelemeniz gereken modeller arasındalar. Yemek odasında seçilen masa tasarımı bu anlamda çok önemlidir, duvarların beyaz olduğunu varsayarak önünüzde beyaz yada ahşap rengi olmak üzere iki seçenek sizleri bekliyor demektir.

Masif ahşap seçimleri yapacaksanız yemek odasında tercih edeceğiniz konsol, büfe yada sehpa tasarımlarında uyum için yine aynı tarzları tercih edebilirsiniz. Bu sebeple aydınlatma ve diğer mobilyalarda metal detayları öne çıkarabilirsiniz. Özellikle metal aydınlatma modelleri modern bir iskandinav yemek odası dekorasyonu için çok önemli seçimlerdir. Modern sarkıt lambalar yemek odası için çağdaş bir görünüm elde etmenize büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Mobilyalardan bahsetmişken, bu tarz mobilyaların karakteristik özellikleri alüminyum, krom, plastik, preslenmiş ahşaptır. Bu ürünler seri üretim olduğu için ekonomiktir. Bunların en önemli özelliği gösterişten uzak sade ve ekonomik olmasıdır.

İlginizi Çekebilir: Etkileyici İskandinav Stili Salon Dekorasyonu

Sandalye seçimlerinizde tasarımı oldukça modern ve dikkat çekici olan Rahat ve Modern: Eames Sandalyeler tercih edebilirsiniz, özellikle ahşap ayaklara sahip eames sandalyeler modern iskandinav yemek odası dekorasyonu için harika tasarımlar.  Metal detaylardan bahsetmiştik, iskandinav yemek odası dekorasyonunda mekan içinde tercih edilen dekoratif kitaplık, orta sehpa yada duvarda tercih edeceğiniz tasarımlarda parlak gri yada siyah metal detaylar tercih edebilirsiniz. Siyah renk çok abartılmadığı sürece iskandinav dekorasyonun bir parçasıdır, ancak mekanın rahatlatıcı ve sakin duruşunu etkilemediği sürece. Son zamanlarda iskandinav tarzı yemek odası dekorasyonu yoğun bir şekilde talep görüyor.

Galerimizde sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden farklı şekilde dekore edilmiş olan iskandinav yemek odası dekorasyon örnekleri seçtik. Bu sadeliği ve estetiği yansıtan yemek odaları ile sizleri baş başa bırakıyoruz..

İskandinav Stili Yemek Odası

Tercihe bağlı olarak odada sadece masanın üst bölümünün ve ayaklarının koyu renklere sahip olmasıyla kontrast oluşturulabilecek, açık tonlar ağırlıklı yemek odasıdır. Dolap, avize, şifonyer, tabakların bulunduğu tezgah ve sandalyelerde beyaz ile krem rengi tercih edilmesi gerekmektedir.

İskandinav Stili Yemek Odası

İskandinav stil olan tasarımlarda özel olarak avizenin yapısı, mobilyaların seçimi önem teşkil etmektedir. Beyaz, parlak krem rengi ve açık gri tonlardan yararlanılması halinde, aydınlatmayla birlikte çok daha şık görünüme sahip bir ortam oluşturulması mümkün olacaktır. Sadece sandalyenizin ve masanızın değil, aynı zamanda duvarlar ile parkelerin de dikkat çektiği, ağırlıklı olarak beyaza yakın tonların hakim olması gereken bir stildir.

[galeri]