En Güzel Ranza Modelleri

En güzel ranza modelleri araması yapıyorsanız genellikle çocuk sayınız en az ikidir. Çocuk odalarının dar olduğu ve modern hayatın pratiklik ve hızın üzerine kurulduğu günümüzde evler ve odalar da daha mütevazı bir anlayış ile yapılmaktadır. Dar çocuk odalarının en pratik çözümü ranzalardır. En güzel ranza modelleri sayesinde siz de evinizin dekorasyonuna pozitif katkılar sunabilirsiniz.

Ranzaların çıkış amacı iki ve üzeri çocuklara sahip ebeveynlerin odalardaki iç hacmi en verimli şekilde kullanarak daha geniş ortak alanın kalmasını hedeflemesidir. Günümüzde üretilen ranza modelleri birçok yeniliği de beraberinde getirmektedir. Dilerseniz tematik ranza modelleri ile çocuklarınızın beğendiği bir kahramanın yansıtıldığı odalar oluşturabilirsiniz. Ya da klasik tarzdaki ranzaların dışında odanın bir duvarını ranza uygulaması ile kapatabilirsiniz. Bununla ilgili tek sınır sizin hayal gücünüz ve bunu gerçekleştirebilecek bir marangoz ustası bulmanızdır.

Dörtlü Ranza Modelleri

En güzel ranza modelleri arasında dikkatimizi ilk çeken ranza uygulaması çocuk odası duvarlarının birini ranzalar ile kaplamak şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu ranza uygulaması, uygulama yapacağınız ranza sayısına göre değişiklik gösterecektir. Bu uygulamalardan en şık duranlardan biri de dörtlü ranzaların iki pencere önüne montajlanması şeklinde olandır. Bu sayede güneş ışığından da azami derecede faydalanmış olunmaktadır. Dörtlü ranza modelleri içerisinde yer alan bu ranza çeşitleri her ne kadar çocuk odasını biraz daraltıyor görünse de oluşturduğu dekoratif hava sebebiyle kesinlikle tercih edilebilecek modeller arasındadır. Ayrıca elbette ortamı bir miktar daraltacaktır ancak bu 4 farklı yatak kullanımı ile kıyaslandığında kayda değer olmayan bir daraltma olacaktır. Yani 4 yatak kullanmak isteseniz bundan çok daha fazla alana ihtiyacınız olur. Ancak bu şekilde bir dörtlü ranza modeli tercih ettiğiniz takdirde ortam daha derli toplu görünecektir.

En güzel ranza modelleri arasında çocuklarınızın sportif aktivitesini geliştirecek nitelikli ürünler de bulunmaktadır. Bu ürünlerden bazılarında ikinci kattaki yatağa ulaşmak için çocuğunuz kalın bir urgan kullanmak zorunda kalabilir. İnişlerde ise daha eğlenceli olarak kaydırak ile inmesi de mümkündür. Bu tip ince düşünceler ranzayı kullanan çocuklar için uykunun ve güne başlamanın cazibesini artırmaktadır.

Modern Ranza Modelleri

Ranza modelleri içinde, çocukların bazen zorlandıkları çıkışları daha kolay hale getirmek için, ranzanın yanından üst kata merdiven tasarlanmaktadır. Bu merdiven sayesinde üst katı kullanan çocuk, rahatlıkla iniş çıkışları gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca merdivenin altında kalan boşlukların da çekmeceler ile kaplanması sayesinde birçok eşyanın konulabileceği bir alan da oluşturulmaktadır.

Modern ranza modelleri sayesinde yeri müsait çocuk odalarının dekorasyonuna pozitif katkı sunabilecek tasarımlar da üretilmektedir. Bunlardan biri de üst kısmın yatay alt kısmın dikey olarak konumlandırıldığı ranza modelleridir. En güzel ranza modelleri arasında değerlendirebileceğimiz bu ranza çeşitleri sayesinde Çocuk odası daha dekoratif bir özelliğe bürünürken çocuklara geniş bir kullanım alanı da sunulmaktadır.

En güzel ranza modelleri değerlendirilirken ranzaların aydınlatma sisteminin de çocuk odasının genel aydınlatmasından farklı olması gerektiğini belirtmemizde fayda var. Üst ve alt ranza bölümlerinin ayrı ayrı aydınlatılması gerekir. Özellikle alt ve üst bölümleri kitap okumaya müsait olan ranza dizaynlarında mutlaka spot ve birbirinden bağımsız aydınlatma modelleri tercih edilmelidir. Bu uygulama sayesinde çocukların kişiselleştirilmiş ranza bölgeleri de oluşturulmaktadır.

En güzel ranza modelleri arasında dikkat çeken bir uygulama da tek kişilik ranzalardır. Çocuk odasının daha verimli kullanılabilmesi için tasarlanmış bu modellerde üst kısım yatak bölümünün olduğu kısım alt kısım ile çalışma masasının, çalışma sandalyesinin ve dolaplarının konumlandırıldığı kısım olmaktadır. Böylece yatağı odanın üst tarafına konumlandırarak tabandaki yaşam alanı genişletilmiş olmaktadır.

Ranza modelleri arasında duvardan açılan ve katlanabilen yataklara sahip ranzalar da pratik bir kullanım sağlamaktadır. Daha çok büyükler için tasarlanmış bu ranza modelleri sayesinde yataklar kapalı olduğundan odada hiçbir daralma meydana gelmez. Aynı zamanda odanın dekoratif duruşu da daha kaliteli hale gelmektedir. Tabii ki bu uygulama için işinin ehli bir mobilya dekorasyon ustası gerektiğini de hatırlatalım.

Unutmayın bazı mobilya mağazalarında gördüğünüz ranzalar her ne kadar hantal ve büyük görünse de, bağımsız iki veya dört yatak kullanımı ile kıyaslandığında her halukarda daha az alan kaplayacaktır. Bu hususu göz önüne alarak tercih yapmanız daha doğru olacaktır.

[galeri]