2020 Perde Modelleri, Perde Modası ve Dikkat Çekenler

2020 yılına yaklaştığımız son haftalarda artık yeni trendlerin merak edilediğine dair aramalar kendisini göstermektedir. İnternette en çok aranan ve araştırılan konular arasında yeni yılda bizi neler bekliyor, ne tür dekorasyon stillleri bekliyor, 2020 perde modelleri, 2020 sezonu dekorasyon renkleri neler gibi  cevaplanması gereken sorular arasına giriyor. Sitemizi genel olarak 2020 yılına hazırlarken çokça araştırma ve izlenimler sonucu oluşturduğumuz tahminleri genellikle paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu yazımızda ise karşımıza çıkabilecek 2020 perde modelleri ve  sezonun en trend perde modelleri hakkında bir takım yaptığımız araştırmalar neticesinde bilgiler vereceğiz.

Perde modelleri günümüzde sezonluk olarak değişmektedir. Perde, 2020 sezonunda da bu akımın gereği birbirinden farkı perde modellerinin özellikle otantik ve renkli perde modellerinin bizi beklediğini tahminlerimiz arasında en geniş yer kaplayan fikir olmuştur. Bu bağlamda bizlerde sizlere 2020 perde modelleri hakkında detaylı bilgiler vererek perde seçimini daha bilinçli yapmanızı sağlamak istiyoruz.

 

Otantik Perde Modeli
Otantik Perde Modeli

2020 Perde Modelleri Denilince…

Araştırmalarımız neticesinde kenarlarından küçük süslü topların sarktığı perde modelleri, otantik perde modelleri, renkli stor perdeleri, avangart tarzı perde modelleri, klasik tutkunları için klasik tarz perde modelleri, modern perde modelleri gibi perdelerin sıkça kullanıldığını varsayabiliriz. Çünkü hem renkli hem de sade perde modelleri tercih edilecek kesime hitap ediyor, hem de perdeye sportif bir hava katıyor. Özellikle genç kız odalarında ve oturma odalarında sıklıkla kullanılabilecek bir perde modelidir diyebiliriz.

Ponponlu perdeyi hazır alabileceğiniz gibi evde kendinizde yapabilirsiniz. Dekorasyonuz ile uyumlu renkte düz bir perdenin kenarını evde yaptığınız ponponlarla süsleyerek hem kendi el emeğinizi kullanmış olursunuz, hem de şık bir perdeye daha ekonomik bir bütçeyle sahip olmuş olursunuz. 2020 perde modası bu yönde koleksiyonlara ağırlık vermiş gibi duruyor. Yeni sezonda evlerimizde şıkır şıkır perdeler yer alacak:))

Hem Otantik, hem sportif, hem de sade bir perde modeli
Hem Otantik, hem sportif, hem de sade bir perde modeli

Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aslında perde seçiminde dikkat edilmesi gerekenler çok ayrı bir kategori konusunu ele alır. Ancak perdeler bir evin  önemli dekorasyon parçası olması ve bilgisizlikle alınan perdenin sonradan hayal kırıklığına neden olmaması için kısaca bu hususa değinmenin faydalı olacağı inancındayız.

Perde seçmeden önce dekorasyon tarzınızı netleştirmeli ve tarzınıza uygun modelleri incelemelisiniz. Mobilyalarla, duvarlarla, aksesuarlarla, tarzınızla hatta zeminle uyum sağlamayan perde modelleri dekorasyonunuzu basitleştirerek sönük gösterecektir.

Modern tarz uygulaması ile dekore edilen bir alanda modern perde modelleri 2018 ve modern perdeler 2019 koleksiyonları incelenmeli ve en uygun model seçilerek kullanılmalıdır.

Kullanılacak odanın boyutuna göre perde modeli ve deseni seçilmelidir. Mesela küçük odalarda kesinlikle koyu renk perde kullanılmamalı, açık renkli perdeler seçilmelidir. Büyük yaşam alanlarına sahip olanlar ise perde seçiminde daha şanslılar, çünkü diledikleri renk kombinlerini rahatlıkla tercih edebilirler.

Salon Perde Modeli
Salon Perde Modeli

2020 Perde Modelleri Detayları

Yeni perde modelleri 2020 sezonunda daha yalın dizaynlardan oluşmaktadır. Zira önceki yıllara nazaran daha az dantel detaylarının kullanılacağı tahminlerimiz arasındadır. Bunun nedeni artık dekorasyonda modernizm ve endüstriyel dekorasyon çalışmalarının ön plana çıkması, dantelin daha geleneksel ve geçmiş yılların modası haline gelmesini sayabiliriz. Bu nedenle 2020 yılında dantel detaylardan daha çok sadece ve minimalist evlere uygun sade perde modelleri ile karşılaşmanız ihtimallerimiz dahilinde yer almaktadır

Sade ve Spor Fon Perde
Sade ve Spor Fon Perde

Krem ve beyaz renklerin hakimiyetindeki yeni sezon perdelerinde bebek mavisi füme renklerini de sıklıkla görebiliriz. Yumuşak renklerdeki perdeleri koyu fon perdeleri ile güçlendirebiliyor.

