Alfemo Koltuk Takımları 2020 Yılı Trend Modelleri

Daha önce 2018 Alfemo Koltuk Takımları ve modern oturma odaları hakkında bir tahmin makalesi yayınlamıştık.  Tahminlerimizden yola çıkarak bugün Alfemo oturma gruplarında ve koltuklarında ne kadar yanılıp yanılmadığımızı ve ürünlerin detaylı incelemesi yapacağız.

Bir çok mobilya markası tahmin ettiğimiz üzere 2020 yılında satışa sunduğu ürünlerinde bir takım yeniliklere ve tasarımlarını genişletme yoluna gitti.

2018 yılının koltuk anlayışı, genel olarak geleneksel ve modern türevlerin bütünleşmesinden oluşmuş stillerden oluşmaktaydı. Bu anlayıştan yola çıkarak karşımıza bu yılda bu tarz modellerin çıkacağını düşünmekteydik. Özellikle tahminlerimizin alt yapısını oluşturan markalardan biri olan Alfemo Koltuk Takımları 2020 yılında nasıl değişikliklere gitti derinlere inerek inceleyim dedik.

[haber id=”11148″]

Detaylı incelemeye geçmeden önce Alfemo Koltuk Takımı Fiyatları 2020 yılı için kısa bir bilgi vermek isterim. Tüm mobilya markalarında olduğu gibi Alfemo markası da fiyatlarında güncellemeler yapması nedeni ile makalemizde her ne kadar belirtmiş olsak bile güncelliği yakalamada sıkıntı yaşamaktayız. Alfemo İndirimli koltuk takımları genellikle bütün oturma grupları için genellikle geçerli olmaktadır.

Alfemo Koltuk Takımları Arasında Karşımıza Yeniden Çıkan Bir Model 

Geçen yıl Etkileyici Alfemo Oturma Grupları 2016 konulu yazımızda ele aldığımız modellerinden bir oturma grubunun tekrardan satış kataloglarında yer aldığını gördük. Bu yıl ürünlerin neredeyse tamamı yenilenen Alfemo’da Spectra Oturma Grubu tahtını halen başka bir modele bırakmış değil. Bunun altında yatan nedenleri bulma adına oturma grubunu tekrardan ele alıp incelediğimizde bir sonuca ulaştık.

Alfemo Spectra Oturma Grubu 

Alfemo koltuk takımları-modern koltuk
Alfemo Spectra Oturma Grubu

Modeli incelediğimizde en fazla dikkat çeken özelliği rahatlık anlayışından hiç bir ödün verilmeden tasarlanmış modern bir koltuk takımı olmasıdır diyebiliriz.

Katlanabilir başlık kısmı, çeşitli kumaş seçeneklerinin bulunması, modelin soft bir yapıya sahip olması, moderniyetin simgesi haline gelmiş geometrik desenler ile modaya birebir uyum sağlaması bu modeli kataloglarda kalıcı kılmıştır demek mümkündür.

Kataloğa Yeni Eklenen Alfemo Koltuk Takımlarında Dikkat Çeken Özellikler

Eğer modern bir oturma grubu veya köşe koltuk arayışına başladıysanız Alfemo Markasının kapısından içeri girdiğinizde veya şöyle bir internet sayfasını ziyaret ettiğinizde kafanızın en çok takılacağı oturma grubu modellerini aşağıdaki galeride sıraladık.

Günümüzde koltuk takımları genellikle aynı renk bir üçlü, bir ikili ve farklı renk berjer ile kombine edilmektedir. Ancak güncel kataloğu incelediğimizde Alfemo Markasının bazı modellerinde bu anlayışın dışına çıkarak berjer yerini üçlü veya ikili koltukta renk farklılaşmasına gittiğini fark ettik.

Chester akımının esintilerinin hissedildiği bazı modeller soft detaylarla öyle bir harmanlanmış ki tam anlamıyla bu Chester bir oturma grubudur diyemiyoruz sanki bu yıl.

Geçen yıl kullanılan oturma gruplarında yerden yüksek modeller daha az  ve ince ayaklar daha sık kullanılmaktayken, bu yıl sanki bu akımın tam tersi bir yol izlenmiştir.

⇒ Alfemo bu yıl kitap severleri de düşünmüş olacak ki Verona oturma grubu modeli ile koltuk kolunda kitap ve dekoratif ürünlerin yerleştirilebileceği yeni bir ürünü kataloğuna katmıştır.

Alfemo koltuk takımları-modern koltuk
Alfemo Verona Oturma Grubu

Eğer mobilyada keskin hatları seviyorsanız bu yıl gerek desenlerinde gerekse mobilyanın ana hatlarında Alfemo sıkça bu detayı  kullanmış. Özellikle köşe koltuk modellerinde sıkça köşeli ve keskin detaylar dikkatinizi çekebilir.

2020 Alfemo Koltuk Takımları Arasında Neler Var? 

Alfemo yapısı itibariyle avangarttan uzak modern koltuk takımlarına daha fazla değer vermekte ve bu ürünleri tasarlayarak piyasaya sürmektedir. Yukarıda madde madde belirtmiş olduğumuz gözlemler neticesinde 2020 yılında daha keskin hatta sahip modellerin bulunduğunu görmekteyiz.

