Enerji Veren Renkler İle Salon Dekorasyonu

Salonlar evin tarzını yansıtan en önemli yaşam alanları, gerek mobilyaları, renk / desen seçimleri ve gerekse aksesuarları ile evin diğer bölümlerine dair ilk izlenimi yaratan ortamdır. Diğer bir yandan salonlar evin en çok ziyaret edilen ve gerek aile gerekse özel günlerde yapılan etkinliklerin ortak noktasıdır. Bu anlamda bu alanın dekorasyon tarzı, mobilya seçimleri, tercih edilecek olan aksesuar ve tekstil ürünleri salonda kişisel zevkleri yansıtmak adına önemli parçalardır. Bugün sade ve mütevazi salonların aksine hem canlı renkleri hemde ortamı hareketlendiren desen ve dekoratif tasarımları ile enerjisini hissettiren salon dekorasyonları ve çeşitli öneriler hazırladık sizler için.

Enerji Veren Renkler

Salonda Enerji Veren Renkler
Salonda Enerji Veren Renkler

Salonun fazla sıradan ve sade olduğunu düşünüyor ve artık ortamı biraz renklendirmenin ve canlandırmanın zamanının geldiğini düşünüyorsanız size fazlasıyla ilham vereceğini düşündüğümüz enerji veren salon dekorasyon fikirleri yazımızın devamında sizleri bekliyor. Bir salona renk ve desen eklemenin bir çok farklı yolu vardır, bunu mobilyalar, tekstil ürünleri ve aksesuarlar ile hem zemin hemde duvarda rahatlıkla elde edebilirsiniz. Örneğin bir koltuk takımı tercih ettiyseniz, koltuklar ve berjerleri farklı renkte tercih ederek bir kontrast sağlayabilirsiniz. Veya salon için rengarenk bir halı tercih ederek ortamı canlandırabilirsiniz. Ayrıca koltuk yastık ve kırlentlerini renkli tercih ederek yine enerjik bir görüntü alabilirsiniz.

Ancak belirli odak noktaları dışında her köşeyi dikkat çekici hale getirmek görsel açıdan her zaman başarılı sonuçlar sağlamaz, aksine kalabalık ve göz yoran bir salon dekorasyonu ortaya çıkabilir. Bunun için canlı renkler ile salona enerji katmak için bu renk yada desenleri belli noktalarda ve belli oranda dengeli kullanmak çok önemli.

Örnek olarak oturma takımınız çok sade ve düz renklere sahipse işte size harika bir fırsat, hem salonun hemde sizin tarzınıza hitap eden renkleri ve desenleri koltuk takımında dekoratif kırlentler yada koltuk örtüleri ile daha enerjik ve odak noktası haline rahatça getirebilirsiniz.

İster canlı düz renkleri seçin, isterseniz dikkat çekici desenler kullanın, bunu yaptıktan sonra belli noktalarda bu enerjisi sürdürecek bir takım düzenlemeler ile istenilen canlı ve enerjik salon dekorasyonu kesinlikle ortaya çıkacaktır. Farklı bir seçenek ise düz renkli oturma gruplarının yanına canlı desenlere ve renklere sahip dekoratif bir tasarım eklemektir, mesela tekli koltuk, yada puf gibi.

İlginizi Çekebilir: Salonda Sarı Koltuklar ve Kanepeler , Pembe Kanepeler ile Feminen Salon Dekorasyonları

Zemin ve perde seçimleriniz ile ortamı hareketlendirmeye devam edebilirsiniz, örneğin hangi yaşam alanı olursa olsun zeminde renkleri ve desenleri ile dikkat çeken halılar kesinlikle ortamın havasını tek başlarına değiştirebilecek öneme sahiptir. Halı seçimlerini tek renk yada desenli seçebilirsiniz, ancak yazımızın başında vurguladığımız gibi bu renkleri salonda belli oranda farklı noktalarda kombinlemelisiniz.

Ortamda hem ferah hemde canlı aynı zamanda taze bir görünüm için duvar rengi olarak beyaz tonları tercih edilebilir, beyaz duvarlara sahip salonlarda dekorasyona ekleyeceğiniz en ufak renk yada desen rahatça görünebilir hale gelecektir. Ayrıca beyaz,  ister pastel ister neon tüm renk tonları ile %100 uyumlu bir renktir. Bunun yanında örneğin TV arkasını farklı renk bir duvar kağıdı kullanarak renklendirebilir ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Birbirinden Çekici 24 Çizgili Duvar Kağıdı

Beyaz duvarlarda tarzı ne olursa dekoratif posterler, stickerlar, çerçeveler, tablolar, raflar ve dekoratif aydınlatmalar ortamı hareketlendirecek ve tarz katacak alternatif düzenlemeler arasındalar. Dekoratif duvar dekorasyonu için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.Etkileyici Duvarlar için Dekoratif Tablo Fikirleri

Galerimizde sizler için seçtiğimiz Enerji Veren Renkler İle Salon Dekorasyon örnekleri size ilham verecektir.

[galeri]