İlham Veren 12 Dekoratif Ahşap Palet Sehpa

Dekorasyonda ahşabın karşı konulmaz bir çekiciliği var, geçmişten günümüze yaşam alanlarında sıcak, doğal ve samimi bir etki yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Son yıllarda özellikle ahşap temalı ev dekorasyonları büyük bir ilgi görmeye başladı ki buna geçmişe olan özlem diyebiliriz. Vintage, Country ve Rustik gibi sıcaklığın ve doğallığın fazlasıyla hissedildiği dekorasyon stilleri ile ahşap tasarımlara olan ilgiyi bir hayli arttırmış durumda. Özellikle eskitilmiş mobilyalar yani diğer bir şekilde ifade edecek olursak yaşanmışlık duygusunu bize yoğun şekilde hissettiren eski ve yıpranmış görünüme sahip ahşap mobilyalar günümüzde oldukça değerli tasarımlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu durumda da dekorasyonumuza yaşanmışlık katmak için ahşap palet modellerini nasıl kullanacağımızdan, paletten sehpa yapımından ve beyaz palet sehpa modellerinden bahsetmeden geçemeyeceğiz.

Paletten Sehpa Yapımı

Ahşap paletten sehpa yapımı
Ahşap paletten sehpa yapımı

Yazımızda bugün dekorasyona doğal ve samimi bir tarz kazandıran yaratıcı tasarımlar arasında oldukça ilgi gören ahşap palet sehpalar ve paletten sehpa yapımı hakkında size ilham vereceğini düşündüğümüz dekoratif örnekler ve fikirler vermek istiyoruz. Kendin yap sehpa modelleri konusunda araştırma yaptıysanız karşınıza en çok çıkan örneklerden olan paletten sehpa yapımı aslında oldukça basit bir işlem. Yazımızın devamında nasıl yapacağınız konusuna detaylıca değineceğiz.

Palet sehpalar evde farklılık yaratmak isteyenler için oldukça ideal tasarımlar, dekoratif ve şık bir görünüme sahipler aynı zamanda satış fiyatlarına bakacak olursak son derece hesaplı tasarımlar. Kullanım alanı olarak palet sehpa modelleri oturma odaları, bahçe ve balkon teras alanlarında rahatça kullanılabiliyor.

Ahşap Palet Sehpalar ve Fiyatları

Evde sıcak bir etki yaratan palet orta sehpalar farklı model ve fiyat seçenekleri ile bir çok ünlü alışveriş sitesinde satışa sunulmuş durumda. Merak eden takipçilerimiz için seçtiğimiz 12 dekoratif ahşap palet sehpa modeli ve fiyatları yazımızın devamında..

Sizler için yukarıda yer verdiğimiz dekoratif palet orta sehpalar ünlü alışveriş sitelerinde bir çok farklı markanın tasarımlarıdır ve rahatlıkla ufak bir araştırma ile ulaşabilirsiniz.

Evde eski palet ile sehpa yapımı

Biraz el becerisi ile yukarıda yer verdiğimiz palet sehpaları çok düşük maliyetler ile evde rahata yapabilirsiniz, hatta kişisel zevklerinize göre palete extra eklemeler yaparak görselliğini arttırabilirsiniz. İhtiyacımız olan şeyler bir adet testere, matkap-vida veya çekiç-çivi ikilisi, zımpara, sprey boya, sprey vernik.

Örnek verecek olursak yapacağımız işlemler sırası ile;

  • eski yada yeni aldığınız ahşap paleti istediğimiz ölçülerde kesip, kesilen parçalarla biraz daha yükselterek dilediğimiz şekilde tekrar birleştirmek
  • Kesilen palet parçalarının pürüzlerini gidermek için güzelce zımparalamak
  • Daha sonra pürüzsüz bir yüzey elde ettiğimizde renkli sprey boyalar ile istediğimiz renge veya istersek birden fazla renge boyamak.
  • Kuruduktan sonra üzerine sprey vernik atmak
  • Ayrıca isteğe göre palet yüzeyinin ölçülerini alarak bu kısım için cam kestirebilir ve sehpanızın üst yüzeyini cam ile kaplayarak kullanımını daha rahat bir hale getirebilirsiniz.
  • Diğer bir seçenek ise palet altına tekerlekler monte ederek hareket etmesini kolaylaştırabilir ve daha dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ayrıca diğer konumuz ilginizi çekebilir :  Ahşap Palet Mobilya fikirleri  2016

Evinize bu tarz doğal ve sıcak bir sehpa tasarımı yapmak çok fazla zamanınızı almayacaktır, örnek olarak bu işi adım adım anlatan bir blog yazarından tüm hikayeyi burada dinleyebilirsiniz. Size ilham vereceğini düşünüyoruz.

[galeri]