Alfemo Dante Oturma Grubu – Chester Koltuk Severler İçin

Alfemo Dante Oturma Grubu
Alfemo Dante Oturma Grubu

Alfemo Chester Koltuk takımı arasında sayılabilecek Dante oturma Takımı Chester koltuk severler için oldukça ideal seçimlerden biri olacaktır. Özellikle modern çizgilerin kullanıldığı bu model de baskın renk olarak kahverengi kullanılmıştır. Üçlü ve ikili kanepenin yanında bir berjer bulunan oturma grubu ahşap ayaklara ve renkli koltuk yastıklarına sahiptir.

Alfemo Berry Oturma Grubu – Retro Koltuk Severlere

Alfemo Koltuk Takımları Berry Modeli
Alfemo Koltuk Takımları Berry Modeli

Eğer yatılı misafir korkusu yaşıyorsanız Alfemo Koltuk Takımlarında Berry Modeli tercih edebilirsiniz. Çünkü bu takım şıklığının yanında fonsiyonel bir özellik taşımaktadır. Net çizgilerini oval kıvrımlar ile yumuşatılarak oluşturulan Alfemo Berry Koltuklar, retro ayaklar ve modern koltuk üst panel ve kumaş hatlarıyla geçmiş gelecek, keskinlik yumuşaklık özelliklerini tek seferde içinde harmanlayarak bir o kadar da kafa karıştırmayan, aynı zamanda dekorasyon kombini konusunda alıcılarını zora düşürmeyecek bir konsepte sahip olduğunu gözlemledik.

Alfemo Verona Oturma Grubu – Kitap Düşkünlerine

Alfemo Verona Oturma Grubu
Alfemo Verona Oturma Grubu

Alfemo Verona Oturma Grubu, 2020 yılı koltuk takımları arasında en dikkat çekici takımlardan biridir dersek yalan olmaz. Çünkü bu takımı çekici kılan özellik elinizi hemen yan tarafa attığınızda kitabınızı, derginizi, notebook bilgisayarı alabileceğiniz raflar barındırması. Bu modelde kitap düşkünü olmasanız dahi, çeşitli aksesuarlar kullanılarak çok farklı dekorasyon kombinleri oluşturulabilir.

Alfemo Lucas Oturma Grubu – Sadelik ve Dinamizm Bir Arada

Alfemo Lucas Oturma Grubu
Alfemo Lucas Oturma Grubu

Kahverengi Koltuk Takımı dekorasyonu veya kahverengi ile uyumlu renklerden oluşan bir kombinasyon oluşturmak istiyorsanız Lucas Oturma Grubunu tercih edebilirsiniz. Bunun nedeni kahverengi koltuk takımına en çok yaşıkan renkler arasında yer alan ve bu renge dinamik hava katan lacivert veya mavi tonlarının bu takım içinde yer almasıdır. Ayrıca metal ayaklar ile birleştiğinde modern bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Alfemo Talin Oturma Grubu

Talin oturma grubu modeli yalın tasarımı ile dikkatleri çekmektedir. Ürünün üçlü, ikili ve tekli parçalarının yan dış kollarında ve sır kısmındaki yarma işlemi, ürüne estetik bir görünüm kazandırmıştır. Yumuşak hatlı dizaynı, ahşap ayak kısmı ve bu ayakların ahşap çerçeve içine oturtulması ise görselliği artıran faktörler arasında yer almaktadır.talin oturma grubu

Alfemo talin oturma grubu fiyatı bünyesinde indirime gidilerek her bütçeye hitap edecek duruma getirilmiştir.

Minamal Tasarım Tutkunlarına Özel Alfemo Capri Oturma Grubu

Hemen hemen her odaya uyum sağlayabilecek optimal ölçüleri, modern ve yumuşak hatlı tasarımı, desenli sırt minderi, ince ve estetik kol yapısı ile birçok avantajı bünyesinde barındıran capri koltuk takımı herkesin evinde görmek isteyeceği modellerin başında gelmektedir.capri koltuk takımı ALFEMO

Rahatlık adına aranılan bütün özellikleri bünyesinde barındıran capri koltuk takımının ayak yapısı ürüne oldukça estetik bir hava katmıştır. Yaşam alanlarınızın daha ferah, daha estetik ve daha şık olması için bu modeli incelemenizi öneriyorum.

 Rahatına Düşkünlerin Tercihi Alfemo Pera Koltuk Takımı

Ürünün ilk bakıştaki dikkat çeken özelliği berjerlerin, ikili ve üçlü parçasının geniş oturma yeri ve modern dizaynıdır. Ayrıca ince kol yapısı yanında dekoratif kırlentleri, dış kol kısmında ve sırt minderlerindeki düğme detayı bulunduğu alanın tarzını ve şıklığını tamamlayan etkenlerin başında gelmektedir.alfemo pera oturma grubu

Leke tutmayan ve ekstra yumuşak kumaş dokusu ile fitil uygulaması ile her türlü dekorasyon tarzına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Alfemo Berry

Alfemo tarafından tasarlanan, oval üçlü koltuk yapısı ve berjer kalitesiyle ön plana çıkan takımlardan bir tanesidir. Genel olarak gri, açık krem rengi ve açık kahverengi tonlarında son derece şık bir görüntü oluşturmaktadır. Bu modelde siyah veya beyaz oturma grupları yerine, beyaz ile siyah arası bir ton, özellikle masa ve halılarla çok daha uyumlu görünüm ortaya çıkarmaktadır.

Alfemo Berry

Aydınlatma ve perdeyle direkt olarak siyah, yeşil, sarı veya mavi renkler üzerinden de orta ton bulunabilmektedir. Alfemo markasının ürettiği ve şuan aktif olarak piyasada satışı süren modellerden olan bu oturma grubu, geniş salonlar için çok daha uygundur.

[galeri]