Gri Yatak Odası Dekorasyonu İle Huzuru Yakalayın

Yatak odası dizaynı deyince aklımıza ilk gelen şey hangi renkleri tercih edeceğimizdir. Yatak odası için genellikle tercih edilen renkler beyaz ağırlıklı olmak üzere gri ve kahverengi tonlarıdır. Biz de bu yazımızda en popüler yatak odası dekorasyon renklerinden olan gri renk ile oluşturulmuş gri yatak odası dekorasyonu konusunu ele aldık.

Gri yatak odası dekorasyonu hakkında iyi fikirler arıyorsanız yazımızda bu konuya dair iyi fikirler bulacağınıza eminiz. Sizlerle paylaşacağımız bilgiler ve resim galerisini inceleyerek mükemmel gri renk yatak odası dekorasyonlarına imza atabilirsiniz. Gri yatak odası dekorasyonu kişilerin üzerinde zarif, asil ve dramatik bir etki bırakır. Gri her ne kadar sıkıcı bir renk olarak düşünülse de aslında öyle değildir. Doğru kombin renkleri ile profesyonelce yapılan gri renk dekorasyonlarla yaşam alanlarınıza muhteşem bir görünüm kazandırabilirsiniz. Gelin şimdi gri yatak odası için yapmamız gerekenleri birlikte görelim.

Gri Yatak Odası Dekorasyonu İncelikleri Nelerdir?

Gri yatak odası dekorasyonunda öncelikle monotonluğu kırmalısınız. İlk olarak gri renk kullanacağınız bölümleri belirleyerek işe başlamalısınız. Yani, gri rengi belli bir bölgede yoğun olarak kullanmayı mı yoksa dekorasyonun geneline yaymayı mı düşündüğünüzü netleştirmeli bu doğrultuda hareket etmelisiniz.

Mesela duvarlarda gri kullanacaksanız, yatak odası iç dizaynında farklı renklerden kombin yaparak ortamı daha şık hale getirebilirsiniz. Farklı renklerle kombin edilmeyen sade bir gri yatak odası, sizi belli bir süre sonra sıkacaktır.

[haber id=”9236″]

Gri renk ile birlikte kombin edebileceğiniz renkler ise hardal sarısı, siyah, turuncu, gümüş rengi, somon, altın ve beyazdır. Bu renkleri gri ile gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. Bu renklerin enerjisi, grinin asaleti ile birleştiğinde ortaya muhteşem fikirler çıkmaktadır.

Gri yatak odası dekorasyonunda bu renklerden herhangi birini kullanırken önemli noktalara vurgu yapabilirsiniz. Gri ağırlıklı bir yatak odası dekorasyonunda siyah bir avize kullanarak vurgu yapabilirsiniz. Ya da gri bir yatak odasında beyaz perdeler kullanabilirsiniz.

Bunun dışında dokulu tekstil ürünlerini kullanarak yatak odanızda mükemmel bir etki sağlayabilirsiniz. Saten, hatta kadife saten gibi etkileyici ve heyecan verici kumaşlara yer vererek mükemmeli yakalayabilirsiniz. Dokulu kumaşları perdelerde, yatak örtülerinde ve kırlentlerde kullanarak ortama derinlik kazandırabilirsiniz.

Gri Yatak Odasına Aydınlatma Nasıl Olmalıdır?

Gri yatak odasında loş ve romantik bir aydınlatma mı, yoksa ferah ve aydınlık bir aydınlatma mı istiyorsunuz. Eğer ferah ve aydınlık bir gri yatak odası dizaynı istiyorsanız perdeleri açık renk tercih edeceksiniz. Yatak odanız gün ışığını bol alan bir konumda olacak.

Ortam derinliği için dekoratif aynaları doğru yerlere konumlandırmayı unutmayın. Ferah bir gri yatak odası dekorasyonu için en uygun kombin rengi gümüştür. Bu kriterlere uyarak yatak odanıza ferah bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca koyacağınız ayna hem hazırlanmanız açısından size yarar sağlayacağı gibi bulunduğu ortamı olduğundan daha geniş göstereceği için de daha ferah bir görüntü kazandıracaktır.

Daha ağır bir gri yatak odası istiyorsanız koyu renk fon perdeler ile vurgu yapacağınız alanlarda siyah kullanabilirsiniz. Loş görünümü daha da artırmak için zemin aydınlatma veya aplik aydınlatma seçeneklerini düşünebilirsiniz.

[haber id=”9329″]

Loş bir yatak odası tercih etseniz de bazı noktalarda açık renk vurgular yapmalısınız. Aksi halde kasvetli ve iç daraltan bir yatak odası dizaynı yapmış olursunuz. Mesela yatak başının geldiği duvar kısmını koyu gri diğer kısımları ise açık gri ile boyayabilirsiniz.

Zeminde ve duvarlarda gri kullanmak istiyorsanız yatak ve tekstil ürünlerini beyaz gibi açık renklerden seçerek muhteşem bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Gri renk yatak odası dekorasyonunda gri ağırlıklı bir dizayn yapmayı düşünüyorsanız yatak odası halı renginiz mutlaka açık renk olmalıdır. Bu ortama derinlik kazandıracaktır. Gri yatak odanızda hardal sarısı, altın rengi, beyaz vurgular dekorasyonu şık ve asil gösterecektir. Bu renkleri kırlentlerde, yatak odası aksesuarlarında, halı da aydınlatmada rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aşağıda sizlere fikir vermesi için 2019’un en moda gri renk yatak odası dekorasyonu resim galesini derledik. Buradaki resimleri inceleyerek şık ve gösterişli yatak odası dizaynları yapabilirsiniz.

[galeri]