Araba Lastiğinden Sehpa Yapımı

Araba lastiğinden sehpa yapımı evde dekoratif dekorasyon eşyası yapmayı seven birçok kişinin merak ettiği bir şeydir. Araba lastiği, geri dönüşümü doğru ve dikkatli yapıldığı takdirde birçok malzemeden daha sağlam ve şık ürün olabilir. Peki, lastikten sehpa yapımı kolay mıdır? Kendin yap sehpa fikirleri arasında ilk sıralarda olan lastikten sehpa için çok fazla bir şeye ihtiyacınız var mı? Gelin birlikte şık, kullanışlı, sağlam ve dekoratif sehpalar yapalım.

Araba Lastiğinden Sehpa Yapımı İçin Birkaç Örnek 

İlk olarak şunu belirtelim ki lastikten sehpa için çok bir malzemeye ihtiyacınız yok.

Kullanacağınız malzemelerde boyamak ve şekil vermek için.

Hayal gücünüze dayanarak yaratıcı süslemeler yapmak isterseniz ihtiyacınız olacak malzemeleri siz belirleyeceksiniz.

Araba lastiğinden sehpa yapımı için hayal gücü ve el becerisi yeterli.

İşte başlıyoruz…

Çok fazla uğraşmadan şık ve dekoratif sehpa için eski bir araba lastiği ve dilediğiniz renk boya yeterli. İlk örneğimizde araba lastiğini kullanacağınız ortamın dekorasyon rengine göre boyamanız yeterli. Lastiği boyadıktan sonra tamamen kurumasını sağlayın. Kuruduktan sonra üzerine lastiğin çapından 10-15 santim büyük olacak şekilde kırılmaz cam kestirerek yerleştirin. Sehpanın üzerine birkaç dekoratif eşya da yerleştirdinizmi tamam demektir.   

Bir diğer araba lastiğinden sehpa yapımı örneğimiz ise ince halat ve araba lastiği ile yapılmaktadır. Lastiğin tabanına iç boşluktan 5- santim büyük olacak şekilde tahta yerleştirin. Sehpanın altı diyebileceğiniz bu kısma 3 ya da 4 ayak konumlandırın. Lastiğin üst kısmını tamamen kaplayacak şekilde bir tahtayı da lastiğin üst kısmına yapıştırın. Ardından lastiğin dış kısmına sıcak silikon yardımı ile arada boşluk kalmayacak şekilde ince halat yapıştırın. Üste yapıştırdığınız tahtanın 7 santim kadar üzerine de halat yapıştırın ki tahta kesim yeri çirkin görünmesin. Sehpanız bitince dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Ayaklarını da boyamayı unutmayın.

[haber id=”8141″]

Tekerlekten sehpa yapımı örnekleri vermeye devam ediyoruz. Bu modeli orta sehpa olarak kullanabileceğiniz gibi minik balkonlarda masa olarak da kullanabilirsiniz. Araba lastiğinden masa yapımı için kırılmaz yuvarlak cama ihtiyacınız olacak. Lastiğin alt ve üst boşluğunu tamamen kapatacak şekilde kırılmaz cam yerleştirin. Camın iç kısmı görüneceği için iç kısmını renkli taşlarla, gül yapraklarıyla, dekoratif figürlerle veya dilediğiniz şeylerle doldurabilirsiniz. Son işlem olarak lastiğin dış kısmını boyamanız yeterli olacaktır. Masa veya sehpa olarak kullanacağınız araba lastiğinden sehpanız hazır. Masa olarak kullanmak için ayaklarını yüksek tutmanız yeterli olacaktır.   

  Tekerlekten Sehpa Yapımına Devam Ediyoruz.

Araba tekerleğinin alt ve üst kısmına cam yerleştirin. Lastiğin dış kısmını birbiri ile uyumlu 3-4 renk ile boyayın. Tabi bu renkler dekorasyon renkleriniz ile de uyumlu olmalıdır. Alt kısmına da pratik kullanım için tekerlek monte edebilirsiniz. Üst camı takıp çıkarabileceğiniz şekilde yaparsanız, tekerleğin iç kısmına kitap, oyun materyalleri veya dergi koyarak camı kapatabilirsiniz. Böylece hem sehpanız hem de şık bir depolama yeriniz olur.

Araba lastiğinden sehpa yapımı önerilerine son olarak özellikle bahçe ve balkonlarda kullanacağınız iyi bir fikir vereceğiz. Araba lastiğini 4 veya 6 kişilik sehpa ve masa takımı haline getirebilirsiniz. Lastiklerin ortasını tahta ile kapladıktan sonra üzerine deri ile kaplama yapın. Tekerleklerin dış kısmını da dilerseniz uygun bir kumaş, dilerseniz de deri ile kaplayın. Araba lastiğinden masa yapımı için ise iki lastiği üst üste koymanız yeterli olacaktır. Diğer işlemler aynıdır.

Sehpa dekorasyon fikirleri arasında en çok kullanılan ve yapılan araba lastiğinden sehpa yapımı fikirlerinden dilediğinizi uygulayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin:))

[haber id=”9967″]

Kendin Yap Sehpa Modelleri

Artık internet aracılığıyla ve bunun getirisi olarak, tüm ihtiyaçlarınızı kapınıza kadar getirebilir, evde kendiniz de yapabilirsiniz. İşte en çok tercih edilen bu ihtiyaçlardan biri de kendi sehpanı kendin yap, modelli sehpalardır. İsterseniz tahta, isterseniz plastik ürünlerden, aklınıza ne geliyorsa her şekilde kendi kurguladığınız sağlıklı sehpa modelleri elde edebilirsiniz.

Kendin Yap Sehpa Modelleri

Özellikle ahşap tarzı modelleri isteğe göre olduğu gibi veya farklı renkler ile planlanarak yapabileceksiniz. Evdeki veya ofisinizdeki renk tonlarına göre elde edebileceğiniz, daha uzun ömürlü sehpa modelleri yapabilirisiniz. İnternet aracılığıyla sehpa araç ve gereçlerine veya bulunduğunuz konumlarda olan imkânlar ile yapma şansı elde edebilirsiniz. İstediğiniz renk tonları ile evinizdeki ortama ayak uydurabilirsiniz.

[galeri]