16 Dekoratif Yatak Başı Kitaplık Önerisi

Sıradan bir kitaplığın yatak odanızda farklılık yaratabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Bugün yazımızda yatak odasında dekoratif bir görünüm sağlayan kitaplıkların yatak başı olarak kullanıldığında büyük farklılıklar yaratabileceğine şahitlik edeceğiz. Kitap sevenlerin çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz dekoratif yatak başı fikirleri, farklı ve yaratıcı bir yatak odası dekorasyonu adına size ilham verecek güzelliğe ve şıklığa sahipler.

Yatak odasında size özel ve benzersiz bir tarz arayışı içerisinde iseniz sıradan kitaplıkları dekorasyona dahil ederek büyük değişimi ve aradığınız farklılığı rahatça bulabilirsiniz. Yatak başlığı olarak kitaplık kullanımı mekana farklılık ve yaratıcılık eklerken aynı zamanda extra depolama alanları ile daha kişisel ve özel bir tarz yakalayabilirsiniz.

yatak odası dekorasyonu

Yatak başında kitaplık görünümü ilk bakışta mekana kattığı farklılık ve tarzı ile oldukça dikkat çekici bir düzenleme fikri. Yatak arkası bölümü en akıllıca kullanmanın yollarından biri olan Yatak Başı Kitaplık fikirleri ile tarzınıza ve zevkinize hitap eden çok özel bir yatak odası dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Yatak Odasında Farklılık Yaratın !

Genel olarak yatak odalarına baktığımızda alıştığımız klasik yada modern tarzları ile yatak başı modelleri dekorasyona çok fazla bir farklılık katamıyorlar. Ancak daha düzenli, olması gereken bir yatak odası izlenimi için kullanılan yatak başları için farklı alternatif ve yaratıcı fikirler ile özel ve yaratıcı dekorasyonlar ortaya çıkabilir. Kitaplıkları yatak başı olarak kullanarak hem görünüm hemde kullanım açısından son derece işlevsel bir tarz elde edebilirsiniz. Üstelik bu düzenleme için çok özel ya da farklı bir kitaplığa ihtiyacınız yok..

Sıradan görünümlü, basit bir kitaplık bile yatak odanıza çok farklı bir hava katabilir. Bu anlamda galerimizde sizler için seçtiğimiz Yatak Başı Kitaplık modelleri size farklı fikirler verecektir. Kitaplıkların en yada boy oranlarının bu ufak düzenleme için pek önemi yok, ister kısa ve geniş, ister yüksek ve dar kitaplıklar kullanın yatak odasında farklılık yaratacağınız kesin bir gerçek. Böylece ektili bir yatak odası dekorasyonu oluşturmuş olursunuz.

Dekoratif Yatak Başı Kitaplık Fikirleri

Yatak odasında kitaplıkları yatak başı olarak kullanmanın bir çok farklı yolu var, ister duvara dayalı şekilde, ister odayı ikiye bölecek şekilde yada yatak arkasını komple boydan boya özel yapım bir kitaplık ile dekore edebilirsiniz. Şık ve özel bir tarz istiyorsanız aşağıdaki yatak başı kitaplık fikri oldukça yaratıcı  ve dekoratif bir görünüm yaratıyor. Bu size ilham verebilecek bir fikir olabilir. Yatak başında kullanılan kısa ve standart yatak başlığındaki ebatlara sahip ahşap kitaplık mekanı ikiye bölecek şekilde konumlandırılmış. Ayrıca ahşap sıcaklığını mekana başarılı şekilde yansıtan bu basit kitaplık son derece şık ve özel bir görünüm yaratmış.