Her türlü dekorasyon rengi ile uyumlu perde rengi istiyorsanız beyaz, krem ve bej rengini öneriyoruz. Bu renkler bütün renklerle mükemmel bir uyum yakalamaktadır.

Sade bir ev dekorasyonunda, dekorasyonu canlandırmak için canlı renklerde perdeler tercih edebilirsiniz.

Ünlü tekstil markaları her sezon olduğu gibi bu sezonda çok özel perde koleksiyonlarını müşterilerinin beğenisine sunmaya başladı bile.

[haber id=”347″]

 Perde Modellerimi Neye Göre Seçmeliyim?

Hiçbir zaman modası geçmeyen salon perdeleri 2020 sezonunda da zarif tasarımları ile büyüleyecekler diyebiliriz. Tiril tiril kumaşlardan oluşan salon perdeleri, alınırken en çok özenilen, araştırılan ve en çok bütçe ile alınan perdelerdir.

Dekorasyonda perde uyumu çok önemlidir. Çeşitli renklerdeki salon takımlarına uygun perde bulmak ciddi bir dikkat ister. Yaygın olarak kullanılan renklerden biri ise kahverengi mobilyalardır. Eğer sizin de mobilyalarınız bu renk ise ve perde arayışındaysanız kahverengi koltuğa ne renk perde seçmeli ve nelere dikkat etmeliyiz, yazı üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Salon perdelerinin dışında bambu ve özelliği bulunan zebra stor perdeler tercihlerde ikinci sırayı almaktadır. Yeni ev dekorasyonlarında şıklık adına hayır diyemeyeceğiniz ve eski perdelerinizi hemen gözden çıkaracağınız perde modelleri bulunmaktadır.

Stor perde 2020 koleksiyonlarını incelediğimizde renkli stor perdelerinin de hayatımıza girdiğini görüyoruz.

Evlerin olmazsa olmazı olan fon perdeleri ise stor perdelerinin ve tül perdelerin yanında mükemmel bir görüntü oluşturmak için perde kombinlerinde yer almayı beklemektedir. İki renkten meydana gelen perdeler dekorasyonunuzla bileştiğinde hayalinizdeki dekorasyon görüntüsünün oluşmasını sağlayacaktır.

Son sistem yapılan yani evlerde bulunan ve Fransız balkon adı verilen kanatlı camlarda mükemmeli sergilemenizi sağlayacak olan perdeler ise korniş olmaksızın cam bitiminden itibaren başlayan perdelerdir. Sadece cam hizasından alınan ölçüler ile dekorasyonunuza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Fransız Balkon Perdesi
Fransız Balkon Perdesi

Ev dekorasyonunuz sade renklerle kombin edilmişse renkli fonlarla birlikte sade perdeler kullanmanız dekorasyonunuzu görsel şölene dönüştürecektir. Burada dikkat edeceğiniz konu dekorasyondan farklı renkteki perde rengi ile aynı renkte gösterişli perde modelleri seçimidir.

Avangard tarzı bir ev dekorasyonuna sahipseniz Osmanlı desenli veya dantelli fon perde modelleri yerine sade ve düz renkler tercih etmelisiniz. Bunun dışında otantik perde modelleri de farklı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mutfak, çocuk odası ve yatak odası perde modelleri olarak da, leke tutmayan, kolay kurulum ve kullanımı olan ve son birkaç sezonun en gözde perde modeli arasında yer alan zebra sotorları incelemeli ve bu yönde seçimlerde bulunmalısınız.

Zebra perdeler ışık geçirgenliği, leke iticiliği ve kendi kendini gün ışığı ile temizleme özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekerek tercihte ilk sıralara yerleşmektedir.

[haber id=”353″]

Mutfak perdesi seçimi ayrı bir özen ister. Peki siz mutfak perdesini nasıl seçmelisiniz, sezonun trendleri neler? Bütün bu detayları Mutfak Perdesi Nasıl Seçilir ? Nelere dikkat edilmeli ? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz

Dekorasyonda harikalar yaratmak, zengin bir görünümle bütün dikkatleri perdelerinize çekmek için doğru perde seçimi yapmaya özen göstermelisiniz.

Yeni moda perdeler 2020 sezonunda da renkleri ile dikkatleri şimdiden üzerine çekmeyi başardı. 2019 perde renkleri gri, kahve tonları, hardal rengi, bordo, turkuaz mavisi, yeşil ve mavi tonları olarak belirlenmiş gibi duruyor. Siz de ev dekorasyonunuzu bu renklerle bezeyerek, şık perdeler seçebilir ve dekorasyonunuzu akıllardan çıkmayacak perde modelleri ile taçlandırabilirsiniz.

2020 perde modelleri hakkında yaptığımız detaylı incelemeyi siz değerli takipçilerimizin istifadesine sunduk. Bunun dışında sezonun en trend perde modellerinden oluşan resim galerisini de daha fazla fikir sahibi olmanız açısından istifadenize sunuyoruz.

[galeri]