Yatak arkasında kullanacağınız kitaplık en olarak  yeteri kadar geniş değilse tıpkı klasik yatak başlıklarında olduğu sağına ve soluna extra dekoratif sehpa yada komodin tarzı mobilyalar ile birleştirerek kullanışlı ve dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kitaplığı duvara dayamak zorunda değilsiniz, aşağıda yer alan örnekte olduğu için duvardan bir kaç metre aralık bırakarak yatağınızı konumlandırabilirsiniz. Bu şekilde kitaplık arasında oluşan bölüm için farklı fikirleriniz olabilir. İster giyinme bölümü olarak ister askılık olarak değerlendirebilirsiniz.

yatak odası dekorasyonu

Galerimizde sizler için seçtiğimiz Kitaplıklar ile yaratıcı yatak odası dekorasyon fikirleri size ilham verecektir, daha özel ve farklı bir tarza sahip olabileceğiniz 16 Dekoratif Yatak Başı Kitaplık fikirleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Yatak Başında Kitaplık

Kitaplar hayatımızın ve zamanın büyük kısmında yer verdiğimiz önemli materyallerden biridir. Kitapların çok sayıda olmasına bağlı olarak ev tipi ortamlar için, kitapların konulduğu ortamlar açısından farklı fikirler sunulmaktadır. Buna göre ortaya çıkan farklı fikirlerden bir tanesi de yatak başlıklarına yapılan kitaplıklardır. Başucuna kitap konulması hiç de yabana atılamayacak derce parlak ve ev için değerli bir tasarım olabilir.

Son dönemlerde gelişen fikirler içinde 2019 mobilya trendleri arasında başucu kitaplıkları dikkat çekmektedir. Genellikle yatak odasına konulan bu kitaplıklar farklı sayıda raftan meydana gelmektedir. Üstelik istenilen boyutlara çıkılmakta ve büyük bir kütüphane görünümü kazandırılmaktadır. Ahşaptan yapılan dekoratif eşyalar ailesine en sonunda bu hoş kitaplıklar katılmaktadır.

yatak odası dekorasyonu

Özellikle yeni evli çiftlerin yatak odası takımı eşyaları arasına yeni bir ürün katılmak üzere… Bu ürün sizin de tahmin ettiğiniz üzere kitaplık modelleridir. Harika sunumu ve kültürel katkısı düşünüldüğünde bu ürünler fazlası ile ilgi görmeyi hak etmektedir.  Yeni renk ve çizgilerin birleşimi olan bu kitaplıklarda kitaplık rafları kadar kullanılan ahşap iskelet rengi de önemli olmaktadır. Böylece son derece şık bir yatak odası dekorasyonu ortaya çıkmış olur.

Evin istenilen güzelliğe ve şıklığa ulaşabilmesi için yatak odası kitaplıkları giderek yaygınlaşıyor. Raf ve kitaplığın genel renginin yanı sıra kitapların genel renk tonu sıralaması ve seçimi bile genel renk uyumuna katkı sağlamaktadır. Sayfanın devamında en harika ve dikkat çekici kitaplık modellerine ulaşabilirsiniz.

Kitaplıklı Yatak Başlığı

Kocaman bir kütüphane her kitap kurdunun hayalidir. Ancak malum evler ve titiz anneler bu duruma pek elverişli değildir.Kitaplıklı yatak başlığı hayatınızın tam da bu noktasında size, evinize ve ailenize uyum için başarılı bir tercih olabilir.Mekandan tasarruf  edebileceğiniz gibi odanızda dekoratif açıdan da şık bir kimlik oluşturabilirsiniz.Çeyiz olarak kitaplarınızı götürme fikrini kafanızdan atamıyorsanız, kitaplıklı yatak başlıklarıyla kendiniz ve kitaplarınız için güzel bir adım atabilirsiniz.

Kitaplıklı Yatak Başlığı

Başlık ile yatak arasındaki mesafeye dikkat etmelisiniz.Güvenli bir sabitleme yoluyla yatağınızı başlığa sabitlemelisiniz. Dekoratif açıdan ikişerli raf olarak yandan sarkan modellerle şık bir dururşun yanında kitaplarınıza daha yakın olabilirsiniz.

 

[galeri]